Sport

Grupa generalului

Ziarul de Vrancea
24 iul 2015 488 vizualizări
Ce doreşte selecţionerul Anghel Iordănescu la tragerea la sorţi a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Romaniei, Anghel Iordănescu, a declarat, ieri, la plecarea la tragerea la sorţi pentru preliminariile CM 2018, că şi-ar dori ca adversare în grupă naţionalele Slovaciei, Irlandei de Nord, Bulgariei, Moldovei şi statului San Marino. "Sincer să fiu am făcut cateva calcule, am cateva echipe cu care n-aş vrea să cădem în grupã. Vã spun o grupă pe care am analizat-o, Romania, Slovacia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Moldova, San Marino ar fi o grupă pe care o consider eu perfectă. Dar cu siguranţă nu o să cădem în această grupă şi nu are rost să mai fac calcule. Echipa naţională normal trebuie să se califice şi la Campionatul European din Franţa şi la Campionatul Mondial din 2018", a declarat Iordănescu înainte de plecarea la Sankt Petersburg. Antrenorul echipei naţionale consideră că locul opt pe care Romania îl ocupă în clasamentul FIFA este nemeritat avand în vedere situaţia fotbalului romanesc. "Aş vrea ca lucrurile să fie destul de clare, nu merităm această poziţie. Ceea ce prezintă în momentul de faţă situaţia din fotbalul romanesc, starea competiţiei interne, starea cluburilor, jucătorii, contractele jucătorilor... Sunt jucători consideraţi profesionişti şi ei n-au contractele plătite la zi. Acest lucru ne pune într-o situaţie delicată. Suntem în această poziţie, dar am depăşit cu mult posibilităţile din fotbalul nostru. A fost şi un context favorabil, personal consider, şi dacă-mi amintesc bine, am preluat echipa pe locul 21 am ajuns pe locul 8 dar, trebuie să recunosc, într-un context favorabil. În orice moment echipa noastră naţională poate să piardă un meci, două în grupă şi periclităm şi calificarea sau începem să tremurăm pentru calificarea din 2016", a mai spus Iordănescu.
Totodată, Iordănescu s-a arătat afectat de ruperea contractului dintre fundaşul Gabriel Tamaş şi Steaua i-a stricat planurile pentru echipa naţională: "Da, sincer sunt afectat, şi gandiţi-vă că Tamaş a revenit la echipa naţională prin Steaua, era în creştere la Steaua, era unul din jucători care putea să acopere postul de fundaş central şi fundaş dreapta. Pe langă dispariţia lui, sper de scurtă durată, mai avem un necaz la nivelul fundaşilor centrali care ne complică situaţia. Din calculele mele, sunt 7-8 jucători care n-au contracte ferme, n-au echipe şi pe langă acest lucru patru dintre ei nici nu se antrenează. Mai e o lună pană la startul jocurilor de calificare şi noi avem 8 jucători fără contracte ferme. Eu nu am mai vorbit cu Tamaş, dar nici nu l-am înţeles", a declarat Iordănescu.
Cele 52 de reprezentative care vor evolua în preliminarii vor fi împărţite în nouă grupe (7 grupe de cate 6 şi două grupe de 5). Echipele de pe locurile 1 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce opt din selecţionatele de pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manşă.
Urnele la tragerea la sorţi
Urna 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Romania, Anglia, Țara Galilor, Spania, Croaţia
Urna 2: Slovacia, Austria, Italia, Elveţia, Cehia, Franţa, Islanda, Danemarca, Bosnia-Herţegovina
Urna 3: Ucraina, Scoţia, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia
Urna 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia
Urna 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaijan, Lituania, Moldova
Urna 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.