Sport

FC Panciu a promovat în liga a treia

Dan Chiriac
28 iun 2015 1251 vizualizări
FC Panciu - Victoria Traian 6-3 (4-1), într-o partidă de baraj pentru promovarea în liga a treia u echipa vrânceană a reuşit să obţină o victorie clară, dar a avut emoţii jumătate de oră, după ce oaspeţii au marcat de trei ori în cinci minute u în condiţiile în care Focşaniul nu are nici măcar echipă de seniori în acest moment, performanţa obţinută de FC Panciu ar trebui să dea de gândit celor din Focşani, care au uitat că fotbalul este sportul rege

FC Panciu a obţinut promovarea în liga a treia după ce a dominat clar partida de sâmbătă cu Victoria Traian, dar în care a avut emoţii timp de 30 de minute. Fotbalul a arătat încă odată că este sportul în care se poate întâmpla orice. Un meci ce era încheiat practic în minutul 44, la scorul de 4-0, s-a transformat într-unul de care pe care după ce oaspeţii au marcat de trei ori în cinci minute, dacă nu ţinem cont de cele 15 minute ale pauzei. Păncenii păreau că au decis soarta meciului încă din primele zece minute, când Predoiu a marcat de două ori. Mai întâi, în minutul 7, când a finalizat după o cursă pe partea dreaptă a lui Ciornei, apoi, în minutul 9, după ce a dejucat pasul la offsaid al defensivei adverse. Mai mult, atacantul gazdelor a centrat perfect în faţa porţii pentru Ciubotaru, în minutul 32, şi scorul era deja 3-0. Predoiu a mai punctat o dată în minutul 40 şi toată lumea se gândea  doar la proporţiile scorului.

Ce înseamnă fotbalul?

Fobalul de multe ori are scenarii incredibile, la care aproape că nu te poţi gândi. De acest lucru ne-am mai convins o dată în jocul de sâmbătă. O echipă care nu a ajuns la poarta adversă timp de o repriză şi nu a tras un şut pe poartă 45 de minute, a reuşit în cinci minute să marcheze de trei ori şi să se gândească la promovare. Mai întâi au punctat prin Martinescu în ultimul minut al primei reprize. Apoi, în minutul 47, Olmaz a transformat în gol o lovitură de la 25 de metri, pentru ca Martinescu, scăpat singur cu portarul Lazăr, să ducă scorul la 4-3, în minutul 50. Suporterii oaspeţilor, prezenţi în tribunele stadionului din Panciu, s-au trezit la viaţă, în timp ce fanii gazdelor se frecau la ochi şi nu le venea să creadă că promovarea poate fi ratată. După câteva minute de uimire, jucătorii gazdelor şi-au revenit şi au reuşit în cele din urmă să arate că diferenţa dintre cele două echipe este alta decât cea din minutele de coşmar. Vali Bucur, intrat pe teren în repriza a doua, a marcat cu un şut sub transversală din interiorul careului, pentru ca Predoiu să puncteze pentru a patra oară în joc în minutul 90. Antrenorul Dănuţ Bolocan a jucat cu formaţia: Lazăr- Ciornei, Beşa, Voinea, Isac -  Stoian, Ciubotaru, Chivu, Cl. Mihai – Covaci, Predoiu. Au mai intrat:  Bodoc, Bucur, Dumitriu şi Cioran. În jocul de sâmbătă a lipsit unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, Vali Menghia, eliminat în finalul jocului de la Traian. În meciul de la Traian, gazdele au deschis scorul în minutul 70, iar Covaci a egalat în minutul 83 după o lovitură de pedeapsă scoasă de Ciprian Dumitriu. 

Alo, Focşaniul?!

Echipa din Panciu merită felicitări pentru performanţa reuşită, mai ales că formaţia va evolua în liga a treia, aşa cum au anunţat cei din conducerea echipei. Panciu revine în liga a treia după doi ani şi jumătate şi demonstrează că în acest moment este singurul oraş din judeţ unde poate exista fotbal adevărat la nivel de seniori. Echipa vrânceană a evoluat între 2008-2013 în liga a treia, dar a fost nevoită să se retragă din motive financiare. Pe plan sportiv, Panciu nu a retrogradat. Mai mult, în cei doi ani de absenţă, păncenii au jucat în Cupa României cu echipe din eşaloanele superioare ale fotbalului românesc. Sprijinul acordat de autorităţile locale a contribuit la promovarea în liga a treia a echipei păncene. Chiar dacă mulţi fani s-au gândit că echipa din Panciu ar putea dispărea după decesul fostului primar Ion Petre, conducerea echipei, formată din Raul Cioran şi Mihai Popescu, a reuşit să obţină de la autorităţile locale fondurile necesare promovării. În condiţiile în care Focşaniul nu are nici măcar echipă de seniori în acest moment, performanţa obţinută de FC Panciu ar trebui să dea de gândit celor din Focşani, care au uitat că fotbalul este sportul rege.  Poate în 2016, când este an electoral, Focşaniul să se trezească, deşi e greu de crezut că se poate schimba ceva într-un oraş în care nu s-a făcut aproape nimic în ultimii 20 de ani. Până atunci, microbiştilor din Focşani nu le rămâne decât să strige “Hai Panciu!” şi să fie alături de singura echipă din judeţ care evoluează în liga a treia. Şi să se uite cu speranţă că în sfârşit se va schimba ceva într-un oraş în care în ultimii ani nu a mai existat fotbal decât la nivel de copii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
fgf, acum 3221 zile, 23 ore, 45 minute, 38 secunde
rusine mare sa va fie celor ce nu s-au tinut de cuvant fata de jucatori cand le-au promis in turul meciului de la Traian niste prime si sau dovedit a fi doar minciuni....s-au impartit jucatorilor doar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.