Sport

Haţegan a pătruns în crema arbitrajului

Ziarul de Vrancea
21 iul 2015 467 vizualizări
Romania are în premieră un arbitru de categoria Elite

Comisia de arbitri a UEFA a decis, ieri, promovarea a opt arbitri în categoria Elite, prima grupă valorică a arbitrajului european, printre aceştia aflandu-se şi Ovidiu Haţegan, în varstă de 35 de ani. "Este un lucru extraordinar. Am aflat de la preşedintele nostru Kyros Vassaras, iar apoi am primit confirmarea oficială printr-un mail pe care mi l-a trimis Pierluigi Collina, preşedintele Comisiei de arbitri a UEFA) A fost o surpriză foarte plăcută, mai ales că sunt caţiva ani de muncă în spate. Recunosc că, pe undeva, am avut aşa o mică speranţă, dar a fost o mare surpriză pentru că nu mă aşteptam să se facă acum modificări în corpul arbitrilor. Eram liniştit, pentru că primisem invitaţia de a participa la cursul de arbitri de la Nyon, din august, iar acolo erau trecute grupele de arbitri. De aceea spun că nu mă aşteptam", a afirmat Haţegan la DigiSport. Ovidiu Haţegan a spus că în ultimul sezon a colaborat foarte bine cu asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. "Aşteptările vor fi mult mai mari, prestaţiile mele vor fi atent analizate, dar ce contează este faptul că este o mare realizare pentru fotbalul romanesc. Am început deja al 20-lea sezon ca arbitru şi am ajuns la cel mai înalt nivel. Doar din această categorie sunt desemnaţi arbitrii pentru turneele finale mondiale şi europene. Vorbim doar de arbitrii de centru. După cum ştiţi, arbitrii asistenţi nu sunt catalogaţi pe grupe, astfel că fiecare central îşi alege brigada. Din experienţa turneelor anterioare, întreaga brigadă este din aceeaşi ţară. în ultimul sezon am colaborat foarte bine cu Octavian Şovre şi cu Sebastian Gheorghe", a precizat Haţegan. "Mă bucur să văd un arbitru roman alături de cei mai buni din Europa. E o dovadă a stabilităţii în arbitrajul romanesc din ultima perioadă, cand nu au existat atatea schimbări ca în anii precedenţi. Comisia de Arbitri a UEFA şi-a exprimat încrederea în arbitrii romani prin delegarea lor, în ultimii doi ani, la competiţii importante. De aici încolo, fiecare arbitru, în acest caz Haţegan, depinde de propria performanţă pentru a ajunge în varful arbitrajului european şi la cele mai importante turnee", a declarat, pentru site-ul FRF, Kyros Vassaras, care este în acelaşi timp şi membru în Comisia de Arbitri a UEFA.
Romania are pentru prima dată de la inaugurarea noului sistem de clasificare a arbitrilor un reprezentant în cea mai importantă categorie. Romania are doi reprezentanţi şi în First Category, Cristian Balaj şi Alexandru Tudor, plus patru în Second Category, Marius Avram, Sebastian Colţescu, Istvan Kovacs şi Radu Petrescu, însemnand a doua, respectiv a treia grupă valorică în clasificarea arbitrilor din Europa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.