Sport

Argint universitar la judo

Ziarul de Vrancea
6 iul 2015 539 vizualizări
La Universiada de la Gwangju, Larisa Florian s-a clasat a doua la categoria 52 kg * Pistolarii romani au ratat de puţin podiumul pe echipe

Sportiva Larisa Florian a obţinut, ieri, medalia de argint la categoria 52 de kilograme, în competiţia de judo de la Universiada din Gwangju (Coreea de Sud). În primul tur al competiţiei, Larisa Florian a învins-o pe Faisa Aishahine (Algeria), în sferturile de finală a trecut de Nica Antonis (Belgia), pentru ca în semifinale să o învingă şi pe rusoaica Anna Dmitrieva, calificandu-se în finala categoriei. În ultimul act, Larisa Florian a fost însă învinsă prin ippon de Mako Uchio (Japonia), încheind astfel competiţia cu medalia de argint. Tot ieri au mai luptat sportivii tricolori Loredana Ohai (57 kilograme), Remus Lazea (66 kilograme) şi Eduard Nicolaescu (73 kilograme), care au ajuns doar pană în faza recalificărilor. Delegaţia tricoloră a obţinut prima medalie la judo, sambătă, la categoria plus 100 de kilograme, prin Vlăduţ Simionescu (bronz).
* Tot la Gwangju, handbalistele romane au pierdut la scor strans, 25-27 (12-12) meciul cu formaţia Serbiei. În aceeaşi grupa A s-au înregistrat rezultatele: Muntenegru – Japonia 28-27 şi Coreea de Sud – Ucraina 39-28. Rezultate din grupa B: Rusia – Uruguay 41-6; Cehia – Slovacia 22-17, Brazilia – China 27-17. Echipa Romaniei va juca, astăzi, cu Muntenegru, celelalte partide fiind programate astfel: cu Japonia (9 iulie), cu Ucraina (10 iulie), cu Coreea de Sud (12 iulie), pentru ca în 13 iulie să aibă loc meciurile de clasament final şi cele pentru medalii.
* Echipa masculină a Romaniei, alcătuită din Rareş Ion, Saucă şi  Vlad Săcăleanu, a ocupat locul 4 în proba de pistol 50 m. Sportivii romani au totalizat 1.616 puncte, fiind devansaţi în clasament de Coreea de Sud, 1.655 puncte, Rusia, 1.636 puncte, şi Mongolia, 1.620 puncte.  De remarcat că recordul mondial în această probă este deţinut de Romania (1.719 puncte), din 1985, de la Osijek.  Din păcate, niciunul dintre cei trei trăgători romani nu s-a calificat în finala individuală de opt, Rareş Ion ocupand locul 10, cu 543 puncte, Alexandru Saucă fiind al 12-lea, cu 542 puncte, iar Vlad Paul Săcăleanu al 24-lea, cu 531 puncte. În proba feminină de puşcă culcat, Laura  Ilie şi Ioana Cristea au trecut de faza eliminatorie, dar nu şi Eliza Molnar, care a ratat calificarea pentru roba individuală.  La echipe, Romania a ocupat locul 14, cu 1.829,1 puncte.

* Echipa feminină de tenis de masă a debutat victorioasă în grupa I, învingand cu 3-0 reprezentativa Libanului. Cele trei reprezentante ale Romaniei, Bernadette Szöcs, Cristina Hîrîci şi Irina Ciobanu obţinand victorii în faţa unor adversare modeste. În cea de-a doua partidă, tricolorele au întalnit Japonia, care în cursul dimineţii învinsese Filipine cu 3-0. Meciul s-a încheiat cu un succes al niponelor cu 3-2. Cristina Hîrîci a pierdut prima partidă cu 1-3 (-5, -9, 10, -12) în faţa lui Misoto Niwa, iar Bernadette Szöcs a egalat prin victoria cu 3-0 (10, 7,7) asupra lui Eriko Kitaoka. În meciul trei, ieşeanca Irina Ciobanu a avut o sarcină grea cu Yuki Shoji. După ce a fost condusă cu 0-2 (-9, -7), Irina a egalat (9,5), dar a pierdut setul decisiv cu 6-11. Szöcs a egalat scorul prin victoria cu 3-2 în faţa lui Niwa (-11, -16, 5,5,8) tot după ce a fost condusă cu 0-2, iar în ultimul meci Kitaoka a învins-o cu 3-1 (5,-2,7,8) pe Cristina Hîrîci. Astăzi, fetele noastre vor întalni Filipine, echipă învinsă cu 0-3 şi de Liban. Primele două echipe din cele şase grupe, plus încă patru din cele clasate pe locurile III se califică în optimile de finală.
La masculin, echipa Romaniei, formată din Daniel Dan, Lucian Munteanu şi Qlin Spelbuş a debutat, în grupa a VIII-a cu o victorie cu 3-0 în faţa Cambodgiei, dar a fost învinsă cu 0-3 de Franţa, care a învins cu acelaşi scor şi Letonia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.