Sport

Lucescu s-a jucat cu focul

Ziarul de Vrancea
31 iul 2015 773 vizualizări
Antrenorul echipei Şahtar l-a folosit pe brazilianul Fred la Istanbul, deşi a fost depistat pozitiv la Copa America * oficialii UEFA l-au sfătuit pe “Luce” să nu rişte, dar tehnicianul roman a riscat

Clubul Fenerbahçe a sesizat UEFA, acuzand faptul că Mircea Lucescu, antrenorul echipei Şahtar Doneţk, l-a folosit pe jucătorul brazilian Fred în meciul direct, din preliminariile Ligii Campionilor, deşi mijlocaşul a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Forul european a confirmat că va analiza acest caz, la 3 august. Fred, 22 de ani, a fost depistat pozitiv cu un diuretic la un control antidoping efectuat la Copa America, unde a participat alături de naţionala Braziliei. Testul antidoping a fost realizat în timpul competiţiei, iar produsul vizat este hidroclorotiazidă, un diuretic folosit în cazuri de hipertensiune, insuficienţă cardiacă, probleme renale şi ciroză hepatică. Fotbalistul aşteaptă analiza eşantionului B, iar apoi eventuala sancţiune din partea Confederaţiei Braziliene. După meciul de marţi, Lucescu a recunoscut că le-a cerut părearea oficialilor UEFA cu privire la posibilitatea folosirii lui Fred în partida de la Istanbul, iar aceştia l-au sfătuit să nu-l trimită în teren pe jucător. Totuşi, pentru că nu fusese efectuată analiza probei B, tehnicianul roman a decis să-l titularizeze pe brazilian, fără a ţine cont de recomandarea verbală pe care a primit-o. "Nu a existat un document oficial, ci doar o recomandare verbală. Nu există o decizie şi aşteptăm încă rezultatul probei B. Cand va veni o decizie, o vom respecta", a declarat Lucescu. Echipa Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, marţi, în deplasare, în compania formaţiei turce Fenerbahçe Istanbul, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Returul va avea loc la 5 august.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.