Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Gaură în muşchi

Ziarul de Vrancea
14 iul 2015 692 vizualizări
Tehnicianul echipei Pandurii Targu Jiu, Edward Iordănescu, a precizat că Mihai Roman, care a fost faultat dur de Gabriel Canu de la ACS Poli în repriza a doua a meciului de la Timişoara, "are o gaură în muşchi".

"Nu prea simţea piciorul şi asta ne-a speriat un pic", a explicat el. Formaţia Pandurii Targu Jiu a învins, luni seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa ACS Poli Timişoara, în ultimul meci al etapei inaugurale a Ligii I, obţinand prima victorie a actualei ediţii de campionat, după ce în celelalte şase partide s-au înregistrat remize. Unicul gol al meciului de luni a fost înscris de Răduţ, în minutul 54, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. În minutul 52, de la ACS Poli a fost eliminat Gabriel Canu pentru un fault la Mihai Roman. Roman nu a mai putut continua jocul şi a fost înlocuit cu Hora, după care a fost transportat la spital.

Cociş, yankeu cu acte

Mijlocaşul Răzvan Cociş a primit green card-ul, permisul de rezidenţă permanentă în Statele Unite, astfel că a eliberat un loc de jucător străin în cadrul lotului echipei Chicago Fire, care evoluează în Major League Soccer. Jucătorul roman s-a alăturat echipei din Chicago, în urmă cu un an, la 14 iulie 2014, după ce şi-a reziliat contractul cu gruparea ucraineană FC Hoverla Ujgorod. În 20 de meciuri pentru Chicago Fire, el a marcat un gol şi a oferit două pase decisive. Cu 50 de selecţii la naţională, Cociş, 32 de ani, a mai evoluat la U Cluj, Şerif Tiraspol, Poli Timişoara, Lokomotiv Moscova, Al Nassr, Karpatîi Lvov şi FC Rostov. Jucători consacraţi în fotbalul european au ales să evolueze în MLS, printre aceştia numărandu-se Andrea Pirlo (recent transferat la New York City FC), Frank Lampard (New York City FC), Steven Gerard (LA Galaxy) şi David Villa (New York City FC).

Ruşii l-au mazilit pe Capello

Federaţia Rusă de Fotbal (RFU) a anunţat, marţi, că a pus capăt, cu acordul părţilor, contractului cu tehnicianul italian Fabio Capello, care părăseşte astfel postul de selecţioner. Înţelegerea cu Capello, 69 de ani, era valabilă pană în 2018, după Cupa Mondială pe care o va organiza Rusia. însă evoluţiile slabe ale naţionalei ruse în actualele preliminarii ale Campionatului European din 2016, din Franţa, au dus la încetarea colaborării. După şase etape din zece, Rusia ocupă doar locul 3 cu opt puncte, în clasamentul Grupei G, după Austria - 16 puncte şi Suedia - 12 puncte.Capello era cel mai bine plătit selecţioner din lume, cu 11 milioane de dolari pe an. Italianul a preluat naţionala Rusiei în 2012, iar contractul său a fost prelungit în ianuarie 2014. Deşi numele sucesorului nu a fost anunţat, presa rusă notează că Fabio Capello ar putea fi înlocuit de Leonid Sluţki, antrenorul formaţiei ŢSKA Moscova.

Echipe romaneşti în competiţiile de handbal

Echipele de handbal masculin Energia Targu Jiu şi Dinamo Bucureşti vor evolua în primul tur al Cupei EHF, vicecampioana CSM Bucureşti în turul II al competiţiei, iar caştigătoarea Challenge Cup, HC Odorhei, va intra direct în turul trei al aceleiaşi competiţii, în sezonul 2015-2016. Tragerea la sorţi a meciurilor va avea loc în 21 iulie, la Viena. În privinţa handbalului feminin, SCM Craiova va juca în sezonul 2015-2016 în Cupa Cupelor, iar formaţiile Corona Braşov şi HCM Roman în Cupa EHF. SCM Craiova a fost repartizată în turul 3 al Cupei Cupelor, meciurile fiind programate în 14-15, respectiv 21-22 noiembrie, iar formaţiile Corona Braşov şi HCM Roman în turul trei al Cupei EHF, cu partide programate la aceleaşi date.  Forul european de profil a menţionat ca ediţia din 2015-2016 va fi ultima în cazul Cupei Cupelor, pentru că din stagiunea următoare competiţia se va unifica cu Cupa EHF, urmand a purta numele celei din urmă, aşa cum s-a întamplat şi la masculin, începand cu sezonul 2012-2013.

A decedat Florin Grigore

Fostul fotbalist Florin Grigore, coleg la Sportul Studenţesc, la începutul anilor '80, cu Gino Iorgulescu, Mircea Sandu şi Gheorghe Hagi, a încetat din viaţă la varsta de 59 de ani, informează, marţi, site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. "Extremă dreaptă de o rară viteză şi tehnicitate, Florin Grigore s-a impus mai întai în echipa de legendă a celor de la CS Targovişte, la sfarşitul anilor '70. După ce a jucat timp de trei sezoane acolo (1978-1981), Florin Grigore s-a transferat la Sportul Studenţesc pentru care a jucat alte trei sezoane, între 1981 şi1984", se menţionează pe site-ul citat. La gruparea Sportul Studenţesc, mijlocaşul Florin Grigore a fost coleg de echipă cu fotbalişti importanţi ai Romaniei, precum Andrei Speriatu, Mihai Marian, Paul Cazan, Gino Iorgulescu, Ion Munteanu II, Gheorghe Hagi, Marcel Coraş, Mircea Sandu şi Marian Bucurescu.

