Sport

Primul aur romanesc, la Baku

Ziarul de Vrancea
23 iun 2015 753 vizualizări
Ana Maria Branză a caştigat proba individuală de spadă la Jocurile Europene * în aceeaşi probă, Simona Gherman a cucerit medalia de bronz, iar la sabie, Tiberiu Dolniceanu a obţinut argintul

Ana Maria Brînză a adus prima medalie de aur Romaniei la Jocurile Europene de la Baku în proba individuală de spadă. Ana Maria a caştigat grupa D şi a ajuns direct în optimi, fază în care a dispus de estona Katrina Lehis (15-12). Ea a trecut în sferturi de finală de Catharina Kock (Finlanda) cu 15-4, iar în semifinale a învins-o pe scrimera estonă Erika Kirpu, scor 12-11 după prelungiri.
Pană în semifinale a ajuns şi o altă spadasină romană, Simona Gherman care, după ce a trecut de italianca Giulia Rizzi, scor 15-10 s-a oprit în faţa concurentei ruse Iana Zvereva, scor 8-15. Anterior, Gherman s-a calificat anevoios din grupă (locul IV), a învins-o în 16-imi pe israelianca Avital Marinuk (15-10) şi în optimi pe rusoaica Olga Kocineva (15-10). În finală, Ana Maria Branză a caştigat cu 15-10 întalnirea cu Zvereva şi a cucerit medalia de aur, în timp ce Simona Gherman s-a mulţumit cu bronzul. Simona Pop, care a cucerit medalia de bronz la Europenele de la Montreux, luna aceasta, nu a reuşit să treacă de grupele preliminare, avand doar două victorii din şase meciuri în Grupa D, în care a împărţit ultimul loc cu unguroaica Vivien Varnai. Amalia Tătăran s-a clasat a doua în grupă, dar a fost învinsă în şaisprezecimi, cu 10-15 de Corinna Lawrence (Marea Britanie).

În proba individuală de sabie, Tiberiu Dolniceanu a trecut, succesiv, de azeerul Azar Taghiev (15-5), britanicul James Honeybone (15-10), iar în sferturi de Boris Savici (Rusia), scor 15-10. În semifinale n-a fost departe o confruntare romanească, însă Iulian Teodosiu a fost eliminat de Luigi Miracco (Italia) cu 10-15. Tot pană în sferturi a ajuns şi Alin Badea, care a cedat cu 8-15 în faţa ucraineanului Andri Iagodka. În semifinală, Dolniceanu l-a “răzbunat” pe Teodosiu, după ce a caştigat cu 15-11 în faţa lui Miracco. Din păcate, Tibi n-a putut să-l răzbune şi pe Badea şi a fost învins de ucraineanul Iagoda, care a caştigat cu 15-10.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.