Sport

Înfrangeri pe linie la tenis

Ziarul de Vrancea
24 iun 2015 770 vizualizări
N-a mai rămas picior de roman sau romancă la Eastbourne şi în calificări la Wimbledon

În cel mai important turneu feminin al săptămanii, cel de la Eastbourne, romanii mai rămăseseră doar în probele de dublu. Dacă Monica Niculescu şi australianca ex-rusoaică Arina Rodionova au luat locul unei perechi “trăsnet”, Petra Kvitova / Caroline Wozniacki, a apărut cu întarziere şi cuplul Irina Begu / Lara Arruabarrena (Romania / Spania), deoarece perechea Eugénie Bouchard / Marina Erakovic (Canada / Noua Zeelandă) s-a retras şi ea. Cele două perechi ajunse “pe furiş“ în turneu au fost învinse: Monica şi Arina au pierdut cu 6-3, 3-6, 8-10 în faţa unui cuplu prestigios, dar trecut bine de prima tinerete, Cara Black / Lisa Raymond (Canada / Zimbabwe), în timp ce Irina şi Lara au fost învinse fără drept de apel (deşi formează un cuplu bine sudat), de către favoritele numărul 2, rusoaicele Ekaterina Makarova / Elena Vesnina. Mai trebuie spus doar că Irina a ajuns şi pe tabloul de dublu, din cauza abandonului Eugéniei Bouchard. Genie s-a retras şi la simplu, la scorul de 4-6, 0-3 în faţa elveţiencei Belinda Bencic, dar în mod cert o vom vedea la Wimbledon, unde trebuie să-şi apere zestrea de finalistă a ediţiei trecute. O altă ispravă a realizat britanica Johanna Konta (146 WTA), care după ce a scos-o din cursă pe Elena Makarova, a învins-o şi pe spaniola Garbiñe Muguruza (20 WTA) cu .6-4, 4-6, 6-3. Dă semne de revenire şi poloneza Agnieszka Radwanska (13), care a “zdrobit-o” cu 6-2, 6-1 pe Karolina Pliskova (Cehia, 11), finalista de la Birmingham. Alte rezultate din optimi: Ţvetana Pironkova (Bulgaria) – Dominika Cibulkova (Slovacia) 6-7, 6-4, 6-1; Andrea Petkovic (Germania) – Coco Vandeweghe (SUA) 6-3, 6-4; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Svetlana Kuzneţova (Rusia) 6-7, 6-3, 6-1.
* În materie de calificări de la Wimbledon, ne-am lămurit cu romanii deja din turul II, cand au fost învinşi ultimii “mohicani”. Marius Copil a avut degeaba noroc, fiindcă a pierdut cu 6-4, 2-6, 7-9 în faţa francezului Vincent Millot (213), iar Sorana Cîrstea a revenit la “normal(ul) ei” pierzand cu 7-6, 3-6, 4-6 în faţa americancei Sachia Vickery (112). Astfel că Romania nu va fi reprezentată pe tabloul principal la simplu masculin. La fete, vom avea cinci reprezentante, toate intrate direct pe tabloul principal. Simona Halep (nr. 3) şi Irina Begu (nr. 29) sunt capi de serie, celelalte romance fiind Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu.  Cei 32 de capi de serie de pe tabloul feminin de la Wimbledon respectă ierarhia WTA la zi, cu excepţia chinezoaicei  Peng Shuai (26), care nu va participa la competiţia de la Londra din cauza unei accidentări. Pe tabloul masculin, primii zece capi de serie respectă clasamentul ATP, cu excepţia locurilor 7 şi 8, David Ferrer şi Milos Raonic, care au fost inversaţi pe lista favoriţilor. Tragerea la sorţi a tablourilor principale de simplu va avea loc vineri. Aşadar, primele cinci favorite sunt, în ordine, Serena Williams, Petra Kvitova, Simona Halep, Maria Şarapova şi Caroline Wozniacki, iar primii cinci favoriţi, Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray, Stanislas Wawrinka şi Kei Nishikori. Şi fiindcă amintisem recent de fraţii austrieci Melzer prin calificări, merită spus că Jürgen (cel mare) a fost învins cu 6-1, 5-7, 3-6 de olandezul Igor Sijsling.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.