Sport

Meci de pomină la dublu

Ziarul de Vrancea
3 iul 2015 411 vizualizări
Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în optimi la Wimbledon, după un meci de peste trei ore şi jumătate: conduşi cu 0-2 de Begemann şi Knowle, cei doi au caştigat setul decisiv cu 13-11! * Mergea şi Bopanna au ajuns şi el în aceeaşi fază, iar Irina Begu a fost eliminată de Şarapova după o rezistenţă darză

Cele două cupluri cu romani de tenis din turneul masculin de la Wimbledon au jucat cam la aceeaşi oră în turul II la Wimbledon. Ambele s-au calificat în optimile de finală, emoţiile au fost însă mai mult pentru Horia Tecău, decat pentru Florin Mergea. Perechea pe care Mergea o face cu indianul Rohan Bopanna, favorită numărul 9, a avut şi ea mult de furcă în faţa cuplului sud-american Thomaz Belluci/Guillermo Duran (Brazilia/Argentina), dar a caştigat în două ore şi 11 minute, cu 7-5, 7-6, 7-6, serviciile lui Bopanna fiind excelente în cele două tie-break-uri. Adversarii în optimi ai perechii Mergea / Bopanna sunt polonezul Lukasz Kubot şi Maks Mirnîi din Belarus, care au învins cuplul favorit nr. 6, Marcel Granollers / Marc Lopez cu 6-4, 6-3, 6-4.
În schimb, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au susţinut un meci foarte lung (trei ore şi 36 de minute) în faţa unei perechi neaşteptat de darze, Andre Begemann / Julian Knowle (Germania / Austria). Tecău şi Rojer au jucat slab în primele două seturi, dar şi-au dominat adversarii în următoarele două. Setul decisiv a durat 101 de minute. Horia şi Juls au alergat după adversari, care au fost primii la serviciu, însă break-ul a lipsit pană la 13-13 cand Tecău şi Rojer l-au reuşit, scorul de 1-6, 3-6, 6-4, 6-2, 15-13 fiind rotunjit cu un game alb. În optimi, Tecău şi Rojer vor juca în compania perechii care se va impune în meciul dintre perechile Robert Lindstedt/Jürgen Melzer (Suedia/Austria) şi Lleyton Hewitt/Thanasi Kokkinakis (Australia).  Horia Tecău este triplu finalist la Wimbledon, în 2010, 2011 şi 2012, de fiecare dată în echipă cu suedezul Robert Lindstedt, pe care romanul ar putea să-l aibă adversar în optimi, la această ediţie. De asemenea, nu este deloc exclusă o întalnire între cei doi romani, în sferturile de finală la Wimbledon 2015.
Ieri, în optimile de finală ale turneului feminin, Irina Begu n-a putut rezista forţei Mariei Şarapova, fiind învinsă cu scorul de 4-6, 3-6. Irina a început meciul curajos, cu un break, recuperat imediat de rusoaică, break-ul decisiv fiind obţinut în ultimul game al setului. În setul secund, Şarapova a jucat şi mai bine, a condus cu 5-0 şi, în ciuda unui reviriment al romancei (trei game-uri consecutive) şi-a adjudecat victoria în 85 de minute.
În turul III la simplu feminin am rămas doar cu Monica Niculescu, calificată după victoria de joi seara cu 6-3, 6-3, în faţa slovacei Jana Cepelova (106 WTA), care a eliminat-o în primul tur pe Simona Halep. Monica va juca, astăzi, împotriva jucătoarei cehe Kristyna Pliskova (134 WTA), care a eliminat-o pe rusoaica Svetlana Kuzneţova (25 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-4. Monica şi Krystina nu s-au mai întalnit niciodată în circuitul WTA.
Simplu feminin: Belinda Bencic (Elveţia) – Bethanie Sands (SUA) 7-5, 7-5; Coco Vanderweghe (SUA) – Samantha Stosur (Australia) 6-2, 6-0;  Lucie Safarova (Cehia) – Sloane Stephens (SUA) 3-6, 6-3, 6-1.
Simplu masculin: David Goffin (Belgia) – Markos Baghdatis (Cipru) 6-3, 6-4, 6-2; Nick Kyrgios (Australia) – Milos Raonic (Canada) 5-7, 7-5, 7-5, 6-3; Richard Gasquet (Franţa) – Grigor Dimitrov (Bulgaria) 6-3, 6-4, 6-4; Stanislas Wawrinka (Elveţia) – Fernando Verdasco (Spania) 6-4, 6-3, 6-4; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Leonardo Mayer (Argentina) 6-4, 7-6, 6-3; Novak Djokovic (Serbia) – Bernard Tomic (Australia) 6-3, 6-3, 6-3;


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.