Sport

Cunoştinţe vechi şi noi

Ziarul de Vrancea
22 iun 2015 638 vizualizări
Steaua va juca în turul II preliminar al Ligii Campionilor cu echipa slovacă AS Trencin, eliminată acum doi ani de Astra * FC Botoşani va juca în primul tur preliminar al Ligii Europa cu formaţia georgiană Spartaki Ţkinvali şi, dacă se va califica va da de incomoda Legia Varşovia * Astra Giurgiu va juca în turul II cu scoţienii de la Inverness, fosta formaţie a lui Marius Niculae

Ieri s-au efectuat Nyon tragerile la sorţi pentru primele două tururi preliminarii ale competiţiilor europene de fotbal, la care au participat echipele romaneşti Steaua (Liga Campionilor), FC Botoşani şi Astra Giurgiu (Liga Europa), formaţia clasată pe locul II în Liga I, ASA Targu Mureş urmand a evolua direct în turul III preliminar al Ligii Europa. Toate echipele romaneşti au fost capi de serie la tragerea la sorţi în primele faze.

Steaua are de lucru cu slovacii

În turul II preliminar al Ligii Campionilor, Steaua Bucureşti, campioana Romaniei, va întalni formaţia slovacă  AS Trencin, cel mai dificil adversar care putea să apară în faţa Stelei. Partida tur se va disputa la 14-15 iulie, în Slovacia, iar returul va avea loc 21-22 iulie, în Romania. Steaua Bucureşti a fost cap de serie la tragerea la sorţi. Club fondat în 1992, AS Trencin a caştigat în premieră campionatul şi Cupa Slovaciei, în ediţia 2014/2015, depăşind formaţii mai titrate, ca Slovan Bratislava sau MSK Zilina. Cu un an înainte, AS Trencin a ocupat locul al doilea în competiţia internă, după campioana Slovan Bratislava. Echipa este antrenată de cuplul de tehnicieni Martin Sevela, 39 de ani, şi Ivan Vrabec, 52 de ani, şi îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe o arenă cu gazon artificial şi cu o capacitate de 4.000 de locuri. Golgheterul echipei este brazilianul Jairo, cu nouă reuşite. Alţi jucători străini legitimaţi la Trencin sunt Koolwijk (Olanda), van Kessel (Curaçao), Rabiu, Madu, Edmond (Nigeria), Lawrence (Anglia), Ramon, Wesley (Brazilia), Bailey, Butler (Jamaica). Wesley nu este atacantul care a evoluat în Romania, iar Trencin are în probe doi chinezi, doi jamaicani şi doi nigerieni. Căpitanul echipei este fundaşul Petr Klescik.
În ediţia 2013/2014 a Ligii Europa, AS Trencin a fost eliminată în turul trei preliminar de Astra Giurgiu, după 3-1 pentru romani, la Dubnica, şi 2-2, la Bucureşti. În manşa a doua, AS Trencin trecuse de IFK Göteborg, 0-0 în deplasare şi 2-1 acasă. Anul trecut, tot în Liga Europa, slovacii i-au eliminat pe cei de la Vojvodina Novi Sad, după 4-0 acasă şi 0-3 în deplasare. În faza următoare, AS Trencin a fost oprită de Hull City, după 0-0 acasă şi 1-2 în deplasare. în Liga Europa, AS Trencin a jucat meciurile de pe teren peopriu la Dubnica şi la Zilina. Este posibil ca debutul formaţiei slovace în Liga Campionilor să aibă loc la Zilina.

Greu pentru Botoşani, în turul II, uşor pentru Astra

Echipa FC Botoşani îşi va face debutul european în chiar primul tur preliminar al Ligii Europa şi va întalni în zilele de 2 şi 9 iulie, primul meci pe teren propriu, echipa georgiană FK Spartaki Ţkinvali. Echipa gruzină a încheiat campionatul Georgiei pe locul 4, cu 53 de puncte, 11 mai puţine decat campioana Dila Gori. Echipa antrenată de Kahaber Kaciarava este debutantă în cupele europene. Meciurile de acasă le dispută pe o arenă de 2.000 de locuri din Tbilisi. Din echipa Ţkinvali face parte un singur jucător străin, portarul rus Soslan Naniev. Dacă va trece de formaţia gruzină, FC Botoşani va juca împotriva echipei poloneze Legia Varşovia în turul II preliminar, pe 16 şi 23 iulie), primul meci în capitala Poloniei. La această oră, Legia, o echipă cunoscută formaţiilor romaneşti, este antrenată de fostul internaţional norvegian Henning Berg şi cuprinde internaţionali polonezi ca Saganowski, Rzezniczak, Kucharczyk, Jalocha, dar şi jucători străini ca Guilherme (Brazilia), Kuciak – fost portar la FC Vaslui, Duda (Slovacia), Vrdoljak (Croaţia), Sa (Portugalia), Nikolic (Ungaria).
În fine, Astra Giurgiu va juca direct în turul II preliminar, cu formaţia Inverness CT, mai exact, Inverness Caledonian  Echipa evoluează pe Caledonian Stadium din Iverness, o arenă cu o capacitate de 7.800 de locuri. Formaţia a promovat în prima ligă scoţiană în 2004, eşalon în care a evoluat pană în prezent, cu excepţia sezonului 2009/2010.  în 2014/2015, echipa a ajuns în finala Cupei Scoţiei după ce a eliminat pe Celtic Glasgow, scor 3-2 după prelungiri, în semifinale. În ultimul act, Iverness a dispus de Falkirk, cu scorul de 2-1, obţinand cel mai important trofeu din istoria clubului. În campionat, Inverness, antrenată de John Hughes, în varstă de 50 de ani, a înregistrat de asemenea cea mai bună performanţă, terminand pe locul al treilea, cu 65 de puncte, după campioana Celtic Glasgow, 92 de puncte, şi după Aberdeen, 75 de puncte.  Atacantul Marius Niculae a evoluat la Inverness, în ediţia de campionat 2007/2008. Echipa este formată din jucători britanici şi irlandezi puţin cunoscuţi, excepţiile find canadianul Ferguson şi estonul Tink.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.