Sport

Tricolorii în ascensiune

Ziarul de Vrancea
9 iul 2015 649 vizualizări
Echipa de fotbal a Romaniei a ajuns pe locul 8 şi va fi cap de serie la preliminariile Cupei Mondiale din Rusia * în urma Romaniei se află Anglia, Spania, Italia şi Franţa

Echipa naţională de fotbal a Romaniei a urcat de pe locul 12 pe locul 8, cu 1.166 de puncte, în ierarhia FIFA Coca-Cola, cea mai bună clasare din aprilie 2000, astfel că va fi cap de serie la tragerea la sorţi a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din Rusia din 2018. Tragerea la sorţi a preliminariilor Cupei Mondiale va avea loc la 25 iulie, la Sankt Petersburg. Echipele europene vor fi împărţite în nouă grupe, iar reprezentativele clasate cel mai bine în ierarhia FIFA Coca-Cola din luna iulie vor fi capi de serie. În urna Romaniei vor mai fi prezente Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Anglia, Ţara Galilor, Spania şi Croaţia. Din Europa, 13 naţionale vor participa la CM, caştigătoarele celor nouă grupe preliminare calificandu-se direct. Cele mai bune opt echipe clasate pe locul secund vor juca un play-off eliminatoriu, care va mai trimite 4 reprezentative la turneul final. De asemenea, Rusia este calificată direct în calitate de organizatoare.
În clasamentul publicat de FIFA, echipa antrenată de Anghel Iordănescu devansează ţări cu fotbal dezvoltat, precum Anglia (locul 9), Spania (12), Italia (17) şi Franţa (22). Adversarele Romaniei din Grupa F a preliminariilor Euro-2016 ocupă următoarele locuri: Ungaria - poziţia 31, cu 763 puncte (urcare 11 locuri), Irlanda de Nord - poziţia 37, cu 721 de puncte (urcare şapte locuri), Grecia - poziţia 44, cu 661 de puncte (coborare 19 locuri), Insulele Feroe - poziţia 74, cu 456 de puncte (urcare 28 de locuri) şi Finlanda - poziţia 90, cu 371 de puncte (coborare 12 locuri). Faţă de ierarhia precedentă, Argentina a urcat pe prima poziţie, iar Germania şi Belgia au coborat de pe locul 1 pe 2, respectiv de pe 2 pe 3.
Clasamentul primelor locuri: 1. Argentina – 1473 p; 2. Germania – 1411 p; 3. Belgia – 1244 p; 4. Columbia – 1217 p; 5. Olanda – 1204 p; 6. Brazilia – 1186 p; 7. Portugalia – 1177 p; 8. Romania – 1166 p; 9. Anglia – 1157 p; 10. Ţara Galilor – 1155 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.