Două italience la CSM

Voleibalistele Giulia Pincerato şi Jole Ruzzini vor evolua la formaţia CSM Bucureşti din sezonul viitor, în care echipa este angrenată şi în Challenge Cup. Potrivit anunţului de marţi al clubului din Capitală, Giulia Pincerato (28 de ani, 1,82 metri înălţime, coordonatoare de joc) a mai jucat la echipele Unicom Sassuolo, Despar Perugia, MC Carnaghi Villa Cortese, Banca Reale Giaveno şi Banca di Forli, iar în ultimul sezon a jucat în liga a doua din Italia, la Beng Rovigo. La nivel de echipă naţională, Pincerato a participat cu Italia la Universiada din 2009. Jole Ruzzini (31 de ani, 1.62 metri înălţime, libero) vine din Serie A1, de la echipa Savino del Bene Scandicci. Jole a mai evoluat pentru Ihf Volley Frosinone şi  "este considerată de specialiştiii italieni drept una dintre cele mai bune jucătoare la preluare". Anterior, CSM Bucureşti a mai transferat-o pe voleibalista bulgară Maria Karakaşeva.

Îngrămădeală pentru Puşcaş

Clubul francez Saint-Etienne a cerut grupării Internazionale Milano informaţii privind condiţiile pentru a obţine împrumutul pe un sezon al atacantului George Puşcaş. Saint-Etienne, care s-ar putea despărţi în această vară de atacanţii Max-Alain Gradel şi Mevlüt Erdinç, este a doua grupare franceză care doreşte transferul lui Puşcaş, după FC Nantes. Alte trei cluburi din Italia, Sassuolo, Sampdoria şi Udinese, îl au în vizor pe fotbalistul de 19 ani. "Atacantul crescut la Liberty Oradea şi-a exprimat dorinţa de a merge sub formă de împrumut la un club italian. Inter nu are intenţia de a pierde controlul asupra jucătorului şi studiază o formulă pentru a-l ceda cu drept de răscumpărare, pentru că gruparea milaneză crede mult în tanărul fotbalist", a notat sursa citată.

Dykes s-a întors la Cluj

Baschetbalistul american Kyndall Dykes este noul jucător al formaţiei U Banca Transilvania Cluj, pentru care a mai evoluat în urmă cu cateva sezoane, în 2011, cucerind titlul naţional cu formaţia antrenată de Marcel Ţenter."Sunt nerăbdător să revin pe parchet ca reprezentant al Clujului. Scopul nostru este să aducem titlul înapoi în oraş şi să ridicăm nivelul baschetului practicat de echipa noastră. Abia aştept reîntalnirea cu fanii", a declarat Kyndall Dykes, după semnarea contractului cu U BT Cluj, potrivit site-ului echipei. Kyndall Dykes are 27 de ani, 1,92 metri întălţime şi joacă pe posturile 2-3. Prima echipă profesionistă la care a jucat este chiar Universitatea Cluj, cu care a cucerit titlul naţional în 2011. Ulterior, Dykes a mai jucat în Ucraina, la Hoverla şi Halicina, dar şi în Israel, la Galil Gilboa. În sezonul trecut, Dykes a revenit în Romania, la BC Mureş, echipă cu care a devenit vicecampion.

Alcenat în sferturi, la Gold Cup

Reprezentativa statului Haiti, cu fundaşul stelist Jean-Sony Alcenat pe teren 90 de minute, a învins, miercuri, la Kansas City, cu scorul de 1-0, echipa Hondurasului şi s-a calificat în sferturile de finală ale Gold Cup, campionatul CONCACA. Nazon a înscris golul victoriei, în minutul 13. Haiti a terminat partidele din Grupa A pe locul al doilea, cu 4 puncte, după SUA - 7 puncte, dar înaintea echipelor din Panama - 3 puncte şi Honduras - 1 punct.

El Shaarawy, împrumutat în Principat

AS Monaco a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile fotbalistului Stephan El Shaarawy sub formă de împrumut pentru un sezon de la AC Milan, cu opţiune de cumpărare. El Shaarawy s-a declarat bucuros de semnarea contractului cu AS Monaco. "Sunt foarte bucuros şi emoţionat. îÎi mulţumesc preşedintelui AS Monaco pentru această oportunitate. Sper să fac un sezon foarte bun şi să îi bucur pe suporterii echipei AS Monaco", a spus fotbalistul italian. Stephan El Shaarawy a fost achiziţionat de AC Milan în 2011.

Arşavin a ajuns la Kuban

Fotbalistul Andrei Arşavin, care a evoluat ultima dată la Zenit Sankt Petersburg, a semnat, luni, un contract pe un an cu gruparea Kuban Krasnodar. Arşavin, în varstă de 34 de ani, a jucat în sezonul trecut la Zenit în doar 14 meciuri şi a înscris un gol. Clubul din Sankt Petersburg a decis la finalul sezonului să nu îi prelungească contractul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.