Sport

Stejarii au speriat jaguarii

Ziarul de Vrancea
22 iun 2015 462 vizualizări
Romania a învins speranţele Argentinei cu 23-0 şi a caştigat World Rugby Nations Cup

Reprezentativa Romaniei a caştigat turneul World Rugby Nations Cup 2015, după ce dumincă seara, pe stadionul Naţional ''Arcul de Triumf'' din Bucureşti, a învins selecţionata Argentina Jaguars cu scorul 23-0 (7-0), în ultimul meci al competiţiei.  Romania a caştigat trofeul pentru a treia oară, după ediţiile din 2012 şi 2013, cand competiţia se intitula IRB Nations Cup. Echipa antrenată de galezul Lynn Howells a obţinut trei victorii clare la ediţia din acest an, 35-9 cu Spania, 43-3 cu Namibia şi 23-0 cu Argentina Jaguars. Meciul a fost echilibrat multă vreme în prima repriză, deschiderea scorului petrecandu-se în min. 24, prin eseul ex-ieşeanului Mihăiţă Lazăr, transformat de Vlaicu, jucător care ratase două lovituri de pedeapsă. În repriza secundă, transformerul roman s-a “răzbunat” înscriind trei penalităţi în şase minute şi transformand eseul realizat în min.59 de Surugiu, de-abia intrat în teren. Echipa secundă a Argentinei a căutat să marcheze măcar un eseu de onoare, dar echipa Romaniei s-a apărat excelent.  În selecţionata Romaniei au debutat cu acest prilej neozeelandezul Michael Wiringi, dar şi Alexandru Gordaş.
Antrenorul Lynn Howells a utilizat următorul “XV” de start: Lazăr, Turaşvili, Bădălicescu – Antonescu, Drenceanu – Lucaci, Nistor, Macovei – Wiringi, Calafeteanu – Botezatu, Vlaicu, Gal, Apostol – Fercu. Rezerve: Rădoi, Pristăviţă, Gordaş, D. Lazăr, Burcea, Surugiu, Dumbravă, Ioniţă. În celălalt meci de duminică, Spania a dispus cu 20-3 de Namibia.  La ediţia din acest an, Romania a ocupat primul loc, cu 13 puncte, urmată de Argentina Jaguars, 9 puncte, Spania, 4 puncte, Namibia, 0 puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.