Sport

Am întalnit şi romani norocoşi

Ziarul de Vrancea
23 iun 2015 653 vizualizări
Deşi eliminată în calificări, Monica Niculescu a aterizat în turul II la Eastbourne, prin retragerea germanei Angelique Kerber * Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II de calificări la Wimbledon

Deşi Alexandra Dulgheru şi Irina Begu au fost eliminate luni în primul tur al turneului pe iarbă de la Eastbourne, tenisul romanesc are o reprezentantă în turul II şi aceasta este Monica Niculescu, care pierduse în ultimul tur de calificări, scor 6-1, 5-7, 0-6 în faţa americancei Christina McHale. Însă, după Petra Kvitova, prima favorită, jucătoarea germană Angelique Kerber a fost lovită de un virus gripal şi a fost nevoită să abandoneze. Germana, proaspăt învingătoare în turneul de la Birmingham, era a şasea favorită şi calificată direct în turul II, iar Monica a intrat pe tabloul ca lucky loser şi a jucat ieri cu americana Coco Vandeweghe (48 WTA), cu care mai jucase în 2013 la Stanford şi pierduse cu 0-6, 3-6.
În turneul de la Eastbourne, nu numai viruşii fac victime, ci şi tenisul însuşi. De pildă, rusoaica Elena Makarova (8 WTA) a fost învinsă cu 2-6, 4-6 de speranţa britanică Johanna Konta (146), scor 2-6, 4-6. O altă jucătoare din Top Ten, spaniola Carla Suarez (9) a fost învinsă cu 1-6, 5-7 de americana Sloane Stephens (1-6, 5-7). Alte rezultate înregistrate ieri: Andrea Petkovic (Germania) – Caroline Garcia (Franţa) 6-2, 6-4; Karolina Pliskova (Cehia) – Casey Dellacqua (Australia) 6-4, 7-5; Eugénie Bouchard (Canada) – Alison Riske (SUA) 7-6, 6-3; Garbiñe Muguruza (Spania) 5-7, 6-3, 6-0; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Irina Falconi (SUA) 6-0, 6-2; Belinda Bencic (Elveţia) – Madison Keys (SUA) 6-2, 6-2.
* La Wimbledon, au continuat calificările în turneul masculin de Grand Slam şi au început şi cele feminine. În turneul masculin, Victor Hănescu (194 ATP) a fost eliminat de georgianul Nikoloz Basilaşvili (153), scor 4-6, 2-6 astfel că singurul tenisman roman rămas în turul II de calificări este Marius Copil care va juca astăzi cu francezul Vincent Millot (213). La feminin, am avut trei fete în calificări: tanăra Patricia Ţig (174) s-a luptat cu bulgăroaica Eliţa Kostova, aflată cu două locuri mai jos, dar a pierdut cu 6-4, 4-6, 5-7 în două ore şi şapte minute, sportiva sud-dunăreană fiind mai bine concentrată într-un final extrem de echilibrat. În schimb, Sorana Cîrstea a reuşit să treacă de primul hop, japoneza de origine haitiană Naomi Osaka, în varstă de 17 ani, ocupanta locului 166 WTA. Sorana a pierdut primul set cu 2-6, dar oarecum neaşteptat dat fiind psihicul ei labil, a revenit şi a caştigat următoarele două acte cu 6-1, 6-4, după un meci care a durat 103 de minute. Adversara Soranei în turul II de calificări este jucătoarea americană de 20 de ani, Sachia Vickery (112) care n-a avut probleme cu uzbeka Nighina Abduraimova (186). Tot aseară, Ana Bogdan s-a confruntat cu experimentata jucătoare spaniolă Lourdes Dominguez. (90 WTA).
Bătaie de la bădia
Tenismenul austriac Jürgen Melzer (138 ATP) şi-a învins, cu scorul de 6-4, 6-1, fratele mai mic, Gerald (168), în turul I al calificărilor turneului de la Wimbledon, în ceea ce fostul număr 8 mondial consideră cea mai dificilă zi din viaţa lui."Este întotdeauna frumos să caştigi, dar nu în astfel de circumstanţe. Nu a fost deloc amuzant. Cea mai dificilă zi din cariera mea şi sper să nu mai jucăm niciodată unul împotriva celuilalt. Diferenţa de varstă este de zece ani, aşa că nu am mai jucat niciodată unul împotriva celuilalt. Ne-am antrenat mult timp împreună, dar nu am jucat niciun meci oficial. Suntem prea apropiaţi ca să simţim că trebuie să fim în competiţie", a declarat Jürgen petru site-ul oficial al turneului. Fost semifinalist la Roland Garros, Jürgen Melzer, în varstă de 34 de ani, încearcă să revină pe locurile fruntaşe ale ierarhiei jucătorilor profesionişti după o accidentare la umăr. De partea cealaltă, Gerald Melzer a înregistrat un rezultat bun în acest an, calificarea în semifinalele turneului de 250 de puncte de la München. "Am avut un antrenament amuzant, aşteptam amandoi să jucăm în calificări cand am aflat tragerea la sorţi şi bineînţeles că nu am fost fericiţi. Nu a fost amuzant, dar ce puteai face? Nu se compară cu niciun alt meci", a spus la randul său Gerald.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.