Sport

Maratonul ciclist umanitar de la Jariştea a ajuns la a treia ediţie

Dan Chiriac
17 iul 2015 996 vizualizări
Cicliştii se întrec pe 2 august în beneficiul unui copil care suferă de autism

Echipa Mtb Jariştea organizează pe 2 august 2015, începând cu ora 09.00, a treia ediţie a Maratonului Ciclist Umanitar. Startul se va da din faţa sediului Primăriei Jariştea. Aflat la ediţia a treia, Maratonul Ciclistic îşi propune să acorde un sprijin umanitar unui copil de 9 ani, care suferă de autism. Laurenţiu Costel Bucur, de 9 ani, este un copil care are nevoie de ajutorul semenilor pentru a răzbi ţn viaţă. Taxa de participare este de 20 lei şi se va achita în ziua concursului, după cum anunţă organizatorii. Ulterior, la premiere, banii strânşi vor fi înmânaţi familiei copilului. Anul trecut, cursa a fost organizată pentru ajutorarea lui Florin Gheorghiţă, un localnic care a rămas fără un picior în urma unui accident rutier. “Ne aşteptăm la prezenţa a 150 de persoane, în condiţiile în care la prima ediţie am avut 100 de participanţi. Anul trecut, numărul acestora a fost mai mic pentru că s-a amanat cu o săptămană din cauza vremii nefavorabile. Aşteptăm toţi doritorii să vină la startul cursei, să ajutăm acest băieţel de 9 ani. Vrem ca banii stranşi să fie folosiţi pentru taxa de şcolarizare de la Centrul Elena Doamna”, ne-a spus Cosmin Toacă, unul dintre organizatori. Lungimea traseului este de 30 km şi străbate un drum cu istorie, "Drumul nemţilor", care a fost construit de către armata germană în Primul Război Mondial. Acesta avea ca scop transportarea trupelor, muniţiei şi tunurilor până în Dealul Măgurei. Traseul necesită un minim de antrenament, după cum spun organizatorii. “Minorii sunt rugaţi să fie însoţiţi de un adult. Recomandăm participanţilor, pentru siguranţa acestora, să vină la acest maraton ciclistic cu o cască de protecţie şi să o folosească”, spun organizatorii. Locul întâi la finalul cursei va primi două roţi de bicicletă Mountain Bike în valoare de 100 de euro. Participanţii vor primi cornuri, fructe, apă, număr de concurs şi, desigur, diplome. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.