Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Romania va fi reprezentată de zece sportivi la Campionatul Mondial de scrimă pentru seniori de la Moscova,

Ziarul de Vrancea
9 iul 2015 479 vizualizări
Romania va fi reprezentată de zece sportivi la Campionatul Mondial de scrimă pentru seniori de la Moscova, competiţie ce va avea loc în perioada 13-19 iulie, informează. Sportivii romani care vor concura la Moscova sunt următorii: Ana Maria Branză, Simona Pop, Simona Gherman, Loredana Dinu (spadă feminin), Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Mădălin Bucur (sabie masculin),

Bianca Pascu (sabie feminin) şi Radu Dărăban (floretă).  Delegaţia va fi condusă de Mihai Covaliu şi îi va mai avea în componenţă pe antrenorii Dan Podeanu, George Epurescu şi Dan Găureanu, pe maseurul Mircea Lascăr şi pe medicul Mihai Ion.

Steaua în Eurocup

Echipa de baschet masculin Steaua CSM Eximbank Bucureşti va juca în Grupa D din Conferinţa a doua a Eurocup, contand pentru sezonul regulat al competiţiei, cu echipele Unics Kazan, Banvit Bandirma, Trabzonspor, Buducnost Podgorica şi Aris Salonic, potrivit tragerii la sorţi de joi, de la Barcelona. La tragerea la sorţi de ieri, Steaua a făcut parte din urna a şasea valorică, echipa antrenată de Hristu Şapera urmand a juca în Eurocup, a doua competiţie valorică a continentului, graţie unui wild-card. În ediţia 2015-2016 a Eurocup iau startul 36 de echipe, care au fost împărţite în două conferinţe geografice, fiecare formată din trei grupe a cate şase echipe. Meciurile vor începe în luna octombrie, iar primele patru clasate se vor califica în Top 32, fază în care vor ajunge şi opt echipe eliminate din Euroligă.

De la Fiorentina, pe Gruia

CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, împrumutul pentru un sezon al atacantului camerunez Steve Leo Beleck de la gruparea italiană Fiorentina. Belek, în varstă de 22 de ani, va purta tricoul cu numărul 19 la CFR Cluj şi s-a alăturat deja lotului antrenat de Francisc Dican.  Fotbalistul camerunez şi-a început cariera în Grecia, la Panthrakikos. El a mai evoluat la Udinese, de unde a fost împrumutat la echipele AEK Atena, Watford, Stevenage şi Mons. în vara anului 2014, jucătorul s-a transferat la Fiorentina, însă şi gruparea din Florenţa l-a împrumutat la Crotone şi Mantova.

Dinamo mai aduce jucători

Directorul general al FC Dinamo, Dinu Gheorghe, a declarat, ieri,  într-o conferinţă de presă, că în următoarele zile vor mai fi aduşi în echipa pregătită de Mircea Rednic alţi trei jucători care se vor alătura lotului de 23 de fotbalişti prezentaţi. "Am început să formăm un grup de oameni cu caractere şi sunt convins că nu ne-am înşelat pană acum. În zilele următoare lotul va fi completat şi întărit cu alţi 2-3 jucători.", a declarat Dinu Gheorghe.  Oficialul dinamovist a precizat că vor mai pleca jucători de la Dinamo doar în situaţia în care se vor primi oferte foarte bune: "Nu va mai pleca nimeni, de aia i-am prezentat acum. Dacă vor fi însă oferte foarte bune, nu ne vom opune. Depinde, în fotbal lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Noi suntem mulţumiţi de ceea ce am adus şi vor mai veni alţi trei jucători".  FC Dinamo şi-a prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, lotul de 23 de fotbalişti cu care va începe noul sezon competiţional şi noul echipament de joc.

Puşcaş a scăpat cu întindere

Controlul medical la care a fost suspus atacantul echipei Internazionale Milano George Puşcaş a relevat doar o întindere la coapsă. În varstă de 19 ani, Puşcaş a suferit o accidentare în cantonamentul echipei Internazionale Milano de la Riscone di Brunico. Internaţionalul de tineret a acuzat o durere la coapsa stangă şi a fost nevoit să părăsească antrenamentul de luni seară al formaţiei italiene.

O femeie în locul lui Webb

Confederaţia de fotbal a Americii de Nord, Centrale şi Caraibelor (CONCACAF) a ales-o pe Sonia Bien-Aimé din Insulele Turks şi Caicos să reprezinte această zonă în Comitetul Executiv al FIFA. Ea  devine doar a doua femeie care a fost aleasă în Comitetul Executiv al FIFA, după Lvdia Nsekera din Burundi. Ea a fost cooptată în 2013 în Comitetul Executiv al FIFA, dar fără drept de vot. Sonia Bien-Aimé preia locul lui Jeffrey Webb, preşedintele suspendat al CONCACAF, în calitate de reprezentantă a Caraibelor. Webb se află sub arest în Elveţia, după ce a fost acuzat de corupţie şi spălare de bani de către Departamentul de justiţia al SUA.  CONCACAF are trei locuri în Comitetul Executiv al FIFA. Alfredo Hawit, actualul preşedinte CONCACAF, reprezintă America Centrală, iar Sunil Gulati, preşedintele federaţiei SUA, continuă să reprezinte America de Nord.

Din cauza artificiilor

Doi jucători din NFL, Jason Pierre-Paul (New York Giants) şi CJ Wilson (Tampa Bay Buccaneers) au pierdut unul, respectiv două degete din cauza artificiilor, în timpul sărbătoririi zilei de 4 iulie, informează bbc.com. Lui Pierre-Paul i-a fost amputat degetul arătător de la mana dreaptă. De asemenea, jucătorul în varstă de 26 de ani a suferit o fractură la degetul mare şi a avut nevoie de grefe de piele. CJ Wilson, în varstă de 25 de ani, a rămas fără degetul mijlociu şi degetul arătător de la o mană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.