Sport

Începe campionatul experimental

Ziarul de Vrancea
9 iul 2015 603 vizualizări
Astăzi se dă startul în noua ediţie a Ligii I, prima ediţie cu 14 echipe, play-off şi play-out, dar şi cu formaţii depunctate din start şi grupări în insolvenţă * derbiul rundei inaugurale este ASA Targu Mureş - Dinamo * pe langă canalele Digi, Dolce şi Look, unul dintre meciurile importante ale fiecărei etape poate fi urmărit şi pe Antena 1

Campionatul Ligii I la fotbal ediţia 2015-2016 se reia astăzi neobişnuit de devreme, după o vacanţă scurtă a fotbaliştilor, din mai multe motive. În primul rand, noul sistem competiţional, cu 14 echipe şi play-off (out) implică mai multe etape şi mai multe meciuri. Apoi, calendarul din primăvara viitoare trebuie să fie foarte concentrat, pentru a permite echipei naţionale să se pregătească pentru turneul final al Euro 2016, unde are şanse foarte mari de calificare. Ediţia care începe astăzi, prefaţată de Supercupa Romaniei, încheiată cu victoria, în egală măsură surprinzătoare cat şi normală, a ASA Targu Mureş în faţa Stelei. Surprinzătoare prin evenimentele dramatice care s-au petrecut în ultima vreme la gruparea ardeleană, normală prin rezultatele anterioare dintre cele două grupări. Campionatul va cuprinde un sistem regulat (tur-retur, cu 23 din cele 26 de etape în sezonul de toamnă. Primele şase echipe se califică în play-off, celelalte opt în play-out, faze care se joacă tot tur-retur, dar cu jumătate din punctajul primei părţi în clasamentul de start (şi rotunjire în plus!). Apoi, s-au mărit numărul de echipe romaneşti în Cupele Europene (sezonul 2016-2017)  - două în preliminariile Ligii Campionilor, trei în cele ale Ligii Europa - şi este foarte posibil ca pentru alegerea celor cinci echipe care ne vor reprezenta să se apeleze şi la... play-out, întrucat există două formaţii aflate în insolvenţă, Petrolul şi CFR Cluj şi una pe cale de ieşire din această stare, dar fără drept de reprezentare în ediţia viitoare, Dinamo. Şi în plus, datorită neîndeplinirii condiţiilor de licenţiere, două formaţii, Petrolul şi CFR, pornesc campionatul cu penalizări de şase puncte. Mai adăugăm faptul că ultimele două formaţii din play-out vor retrograda în Liga a II-a şi una va susţine un baraj cu o reprezentantă a eşalonului secund, al cărui format nu a fost nici acum stabilit!
Referindu-ne la prima etapă, ASA Targu Mureş - Dinamo este derbiul acesteia, fie prin faptul că, la fel ca la orice început de campionat, formaţia “cainilor roşii” este o enigmă. Steaua – Petrolul este a doua “enigmă” pentru că, deşi ploieştenii nu mai sunt ce-au fost în toamna trecută, surprize se pot produce cand joci cu o echipă antrenată de finul patronului fără licenţă Pro. Şi tot ca de obicei, interesante sunt jocurile în care evoluează nou-promovatele, în speţă, FC Voluntari şi ACS Poli Timişoara (cu dreptul de a purta numele de tradiţie), mai ales că atat CSMS Iaşi, cat şi Pandurii sunt echipe greu de păcălit.
Să mai spunem că pe langă canalele DigiSport, DolceSport, Look TV (şi Look Plus), a mai căpătat drept de transmisie şi Antena 1, pentru meciul principal al etapei şi pentru restul partidelor pe platforma digitală Antena Play.


Programul primei etape
Vineri: FC Voluntari – CSMS Iaşi (18:30), Astra Giurgiu – Concordia (21:00)
Sambătă: FC Viitorul – CFR Cluj (18:30), Steaua – Petrolul (21:00)
Duminică: CSU Craiova – FC Botoşani (18:30), ASA Targu Mureş - Dinamo (21:00)
Luni: Poli Timişoara – Pandurii Targu Jiu (21:00).
Toate partidele vor fi transmise pe canalele Digi, Dolce şi Look, iar meciul Steaua – Petrolul se poate vedea şi pe Antena 1.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.