Sport

Ce zile au ajuns handbaliştii!

Ziarul de Vrancea
23 iun 2015 522 vizualizări
Romania va întalni Israel pentru a avea acces în preliminariile decisive ale Campionatului European din 2018 * pentru CM 2017, handbaliştii tricolori vor juca în grupă cu Austria, Finlanda şi Italia

Echipa naţională de handbal masculin a Romaniei va întalni reprezentativa Israelului, în play-off-ul Campionatului European din 2018, pentru calificarea în turul II al preliminariilor, conform tragerii la sorţi de ieri de la Viena. Celelalte partide din play-off sunt Luxemburg - Finlanda şi Turcia - Belgia. Meciurile sunt programate tur-retur, în 6-7 şi 9-10 aprilie 2016, iar caştigătoarele se vor califica în turul II al preliminariilor CE din 2018, în care se va lupta pentru locurile de la turneul final. Turneul final al Campionatului European din 2018 va avea loc în Croaţia.
De asemenea, naţionala masculină va începe şi preliminariile pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2017, din Franţa. Tricolorii vor juca în grupa a doua, cu Austria, Finlanda şi Italia. Din cele şase grupe preliminare, în care meciurile vor începe în 4 noiembrie 2015, doar prima clasată se va califica în play-off, meciurile din această fază fiind programate în 10-12, respectiv 14-16 iunie 2016. Singura echipă calificată direct la Campionatul Mondial din 2017 este echipa gazdă, Franţa, deţinătoarea titlului. în ianuarie 2016, primele trei clasate la EURO 2016 vor obţine şi ele calificarea la turneul final, astfel că la CM 2017 vor evolua 13 echipe de pe Bătranul Continent. Romania a fost eliminată de Finlanda din preliminariile EURO 2016, după 32-30 şi 29-32 în play-off, desfăşurat în aprilie anul trecut. Tricolorii au întrecut, în schimb clar, de Italia (28-22, 44-25), luna aceasta, în primul tur preliminar pentru EURO 2018.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.