Sport

Bogdan Nicolae, pentru al cincilea an la Wimbledon

Dan Chiriac
19 iul 2015 1442 vizualizări
Cel mai cunoscut arbitru de tenis din Focşani a fost din nou în capitala Angliei u la finalul săptămânii trecute, lumea tenisului din Focşani s-a împărţit între Bucureşti şi Mamaia

Tenisul vrâncean a  avut din nou un reprezentant de marcă la al treilea turneu de Mare Şlem al anului. Arbitrul Bogdan Nicolae a fost la Londra să împartă dreptatea la mai multe partide de la turneul de la Wimbledon, ce avut loc în capitala Angliei. Nicolae a fost la tuşe în mai multe partide desfăşurate în cele două săptămânii de concurs. Turneul londonez a avut la start mai mulţi tenismeni romani, printre care s-a aflat şi Horia Tecău. Tecău a câştigat turneul londonez în proba de dublu, având ocazia să dispute marea finală pentru al patrulea an la rând. Bogdan Nicolae a reuşit prin delegarea sa să menţină arbitrajul vrâncean la cele mai importante turnee de tenis din lume. Nicoale a fost şi în prim-planul transmisiunii directe într-un meci al ucraineanului Alexandr Dolgopolov. Sportivul a contestat o decizie a arbitrului focşănean, dar reluările camerelor video i-au dat dreptat lui Bogdan Nicolae. Focşăneanul are un frate, Dan Nicoale, care este la rândul său arbitru de tenis. Acesta din urmă a fost arbitrul principal la ultima ediţie a turneului Vrancea Trophy, încheiat în urmă cu două săptămâni la Focşani. Bogdan Nicolae a mai condus de-a lungul timpului, din scaun, partide de la turneele din România, dar a fost delegat şi la meciurile din cadrul Cupei Davis. De altfel, tenisul românesc a fost în sărbătoare la finalul săptămânii. Arbitrii vrânceni, dar şi oficialii cluburilor din judeţ, împreună cu jucătorii au avut ocazia să se împartă între două mega-evenimente organizate de România. La Bucureşti, turneul WTA organizat pe arenele BNR au adus din nou România în atenţia tenisului mondial. După victoria de anul trecut a Simonei Halep, în acest an, o altă româncă, Monica Niculescu, s-a luptat pentru titlul, dar a pierdut în semifinale în faţa principalei favorite, Sara Errani, din Italia. Totodată, la Constanţa, echipa masculină de Cupa Davis a jucat barajul pentru accederea în grupa mondială cu Slovacia. Pe arenele Tenis IDU din staţiunea Mamaia, România a început cu dreptul după victoria obţinută de Marius Copil. Slovacul Klizan a egalat situaţia pe tabelă, după prima zi, astfel încât, soarta întâlnirii urma să fie stabilită duminică seara, odată cu disputarea ultimelor meciuri de simplu. Jucătorii legitimaţi la cluburuile din Focşani au participat în diferite calităţi la cele două evenimente. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.