Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Simona Halep va fi prim-favorită la New Haven

Ziarul de Vrancea
16 iul 2015 615 vizualizări
Organizatorii Connecticut Open au anunţat jucătoarele care vor participa la ediţia 2015 a competiţiei de categorie Premier, programată între 23 şi 29 august, în varful acestei liste figurand Simona Halep, locul 3 WTA şi caştigătoarea trofeului în 2013.


 Anul trecut, Halep a pierdut în turul al doilea, în faţa sportivei slovace Magdalena Rybarikova, scor, 2-6, 6-4, 3-6. Din Top 10 WTA, doar Petra Kvitova din Cehia, locul 5 WTA, va mai participa la New Haven (SUA), ea fiind caştigătoarea ediţiei 2014. Alte şase jucătoare din Top 20 WTA şi-au anunţat prezenţa la Connecticut Open: Ekaterina Makarova (11), Karolina Pliskova (12), Timea Bacsinszky (14), Elina Svitolina (17), Madison Keys (18), Sara Errani (20) Înaintea turneului de la New Haven, Halep va participa la Rogers Cup, competiţie de categorie Premier 5, care va avea loc la Toronto, între 10 şi 16 august. Turneul canadian va fi primul la care va juca sportiva din Constanţa, după eliminarea suferită în turul I la Wimbledon. Imediat după New Haven va începe US Open, ultimul Grand Slam al anului (31 august - 13 septembrie).

Dacă nu-i Petrolul, e Dinamo!

Atacantul franco-ivorian Harlem Eddy Gnohere, care a rupt înţelegerea cu Petrolul Ploieşti, a semnat, joi un contract cu Dinamo Bucureşti, pe o perioadă de doi ani, a declarat, antrenorul dinamovist Mircea Rednic.Atacantul în varstă de 27 de ani, născut în Coasta de Fildeş, semnase la începutul lunii iunie un contract cu FC Petrolul Ploieşti, pentru trei sezoane, dar nu a intrat în vederile antrenorului Tibor Selymes şi jucătorul a părăsit gruparea prahoveană. Harlem Eddy Gnohere şi-a făcut junioratul la AS Cannes şi Troyes, evoluand, mai apoi, în Elveţia, la Bulle şi Urania Geneve Sport. Din 2010 a activat în Belgia, acolo unde a fost legitimat la Virton, RSC Charleroi, KVC Westerlo, Mouscron şi RAEC Mons, grupare pentru care a bifat 24 de meciuri şi 11 goluri înscrise în stagiunea 2014-2015.

Zece pentru premiul fotbalului european

Zece fotbalişti au fost nominalizaţi pentru titlul de cel mai bun jucător al sezonului 2014/2015 în Europa. Premiul pentru cel mai bun jucător va fi acordat la 28 august, la Monaco, atunci cand va avea loc tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor. Cei zece jucători nominalizaţi sunt următorii: Gianluigi Buffon (Juventus Toríno), Eden Hazard (Chelsea ), Lionel Messi (FC Barcelona), Neymar (FC Barcelona), Paul Pogba (Juventus ), Andrea Pirlo (Juventus/New York City FC), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Luis Suarez (FC Barcelona), Carlos Tévez (Juventus/Boca Juniors) şi Arturo Vidal (Juventus Torino). Anul trecut, premiul a fost caştigat de Cristiano Ronaldo.

Basso a fost operat cu succes

Rutierul italian Ivan Basso, care a fost diagnosticat recent cu cancer la testicule, a fost operat cu succes, ieri, la Spitalul San Raffaele din Milano, unde i s-a îndepărtat o tumoră. Italianul Ivan Basso, de la echipa Tinkoff, a anunţat, luni, că suferă de cancer la testicule şi a părăsit imediat Turul Franţei pentru a primi îngrijiri în Italia. în varstă de 37 de ani, Basso a povestit, într-o conferinţă de presă, că a acuzat dureri încă de plecarea în Turul Franţei, la Utrecht, acestea accentuandu-se după o cădere din etapa a cincea. El a efectuat mai multe teste care au relevat prezenţa unei tumori la testicule. După nouă etape, rutierul ocupa locul 158 în clasamentul general, la 51 de minute şi 23 de secunde de purtătorul tricoului galben, britanicul Chris Froome. Ivan Basso a caştigat Turul Italiei în 2006 şi 2010, dar şi o etapă în Turul Franţei în 2004.

