Sport

Oltenii pun gand rău Capitalei

Ziarul de Vrancea
16 iul 2015 463 vizualizări
Dinamo - CSU Craiova şi Pandurii - Steaua sunt meciurile cheie ale etapei a II-a din Liga I

Ca şi în etapa trecută, deschiderea este făcută de CSMS Iaşi, singura echipă care joacă primele două runde în deplasare, la “antipod” fiind Astra Giurgiu care evoluează din nou pe teren propriu. Meciul ieşenilor este tot pe terenul unei echipe ilfovene şi este mai greu decat cel cu FC Voluntari, iar Astra chiar are o partidă foarte grea, la malul Dunării cu ASA Targu Mureş, proaspăta laureată a Supercupei, o formaţie care trece prin chinuri dar nu se predă. În fond, Astra, care porneşte de la minus doi la adevăr, după semieşecul cu Concordia, şi ASA, pot foarte bine să alcătuiască un derby al etapei, mai ales că una şi-a făcut safteaua europeană în Scoţia iar cealaltă se pregăteşte.
Mai sunt două meciuri cu iz de derby în această etapă secundă, iar la unul izul acesta capătă patină, fiindcă este vorba de o confruntare tradiţional aprigă: Dinamo – CSU Craiova. Şi chiar dacă puriştii pot susţine că “Maxima Craiova” e una şi “surogatul” CSU e alta, se ştie foarte bine că în Bănie Dinamo este dragă ca sarea în ochi. Meciul se dispută pe stadionul Dinamo, iar anul trecut ambele partide s-au încheiat la egalitate. Şi, la cum a început campionatul nu excludem nici acum o remiză. Celălalt iz vine tot de la o echipă bucureşteană (iată cum Capitala a rămas cu două echipe mari şi late) o alta olteană, pentru că Steaua se deplasează la Targu Jiu cu gandul de a repeta rezultatul de la Trencin şi langă Masa Tăcerii. Însă anul trecut, “Pandurii” bătură Steaua lui Galcă cu 3-1 şi antrenorul Eddy Iordănescu, cat o fi el de stelist cu pedigree nu vrea să dea punctele din mană. Nu prea a impresionat Steaua lui Mirel pană acum, însă cu algerienii Hamroun şi Tahar şi în faţă cu Grigore Tadé poate să arate o altă faţă. Să nu uităm, totuşi, că Pandurii este singura echipă care a obţinut toate punctele în campionat şi – volens-nolens – este lider. Şi să mai spunem că “lanterna” nu este la Timişoara (singura echipă învinsă în prima rundă) aşa cum e normal, ci la Petrolul şi CFR Cluj, formaţii care n-au reuşit decat să recupereze un punct din cele şase cu care au fost penalizate. Dacă nu-şi bagă diavolii de la TAS cozile îmbarligate, meciurile Petrolul – FC Voluntari şi CFR Cluj – Poli Timişoara putem să le considerăm (forţand nota) derbiuri ale suferinţei.
Programul etapei a II-a
Vineri: Concordia Chiajna – CSMS Iaşi (18:30), Dinamo – CSU Craiova (21:00)
Sambătă: Petrolul – FC Voluntari (18:30), Pandurii  - Steaua (21:00)
Duminică: CFR Cluj – Poli Timişoara (18:30), Astra Giurgiu – ASA Targu Mureş (21:00)
Luni: FC Botoşani – FC Viitorul (21:00)
Partidele pot fi urmărite pe micul ecran pe canalele Digi, Dolce, Look TV (Plus) iar meciul de la Targu Jiu este transmis şi de Antena 1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.