Sport

Sportivii au fost lăsaţi cu buza umflată de Zilele Focşaniului

Dan Chiriac
25 iun 2015 894 vizualizări
Consilierii municipali au votat propunerea venită de la comisia de buget şi cea de sport şi tineret, cu amendamentul că vor fi tăiaţi şi banii ce urmau să le revină şi sportivilor de la CSM Focşani u sportivii vor fi premiaţi doar în luna decembrie, cu ocazia Galei Sportului Vrâncean

Decizie de compromis pentru consilierii locali din Focşani, după ce lumea sportului a protestat la aflarea veştii că vor fi premiaţi cu ocazia zilelor oraşului doar sportivii de la CSM Focşani 2007, club ce aparţine municipalităţii, şi nu toţi performerii care reprezintă Focşaniul în competiţii. Pentru a linişti într-o oarecare măsură apele, consilierii municipali au votat în unanimitate amendamentul propus de social-democratul Cătălin Vrabie potrivit căruia nici sportivii de la CSM Focşani 2007 nu vor mai fi recompensaţi financiar. Consilierii au luat o decizie de compromis şi nedreaptă în acelaşi timp, în condiţiile în care sportivii legitimaţi la CSM Focşani meritatu din plin să fie premiaţi pentru rezultatele bune obţinute în ultimele 12 luni. În loc să premieze cu sume mai mici şi în funcţie de criteriilede performanţă un număr de sportivi de la toate cluburuile din oraş, inclusiv pe cei de la CSM Focşani 2007, consilierii au tăiat tot fondul de premiere alocat performanţelor sportive. „Având în vedere reacţia sportivilor şi antrenorilor din municipiul Focşani, am decis să retragem de pe listă şi sportivii de la CSM Focşani 2007. Sportivii focşăneni, inclusiv cei de la CSM Focşani 2007, şi antrenorii vor fi premiaţi o singură dată în an, în luna decembrie, în cadrul Galei Sportului”, a precizat Cătălin Vrabie. Consilierul Aurel Bîcu a cerut ca această decizie să devină regulă. „Vreau să rămână regulă ca olimpicii să fie premiaţi de zilele oraşului, iar sportivii cu ocazia Galei Sportului. Vrem ca şi diferenţa de bani, de 69.000 de lei, să fie păstrată pentru gala sportivilor”, a spus Aurel Bîcu. Decizia nu a fost primită cu prea mult entuziasm de cei din lumea sportului, obişnuiţi de opt ani ca sportivii care obţin rezultate remarcabile să fie premiaţi atât la Gala Sportului Vrâncean, organizată în luna decembrie, cât şi cu ocazia Zilelor municipiului Focşani, în luna iulie. Motivul invocat de consilierii locali pentru această decizie a fost lipsa fondurilor. Trebuie ştiut că majoritatea sportivilor propuşi pentru premiere urma să primească o sumă între 30- 100 lei, bani cheltuiţi adesea pentru o ieşire de o seară în oraş. Cum oraşul va îmbrăca haine de sărbătoare, poate că ar fi fost bine ca municipalitatea să organizeze o reuniune în aer liber pentru toţi performerii, indiferent de domeniu, unde aceştia să fie felicitaţi şi încurajaţi să continue munca. Pentru că oraşul trebuie să-şi promoveze valorile şi să se mândrească mereu cu tinerii săi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.