Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Pleacă Piţi, vine Loţi

Ziarul de Vrancea
21 iul 2015 619 vizualizări
Antrenorul roman Laszlo Bölöni a semnat un contract cu gruparea din Arabia Saudită, Al Ittihad, formaţie pregătită pană în această vară de fostul selecţioner al naţionalei Romaniei, Victor Piţurcă, informează clubul saudit pe contul său de Twitter

Conform sursei citate, Laszlo Bölöni se va întalni miercuri cu lotul echipei Al Ittihad în cantonamentul pe care îl efectuează în Italia. Bölöni în varstă de 62 de ani, s-a despărţit în această vară de formaţia Al Khor, după ce conducerea clubului din Qatar nu i-a prelungit contractul, scadent la finalul sezonului. Fostul selecţioner Victor Piţurcă, în varstă de 59 de ani, a preluat pe Al Ittihad în octombrie 2014, după ce şi-a reziliat contractul cu FRF, fiind demis de conducerea clubului saudit la finalul sezonului. El i-a transferat, în pauza de iarnă, pe foştii jucători ai formaţiei Steaua, Lucian Sanmărtean şi Lukasz Szukala la Al Ittihad.

Mitu se confruntă cu Schmiedlova

Jucătoarea de tenis Andreea Mitu, locul 72 WTA, s-a calificat, ieri, în turul doi al turneului de la Bad Gastein (Austria), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de euro. Andreea  a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-1, 6-7   7-6, după două ore şi 58 de minute, pe Barbara Haas (Austria, 307 WTA), beneficiară a unui wild-card. În turul doi, Andreea Mitu o va întalni pe învingătoarea partidei dintre Anna Karolina Schmiedlova (44 WTA), caştigătoarea BRD Bucharest Open, şi Patricia Achleitner (Austria, 205), beneficiară a unui wild-card. În schimb, Ana Bogdan (199), venită din calificări, a fost învinsă cu 4-6, 2-6 de ucraineanca Marîna Zanevska (133), venită din calificări

Remiză smulsă cu forcepsul

Echipa naţională de handbal masculin tineret a Romaniei a remizat cu reprezentativa Portugaliei, scor 26-26 (11-15), în primul meci din grupa B a Campionatului Mondial din Brazilia, competiţie la care s-a calificat după 10 ani. Marcatorii echipei Romaniei în partida disputată luni seară au fost Negru 7 goluri, Racoţea 5, Şomlea 4, Ungureanu 3, Szasz 2, Militaru 2, Rotaru 2, Burlacu 1 gol, în timp ce pentru Portugalia s-au remarcat Martins 7 goluri şi Cavalcanti 6.
Tricolorii  antrenaţi de Ovidiu Mihăilă au  realizat o primă repriză slabă, încheiată cu un avantaj de patru goluri pentru lusitani. Practic, revenirea tricolorilor s-a făcut din minutul 50. La 21-25, romanii au marcat de trei ori consecutiv. S-a făcut 24-26 dar Robert Militaru şi Dan Racoţea au adus egalarea, ultimul gol fiind marcat cu 17 secunde înainte de fluierul final. Supriza primei zile în grupa B a fost victoria Qatarului (27-26) în faţa Spaniei. În celălalt meci, Serbia a învins cu 31-14 reprezentativa Angolei.

Nica a fost împrumutat la Avellino

Fundaşul dreapta al echipei Atalanta Bergamo, Constantin Nica, a fost împrumutat pentru un sezon la formaţia US Avellino, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării din Serie B. În vara anului 2016, US Avellino va avea drept de achiziţionare definitivă a jucătorului roman. Constantin Nica, în varstă de 22 de ani, a fost achiziţionat de Atalanta Bergamo de la Dinamo Bucureşti în vara anului 2013, iar în sezonul precedent a fost împrumutat la AC Cesena. US Avellino a încheiat sezonul precedent pe locul opt în Serie B şi a jucat în play-off-ul pentru promovarea în prima ligă, dar a fost învinsă, în semifinale, de Bologna.

Un nou francez, selecţioner la ivorieni

Tehnicianul francez Michel Dussuyer a fost numit, ieri, în funcţia de selecţioner al naţionalei Coastei de Fildeş, a anunţat Federaţia Ivoriană de Fotbal, citată de L'Equipe. Dussuyer a semnat un contract pe doi ani cu opţiune de prelungire pentru încă doi şi îi va succede în funcţie conaţionalului său Hervé  Renard, care a caştigat în acest an Cupa Africii pe Naţiuni. Michel Dussuyer, în varstă de 56 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţia Cannes şi reprezentativele din Benin şi Guineea.

10 milioane pentru Webb

Fostul vicepreşedinte FIFA şi fost preşedinte al CONCACAF, Jeffrey Webb, poate fi eliberat pe cauţiune pentru zece milioane de dolari, a anunţat, ieri, justiţia americană, citată de L'Equipe. Conform sursei citate, pentru a strange această sumă, Webb a decis să vandă zece proprietăţi, trei autoturisme, 11 ceasuri de lux şi bijuteriile soţiei. De asemenea, soţia sa a trebuit să renunţe la un plan de economii. Jeffrey Webb se află în arest la domiciliu într-un apartament din New York şi trebuie să poarte un dispozitiv electronic de monitorizare. El şi soţia sa au predat paşapoartele autorităţilor americane. Fostul vicepreşedinte FIFA este singurul dintre cei şapte responsabili ai forului mondial acuzaţi în scandalul de corupţie care a acceptat extrădarea. Jefrrey Webb a pledat nevinovat, sambătă, la New York, la acuzaţiile care i-au fost aduse.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.