Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Condoleanţe de la Blatter

Ziarul de Vrancea
23 iun 2015 709 vizualizări
Preşedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, a trimis o scrisoare Federaţiei Romane de Fotbal, în care transmite condoleanţe pentru decesul fostului selecţioner Angelo Niculescu:

"Vă rog să acceptaţi condoleanţele mele pentru dispariţia fostului jucător şi antrenor Angelo Niculescu. El va fi ţinut minte pentru contribuţia adusă fotbalului romanesc, în special ca inventator al stilului de joc tiki-taka. El a reuşit să califice echipa naţională a Romaniei la Campionatul Mondial FIFA 1970 - Mexic şi a atins sferturile de finală ale Campionatului European UEFA 1972 - Belgia. În numele întregii comunităţi fotbalistice internaţionale, v-aş fi recunoscător dacă veţi putea  transmite condoleanțele noastre familiei şi celor dragi. Ne-am dori ca, într-o oarecare măsură, cuvintele noastre să aducă pace şi alinare în aceste momente triste", a scris Joseph Blatter. Fostul selecţioner Angelo Niculescu a încetat din viaţă, sambătă, la 93 de ani, şi va fi înmormantat astăzi la cimitirul Ghencea Militar.

Mandzukic trece la Juventus

Atacantul croat Mario Mandzukic  a semnat un contract pe patru sezoane cu Juventus Torino, a anunţat clubul torinez.  Atacantul croat în varstă de 29 de ani a părăsit campionatul Spaniei după doar un sezon în care a evoluat la Atletico Madrid.  Mario Mandzukic a fost transferat pentru suma de 19 milioane de euro, care va fi plătită în trei rate: şapte milioane de euro pană la 1 august, şase milioane de euro pană la 10 august 2016 şi şase milioane de euro pană în 10 august 2017.

Gabonez de 40 de milioane

Cotidianul german Bild scrie, marţi, că gruparea Arsenal Londra oferă 40 de milioane de euro pentru achiziţionarea atacantului gabonez Pierre-Emerick Aubameyang, care evoluează la Borussia Dortmund.  Pierre-Emerick Aubameyang evoluează la Borussia Dortmund din 2013, cand a fost achiziţionat de la AS Saint-Etienne pentru 13 milioane de euro. Aubameyang a marcat 25 de goluri pentru Borussia Dortmund în sezonul trecut.

Scandal cu blaturi în Sicilia

Şapte persoane au fost arestate, luni, într-un scandal de meciuri trucate din Italia, între aceştia aflandu-se şi preşedintele clubului Catania, Antonino Pulvirenti, şi administratorul delegat Pablo Consentino, informează Gazzetta dello Sport. De asemenea, Pablo Cosentino, fostul director sportiv al Cataniei, a fost reţinut în cadrul acestui scandal, celelalte patru persoane arestate fiind agenţi de pariuri şi impresari. Poliţia îi acuză de trucare de meciuri în Serie B, pentru a evita retrogradarea în eşalonul inferior. Presa italiană notează că ancheta vizează cinci meciuri ale Cataniei în Serie B. "Nu există riscul de a nu valida campionatul. Responsabilitatea este individuală", a declarat preşedintele ligii secunde italiene, Andrea Abodi.

Fug stranierii de Dinamo Moscova

Internaţionalul francez Mathieu Valbuena ar vrea să plece de la Dinamo Moscova, la doar un an de la transferul la gruparea rusă, informează, marţi, cotidianul L'Equipe.  Potrivit sursei citate, Valbuena s-a gandit la plecare în contextul în care Dinamo Moscova a fost exclusă din competiţiile europene pentru patru sezoane deoarece nu a respectat fair-play-ul financiar. Valbuena a fost transferat la Dinamo Moscova pentru un sezon şi are un salariu anual de 3,3 milioane de euro.

Brănescu, în Cipru cu împrumut

Portarul Laurenţiu Brănescu şi-a prelungit contractul cu echipa Juventus Torino pană în vara anului 2020 şi va fi împrumutat în sezonul viitor la formaţia Omonia Nicosia, a anunţat, ieri, site-ul calciomercato.com. Brănescu, în varstă de 21 de ani, a fost achiziţionat la începutul anului 2011 de Juventus Torino de la CSM Ramnicu Valcea. Portarul a fost împrumutat mai întai la echipele Juve Stabia şi Virtus Lanciano, iar la începutul anului a fost cedat, tot sub formă de împrumut, la Szombathelyi Haladas (Ungaria). Presa italiană a scris în această vară că Laurenţiu Brănescu este dorit de formaţiile Dinamo Bucureşti şi Petrolul Ploieşti.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.