Sport

Astra face safteaua în Highlands

Ziarul de Vrancea
15 iul 2015 678 vizualizări
Inverness Caledonian Thistle FC este o grupare mică din Scoţia născută prin fuziunea a două cluburi în 1994, a urcat pentru prima oară pe prima scenă a fotbalului scoţian în 2009 şi în anul curent a reuşit să caştige primul trofeu din istorie, după ce a eliminat pe Celtic Glasgow în semifinale (3-2 după prelugiri) şi în finală pe Falkirk, cu 2-1.

 Inverness – Astra Giurgiu (ora 21:30)  şi Legia Varşovia – FC Botoşani (22:00), astăzi în turul II preliminar al Ligii Europa * partida din Polonia va fi transmisă de DigiSport. Este, deci, de la sine înţeles interesul enorm al localnicilor pentru meciul cu Astra Giurgiu, în fond debutul formaţiei caledoniene pe scena europeană. 
Peste 6.000 de bilete au fost vandute pană marţi la meciul Iverness - Astra Giurgiu de astăzi, care va avea loc pe Caledonian Stadium, o arenă cu aproximativ 7.500 de locuri, iar managerul echipei, John Hughes, a făcut apel la să cumpere şi biletele rămase pentru a sprjini echipa scoţiană la debutul în cupele europene.  "Avem nevoie de un public numeros, ar fi un impuls masiv pentru jucători. Va arăta oamenilor despre ce este vorba, ce înseamnă Highlands. Este ceva istoric, unii dintre aceşti oameni vor spune «unde erai cand a jucat prima oară Iverness în Europa?». Apoi ei pot spune că au fost acolo. Avem nevoie de un stadion plin şi dacă suporterii se vor comporta cum au făut-o la Cupa Scoţiei, asta îi va ajuta din plin pe băieţi", a declarat Hughes.Numai că antrenorul Marius Şumudică nu se sperie de ambiţiile scoţienilor şi merge la Inverness cu gandul la victorie. Au fost ceva probleme cu decolarea de ieri, din cauza grevei controlorilor de zbor, dar pană la urmă jucătorii Astrei au ajuns în Scoţia. Şumudică nu se poate baza pe Alibec, nerefăcut după o accidentare mai veche. Formaţiile probabile:
Inverness: Esson – Raven, Devine, Meekings, Tremarco – Tansey, Draper, Foran, Vincent – Christie, Lopez
Astra: Lung – Oros, Găman, Geraldo, Moraes – Lovin, Seto – Enache, Boldrin, William – Budescu.
Arbitru: Ken Henry Johnsen

Botoşani, cu şansa a doua
Mult mai dificilă este sarcina botoşenenilor, deoarece Legia Varşovia reprezintă un nume în fotbalul european. La prima întalnire a echipei varşoviene (un fel de “Steaua” a Poloniei comuniste) a fost un dezastru pentru UT Arad (campioana Romaniei). Echipa în care sclipeau Deyna şi Gadocha a caştigat cu 2-1 la Arad şi cu  8-0 la Varşovia (şapte goluri marcate în mai puţin de 20 de minute, în 1969, în primul tur al CCE. În 1971, în Cupa UEFA, Rapid a răzbunat pe arădeni, caştigand cu 4-0 la Bucureşti şi rezistand în Polonia după ce în min. 6 era 2-0 pentru leşi. Rapid şi Legia au mai fost “colege de grupă” în Europa League 2011-2012, caştigand cu 1-0 la Bucureşti şi cu 3-1 în Polonia. În 2013, în dispută pentru un loc în grupele Ligii Campionilor, Steaua şi Legia au remizat de două ori, 1-1 şi 2-2, dar scorul de la Varşovia a calificat Steaua în grupe.
Debutantă pe frontul european, cu o victorie în primul tur în faţa modestei echipe georgiene Ţhinvali, FC  Botoşani nu are prima şansă în confruntarea cu polonezii.; O recunoaşte şi antrenorul Leo Grozavu: "Este diferenţă mare între valoarea Legiei şi a noastră. Vom face tot ce depinde de noi să caştigăm, dar e clar că plecăm cu şansa a doua. Este un meci important pentru că reprezentăm Romania. În fotbal există şi surprize şi noi vrem să producem una cu Legia", a spus vulcanicul antrenor, care a menţionat şi problemele pe care le are în lot: Ngadeu şi Acsinte sunt accidentaţi, Plămadă este suspendat după eliminarea de la Tbilisi, Martinus şi Costin sunt incerţi, toate acestea pe langă accidentările mai vechi: Fülöp, Bordeianu, Danci. În schimb, Leo Grozavu va putea conta pe scoţianul Scott Robertson, care a fost inclus pe lista UEFA pentru dubla cu Legia Varşovia. Echipele probabile:
Legia: Kuciak – Broz, Rzezniczak, Lewczuk, Bryzki – Jodlovec, Furman – Zyro, Duda, Kucharczyk – Nikolic.
Botoşani: Iliev – Patache, Cordoş, Cucu, Browne – Vaşvari, Croitoru, Ivanovici – Robertson, Roman, Batin.
Arbitru: Ante Vucemilovic (Croaţia).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.