Sport

Calificare spectaculoasă în turul trei al Cupei României

Dan Chiriac
30 iul 2015 661 vizualizări
Euromania Dumbrăveni - Avântul Valea Mărului 6-4 (2-2, 1-1), după executarea loviturilor de deprtajare, în turul doi al Cupei României u gazdele au condus până în minutul 120, dar centralul brăilean Ionel Ivan s-a gândit să prelungească cu trei minute o repriză de 15 minute!

Cei peste 500 de spectatori care au asistat miercuri seara la partida din cadrul turului doi al Cupei României, dintre Euromania Dumbrăveni şi Avântul Valea Mărului, nu au avut ce regreta. A fost un meci spectaculos, în care gazdele au întâlnit de fapt o formaţie de liga a treia. Formaţia oaspete a transferat în această vară nouă jucători de la Sporting Lieşti, echipă ce a jucat în ultimii doi în liga a treia. De altfel, în tribunele stadionului din Dumbrăveni au fost prezenţi foarte mulţi fani veniţi de la Lieşti. Meciul a durat aproape trei ore, ţinându-i cu sufletul la gură pe fanii celor două formaţii. Gazdele au deschis scorul prin Dănuţ Lechea, dar până la pauză, gălăţenii au egalat după o fază care a păcălit defensiva gazdelor. Repriza a doua a adus trei ocazii clare de gol ratate de jucătorii pregătiţi de Daniel Bănică, în timp ce oaspeţii au avut un gol anulat pentru ofsaid. La finalul celor 90 de minute, cele două echipe se aflau la egalitate, astfel încât s-a intrat în prelungiri. Săpunaru a marcat golul de 2-1, cu ajutorul portarului advers, care a deviat în propria poartă mingea revenită din bară. Gazdele s-au văzut învingătoare şi, în mod normal, nimic nu trebuia să se mai schimbe. Numai că centralul Ionel Ivan a forţat nota şi a acordat trei minute (!) de prelungiri la o repriză de 15 minute, în condiţiile în care nu a existat nicio accidentare. Astfel că, în minutul 123, oaspeţii au egalat la 2, după o fază prelungită de atac, în care mingea a lovit şi bara porţii lui Bogdan Sava.

"Am făcut un meci foarte bun"

Chiar dacă suporterii oaspeţilor s-au bucurat pentru această reuşită, la final, a fost rândul fanilor gazdelor să fie bucuroşi. La loviturile de departajare, Stanciu, Niţă, Panaitescu şi Săpunaru au punctat pentru Dumbrăveni, iar Mihăilă a ratat. Cum oaspeţii au ratat două penalty-uri, mai departe merge formaţia pregătită de Daniel Bănică. Acesta a folosit următoarea formaţie: Sava – Săpunaru, Negoiţă, Busuioc, Pasăre – Niţă, Rodinel Stan, Tîlvăr – Tîrcă, Lechea, Mihăescu. Au mai jucat Stanciu,  Lera,  Panaitescu, Mihăilă,. “Sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor, am făcut un meci foarte bun, chiar dacă am avut în faţă mulţi jucători care au evoluat în liga a treia. Am câştigat meritat, chiar dacă am fost egalaţi pe final. Am avut tot timpul avantaj şi nu cred că se poate pune la îndoială victoria noastră”, ne-a spus antrenorul Daniel Bănică. Turul al treilea al Cupei României, la care vor participa cele 21 de echipe calificate din faza a doua, plus 31 echipe (restul de echipe rămase din Liga a III-a), este programat să aibă loc miercuri, 12.08.2015, ora 17.30. (D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.