Sport

Irina trece la catedră

Ziarul de Vrancea
1 iul 2015 776 vizualizări
După un meci de aproape trei ore în care “a murit şi a înviat”, Begu i-a arătat Simonei Halep cum se luptă pană la capăt într-un joc de tenis * după victoria în faţa ucrainencei Lesia Ţurenko, pe Irina o aşteaptă o provocare mare: Maria Şarapova

Irina Begu s-a calificat în turul trei al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după o victorie epuizantă asupra jucătoarei ucrainene Lesia Ţurenko (68 WTA), scor 7-5, 6-7, 7-5, după două ore şi trei sferturi de joc. A fost un meci lung, nu din cale afară de spectaculos, pentru că ambele jucătoare au alternat perioade foarte bune cu momente de cădere. Din fericire, precum colega ei Monica Niculescu şi nu precum vedeta Simona Halep, Irina a avut tăria de caracter de a reveni din momentele dificile şi a obţine o victorie frumoasă. În primul set, după un binom break-rebreak, s-a mers cap la cap pană la 4-4, a urmat un nou “break-rebreak” şi la 5-5, Irina a revenit şi a caştigat pe serviciul adversarei de la 0-30. Din fericire, Lesia n-a mai reuşit să recupereze şi Irina a caştigat cu 7-5. Actul secund a fost început mai prost de către Irina Begu, care s-a văzut condusă cu 2-4. Însă ea a renăscut reuşind trei game-uri consecutive dintre care două break-uri. La 5-4, pe serviciul Irinei s-a jucat un game foarte lung, în care romanca a ratat o minge de meci şi Ţurenko a egalat. Irina s-a arătat obosită în tie-break-ul pe care l-a pierdut cu 4-7. Începutul setului decisiv anticipa un deznodămant favorabil jucătoarei din Ucraina, din ce în ce mai sigură pe serviciu şi amintind uneori de Kristina Mladenovic cand a necăjit-o pe Simona Halep cu scurtele. Irina şi-a pierdut serviciul la 1-2, după un alt game lung, în timp ce Lesia şi-a caştigat “fluierand” game-ul pe serviciu. A fost însă randul ucrainencei să intre în pasă neagră şi pe, acest fond, Irina a recuperat de două ori cate un break, iar la 6-5 a caştigat lejer pe serviciul adversarei, la a doua minge de set de la 0-40. Irina Begu s-a calificat în turul III, record pentru ea la Wimbledon şi nu prea are ce pierde în această fază, avand în vedere că o va întalni pe Maria Şarapova. Begu şi Şarapova s-au mai întalni o dată, în 2012, în turul I al turneului de la Madrid, cand rusoaica s-a impus cu 6-0, 6-3. În turul II, Maşa a învins-o cu 6-3, 6-1 în 65 de minute pe olandeza Richel Hogenkamp (120 WTA).
În proba feminină de dublu, echipa pe care Alexandra Dulgheru o face cu spaniola Silvia Soler, a fost învinsa de o puternică pereche spaniolă în întregime, Garbiñe Muguruza / Carla Suarez, scor 4-6, 2-6.

La dublu masculin, cuplul Horia Tecău/Jean Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 4, s-a calificat, uşor în turul secund, după  abandonul perechii Martin Klizan/Lukas Rosol (Slovacia/Cehia), la scorul de 3-0 pentru Tecău şi Rojer.  Echipa romano-olandeză va juca în manşa a doua cu perechea Andre Begemann/Julian Knowle (Germania/Austria), care a trecut cu 6-4, 7-6, 3-6, 7-5 în faţa echipei Victor Estrella / Joao Souza (R. Dominicană / Brazilia). În proba masculină, unul dintre favoriţi, japonezul Kei Nishikori, a abandonat înaintea meciului din turul doi cu sportivul columbian Santiago Giraldo.  Kei Nishikori a a acuzat dureri la piciorul stang, din cauza acestei accidentări fiind nevoit să se retragă şi în semifinalele turneului de la Halle.
Simplu feminin, turul II: Coco Vandeweghe (SUA) – Karolina Pliskova (Cehia) 7-6, 6-4; Samantha Stosur (Australia) – Urszula Radwanska (Polonia) 6-3, 6-4; Zarina Dias (Kazahstan) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus) 7-5, 6-1; Elizaveta Kulicikova (Rusia) – Yanina Wickmayer (Belgia) 3-6, 7-6, 10-8; Maria Şarapova (Rusia) – Richel Hogenkamp (Olanda) 6-3, 6-1; Madison Keys (SUA) – Stephanie Voegele (Elveţia) 6-7, 6-3, 6-4;
Simplu masculin, turul II: Richard Gasquet (Franţa) – Kenny De Schepper (Olanda) 6-0, 6-3, 6-3; David Goffin (Belgia) – Liam Broady (Marea Britanie) 7-6, 6-1, 6-1; Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Steve Johnson (SUA)  7-6, 6-2, 7-6; Bernard Tomic (Australia) – Pierre-Hugues Herbert (Franţa)  7-6, 6-4, 7-6; Novak Djokovic (Serbia) – Jarkko Nieminen (Finlanda) 6-4, 6-2, 6-3; John Isner (SUA – Matthew Ebden (Australia) 6-2, 7-6, 6-4; Nick Kyrgios (Australia) – Juan Monaco (Argentina) 7-6, 6-3, 6-4; Milos Raonic (Canada) – Tommy Haas (Germania) 6-0, 6-2, 6-7, 7-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.