Sport

Simona Halep are baftă la sorţi

Ziarul de Vrancea
26 iun 2015 458 vizualizări
A treia jucătoare a lumii nu le poate întalni pe Serena Williams şi Şarapova decat în finală la Wimbledon * ea poate juca în turul II cu Monica Niculescu * Irina Begu şi Alexandra Dulgheru au adversare foarte tari în primul tur

Jucătoarea romană Simona Halep, cap de serie nr. 3, ar putea evolua împotriva Monicăi Niculescu (46 WTA), în cazul în care cele două romance vor trece de primul tur al turneului de la Wimbledon. Halep va juca în primul tur cu Jana Cepelova (Slovacia, 106, WTA), iar Niculescu o va întalni pe Monica Puig din Porto Rico (91). Simona Halep a mai învins-o pe Cepelova, anul trecut, în turul al doilea al US Open, cu scorul de 6-2, 6-1, cand jucătoarea slovacă se afla pe locul 50 şi reuşise două victorii contra Serenei Williams. Şi Monica Niculescu a caştigat singura partidă jucată cu Puig, scor 6-2, 6-2, în sferturile de finală ale turneului de la Guangzhou, din 2014, competiţie la care romanca a cucerit trofeul. La randul lor, Halep şi Niculescu s-au întalnit de două ori, de fiecare dată impunandu-se jucătoarea din Constanţa: scoruri 6-1, 6-1, în turul doi al turneului de la Bruxelles, în 2012, şi 6-2, 4-6, 6-1, în semifinalele turneului de la Bucureşti, ediţia 2014. Simona şi Monica se află pe jumătatea inferioară a tabloului, în care cea mai bine clasată este Petra Kvitova (Cehia, 2 WTA). Aşadar, Simona Halep nu se poate întalni cu Maria Şarapova sau Serena Williams decat în finala turneului care va începe luni la All England Lawn Tennis Club. Alte jucătoare importante care pot apărea în calea Simonei Halep sunt Garbiñe Muguruza (Spania, 20 WTA, Sabine Lisicki (Germania, 18), Timea Bacsinszky (Elveţia, 15), Angelique Kerber (Germania, 10) şi Caroline Wozniacki (Danemarca, 5).
Tot în primul tur al turneului de la Wimbledon, Irina Begu (30 WTA) va avea un meci foarte greu cu speranţa rusă Daria Gavrilova (41). Alexandra Dulgheru (59) va juca împotriva franţuzoaicei Kristina Mladenovic (37), iar Andreea Mitu (70) se va confrunta cu Olga Govorţova (Belarus, 122), venită din calificări.  Begu, Dulgheru şi Mitu îşi vor înfrunta în premieră adversarele.  O altă romancă, Edina Gallovits-Hall (299 WTA) a fost admisă în tablul principal pe baza clasamentului protejat (109), însă ea reprezintă acum SUA. Prima adversară a Edinei va fi poloneza Urszula Radwanska (107). 
Liderul mondial Serena Williams (SUA) va debuta în faţa rusoaicei Margarita Gasparian, în timp ce sora sa Venus, la a 18-a participare la Wimbledon, va juca în primul tur cu o compatrioată, Madison Brengle.  Rusoaica Maria Şarapova, campioană la Wimbledon în 2004, va începe competiţia în faţa britanicei Johanna Konta, sfert-finalistă săptămana aceasta la Eastbourne. Cehoaica Lucie Safarova, finalistă anul acesta la Roland Garros, va juca primul meci la Wimbledon împotriva americancei Alison Riske.  Potrivit calculelor hartiei la ediţia din acest an ar putea fi următoarele sferturi de finală: Serena Williams - Ana Ivanovic, Maria Şarapova - Lucie Safarova, Caroline Wozniacki - Simona Halep şi Ekaterina Makarova - Petra Kvitova.
În turneul masculin, Novak Djokovic îşi va începe campania de apărare a titlului  împotriva jucătorului german Philipp Kohlschreiber. Elveţianul Roger Federer, deţinătorul recordului de victorii pe iarba de la All England Club (7), va juca la randul său în meciul de debut împotriva bosniacului Damir Dzumhur, în timp ce britanicul Andy Murray, campionul din 2013, îl va avea ca adversar în primul tur pe kazahul Mihail Kukuşkin, iar spaniolul Rafael Nadal pe brazilianul Thomaz Bellucci.  Totodată, caştigătorul turneului de la Roland Garros, elveţianul Stanislas Wawrinka, urmează să-l întalnească pe portughezul Joao Sousa, în timp ce fostul campion australian Lleyton Hewitt va juca împotriva finlandezului Jarkko Nieminen, ultimii doi aflandu-se la ultima lor participare la Wimbledon, înainte de retragerea din activitate.  Conform tragerii la sorţi, Djokovic l-ar putea întalni în sferturile de finală pe japonezul Kei Nishikori, Federer pe cehul Thomas Berdych, Wawrinka pe canadianul Milos Raonic, iar Murray pe spaniolul David Ferrer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.