Lens, coleg cu Panti

Atacantul olandez al echipei Dinamo Kiev, Jeremain Lens, a semnat un contract pe patru ani cu Sunderland, grupare la care evoluează şi Costel Pantilimon. Clubul englez trebuie să achite opt milioane de lire sterline (aproape 11,5 milioane de euro) pentru transferul jucătorului de 27 de ani. Selecţionat de 30 de ori în naţionala Olandei (8 goluri), Lens a mai jucat la AZ Alkmaar, NEC Nijmegen şi PSV Eindhoven, înainte de a se transfera la Dinamo Kiev, în vara anului 2013. El a marcat ultimul gol în victoria obţinută de formaţia ucraineană în faţa Stelei, în 11 decembrie 2014, într-un meci din Liga Europa. Jeremain Lens este al treilea transfer efectuat de Sunderland în această vară, după fundaşii Adam Matthews (Celtic) şi Sebastian Coates (Liverpool).

O doare în cot

Jucătoarea americană Serena Williams, locul 1 WTA, s-a retras, joi, de la turneul de la Bastad, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, din cauza unor probleme la cot. Williams a decis să nu se prezinte la meciul din turul doi de la Bastad, cu sportiva cehă Klara Koukalova, ea precizand că are dureri la cotul drept. Miercuri, jucătoarea americană a trecut în primul tur de Ysaline Bonaventure din Belgia, sportivă venită din calificări, scor 6-2, 6-1.

Dinamo Zagreb suferă

Echipa croată Dinamo Zagreb, cu fundaşul roman Alexandru Măţel doar rezervă, a terminat la egalitate cu formaţia luxemburgheză Fola Esch, 1-1 (1-1), miercuri seara, pe teren proprii, în manşa întai a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal. Oaspeţii au deschis scorul prin Samir Hadji (25), dar chilianul Angelo Henriquez, recent caştigător al trofeului Copa America, a restabilit egalitatea (36).  Dinamo, club aflat în mijlocul unui scandal, după ce Zdravko şi Zoran Mamic, preşedintele şi, respectiv, antrenorul său, au fost arestaţi pentru fraudă, nu a reuşit să obţină victoria deşi oaspeţii au jucat în zece oameni din minutul 64, cand a fost eliminat căpitanul Roni Souto. Portughezul Ivo Pinto (ex-CFR Cluj) a fost integralist la croaţi. Alte rezultate înregistrate miercuri” Qarabag Agdam (Azerbaidjan) – Rudar Pljevlija (Muntenegru 0-0; Malmö FF – Zalgiris Vilnius 0-0; BATE Borîsau – FC Dundalk 2-1; Celtic Glasgow – Stjarnan (Islanda) 2-0.

Crocodile draw!

Australienii au folosit o metodă originală pentru a efectua tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul întalnirii cu Kazahstanul, contand pentru sferturile de finală ale Cupei Davis, apeland la un crocodil. Tragerea la sorţi a avut loc la Crocosaurus Cove, un acvariu din Darwin, în nordul Australiei. Organizatorii au suspendat panouri cu numele jucătorilor deasupra unui bazin în care se afla un corocodil. Acesta a scos capul din apă şi a înghiţit bucata de carne de pui ce atarna sub unul dintre panouri, stabilind următoarea ordine a partidelor de vineri: Thanasi Kokkinakis - Mihail Kukuşkin, meci umat de Nick Kyrgios - Alexander Nedoviesov. Partida de dublu dintre Lleyton Hewitt/Sam Groth şi Alexander Nedoviesov/Andrei Golubev va avea loc sambătă, iar duminică sunt programate ultimele două meciuri de simplu.

Cuba strange din dinţi

Reprezentativa Cubei a obţinut, miercuri, calificarea în sferturile de finală ale Gold Cup, după victoria înregistrată, la Charlotte (SUA), cu scorul de 1-0, în faţa Guatemalei şi după ce doi jucători din lot au dispărut înaintea întalnirii, informează presa americană. Dario Suarez şi Aricheel Hernandez nu au mai apărut la Bank of America Stadium, unde a avut loc meciul. Antrenorul Raul Gonzalez nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect: "Nu vă voi răspunde la întrebare, sunt aici să vorbesc despre fotbal, nu despre politică". În total, patru jucători au "dezertat" din lotul cubanez, de cand a început Gold Cup. Atacantul Keiler Garcia a fugit înaintea meciului Cuba - Mexic, scor 0-6, de la Chicago, iar portarul Arael Arguellez a dispărut înainte ca echipa să ajungă la Glendale, în Arizona, pentru partida cu Trinidad Tobago, de asemenea pierdută, cu 0-2. În ciuda indisponibilităţilor, Cuba a prins ultimul loc pentru sferturile de finală, după ce Maikel Reyes a adus, în mintul 72, victoria în meciul cu Guatemala. În sferturile de finală ale Gold Cup se joacă partidele SUA – Cuba, Haiti – Jamaica (sambătă), Trinidad Tobago – Panama, Mexic – Costa Rica (duminică).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.