Sport

Pasienţa lui Mirel

Ziarul de Vrancea
15 iul 2015 439 vizualizări
AS Trencin - Steaua Bucureşti 0-2 (0-0) în turul II preliminar al Ligii Campionilor * introducerea lui Hamroun în teren a schimbat faţa jocului

Trencin: Semrinec – Madu, Ramon, Rundic, Cogley – Bero, Lobotka,Rabi (’80 – Koolwijk) -  van Kessel,  Jairo, Guba (’60 – Wesley). Antrenor: Martin Sevela
Steaua: Cojocaru - Papp, Tamaş, Varela, Guilherme - Muniru, Breeveld (’82 – Tahar) - Popa, Stanciu, Chipciu (’60 – Hamroun) – Tadé(’89 – Tudorie). Antrenor: Mirel Rădoi.
Arbitru: Alejandro Hernandez (Spania).
Cartonaşe galbene: Madu, Wesley, Rabiu / Tamaş, Hamroun, Breeveld
0-1, min. 64: Stanciu, lovitură liberă de pe partea dreaptă, cu efect, direct pe poartă;
0-2, min. 72: Hamroun reia din apropiere, centrarea lui Popa;
Cat o fi fost ea, Steaua, luată în bărdacă de către contestatari după primele două jocuri, cu patronul-antrenor şi antrenorul numit pe criterii de “finuţism”, cat a arătat Steaua asta a echipă amărată şi necăjită, s-a arătat totuşi superioară ca valoare şi efectiv faţă de adversarul din Slovacia, care nu s-a schimbat prea mult faţă de anul trecut, cand a fost jerpelit rău pe teren propriu de Astra. Rezultatul de 0-0 la pauză în meciul Trencin – Steaua de la Zilina nu este prea măgulitor pentru echipa antrenată de Mirel Răd... pardon, Massimo Pedrazzini că se aude pe la UEFA. Dacă mai spunem că în mare parte meciul a fost dominat steril de jucătorii echipei gazdă, care n-au ştiut cum să desfacă o apărare nu prea darză, am putea ajunge la concluzia că Steaua a scăpat ieftin. N-a fost nici aşa, fiindcă ori de cate ori Steaua a vrut să se arate periculoasă, cam aşa a şi fost. Pentru că în trupa bucureşteană au fost doi jucători peste medie: unul s-a numit Adi Popa care a făcut cam ce-a vrut pe ambele flancuri şi a trimis cateva centrări perfecte pentru Tadé, una a ratat de puţin capul francezului (’26), iar a doua a fost deviată în corner de Rundic. Al doilea jucător peste medie a fost însuşi Tadé care, după un început mai slab (probabil şi dezobişnuinţa echipei de a juca în faţă cu un varf masiv) şi-a arătat valoarea şi, mai ales, simţul jocului.  În perioada ei cea mai fastă (min. 25-38) Steaua a şi înscris odată, prin Varela, după o încantătoare centrare a lui Stanciu, însă arbitrul a văzut ofsaid. De partea cealaltă, Guilherme a scos de pe linia porţii o minge trimisă de van Kessel, după o balbaială a lui Papp,  iar Cojocaru a scos curajos din faţa lui Bero.
După pauză, însă, dominarea teritorială a gazdelor a început să se intensifice şi să se arate şi la faze de poartă. Steliştii au fost depăşiţi mereu pe flancuri, iar Jairo şi van Kessel făceau legea în jumătatea  bucureşteană. În acele momente dificile, banca tehnică a Stelei a luat o decizie inspirată, introducerea algerianului Hamroun, venit de la Galaţi. Noul intrat a arătat mult aplomb şi a obţinut lovitura liberă din poziţie laterală, care a dus la golul lui Stanciu. Şi tot Hamroun a fost jucătorul care a liniştit definitiv echipa slovacă.
O victorie pană la urmă aşteptată şi, tot pană la urmă, pasienţă ieşită pentru Rădoi. Fiindcă ce poţi să-i mai reproşezi lui Mirel cand omul introdus de el (Hamroun) a schimbat cursul jocului?

Ludogoreţ, înghenuncheată de moldoveni

Mare surpriză în meciurile de aseară din turul II preliminar: coşmarul Stelei din sezonul trecut, formaţia bulgară Ludogoreţ Razgrad, a fost învinsă pe teren propriu de către echipa Milsami Orhei (R. Moldova), scor 0-1, prin golul marcat de Antoniuc, în min. 41. În echipa gazdă, Cosmin Moţi a fost integralist, iar Prepeliţă a intrat după pauză. La formaţia moldoveană, antrenată de Iuri Osipenco, au evoluat romanii Surdu şi Bud. Alte rezultate: FK Ventspils (Letonia) – HJK Helsinki 1-3; Apoel Nikosia – Vardar Skopje 0-0; Midtjylland (Danemarca) – Lincoln Red Imps (Gibraltar) 1-0; Hibernians (Malta) – Maccabi Tel Aviv 2-1; Molde (Norvegia) – Piunik Erevan 5-0; FK Skenderbeu (Albania) – Crusaders Belfast 4-1; TNS (Ţara Galilor) -  Videoton (Ungaria) 0-1; FK Maribor –FC Astana 1-0; Partizan Belgrad – Dila Gori (Georgia) 1-0; FK Sarajevo – Lech Poznan 0-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.