Sport

Şi Maradona vrea preşedinţia FIFA

Ziarul de Vrancea
22 iun 2015 432 vizualizări
Fostul internaţional argentinian Diego Armando Maradona va candida la funcţia de preşedinte al FIFA, după ce elveţianul Joseph Blatter şi-a anunţat demisia la începutul lunii, a anunţat, ieri, L'Equipe.

"Maradona va candida la funcţia de preşedinte al FIFA. Mi-a spus acest lucru şi m-a autorizat să fac acest anunţ", a spus jurnalistul şi scriitorul uruguayan Victor Hugo Morales într-o postare făcută pe Twitter. Diego Armando Maradona, în varstă de 54 de ani, a fost unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai lui Joseph Blatter. El este a treia persoană care îşi anunţă candidatura pentru preşedinţia FIFA, după fostul internaţional brazilian Zico şi preşedintele Federaţiei Liberiene de Fotbal, Musa Bility.

S-a mai stins un selecţioner

Fostul selecţioner al Romaniei, Constantin Cernăianu, a decedat, ieri, la varsta de 81 de ani, informează site-ul oficial al grupării Petrolul Ploieşti.Formaţia prahoveană a fost antrenată de Constantin Cernăianu la ultimul său titlu de campioană, în 1966. Născut în 12 octombrie 1933, la Targu Jiu, Cernăianu a activat ca jucător la formaţiile Flacăra Targu Jiu, ştiinţa Bucureşti şi Pandurii Targu Jiu. Ca antrenor, el a condus echipele Petrolul Ploieşti, Universitatea Craiova, Sportul Studenţesc, Steaua Bucureşti, Olimpiakos Nicosia precum şi echipele naţionale de tineret şi seniori ale Romaniei. Tehnicianul are în palmares două titluri naţionale, caştigate cu Petrolul Ploieşti în 1965-1966 şi Universitatea Craiova în 1973-1974, şi o medalie de bronz cu selecţionata Under 20 a Romaniei la Cupa Mondială din 1981. Fost secund al lui Ştefan Kovacs pentru mai mulţi ani, Cernăianu a fost selecţioner al primei reprezentative a Romaniei în perioada octombrie 1979 - aprilie 1980.

Venezuela a ieşit din grupa C

Echipele naţionale din Brazilia, Peru şi Columbia s-au calificat în sferturile de finală ale Copei America, după rezultatele înregistrate, duminică, în ultima etapă a grupei C a competiţiei, informează site-ul oficial. în ultima etapă a grupei C, Columbia a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Peru (rezultat care convenea ambelor echipe), iar Brazilia a învins, cu scorul de 2-1 (1-0), Venezuela. Golurile învingătorilor au fost marcate de Thiago Silva (‘9) şi Firmino ('51), în timp ce pentru învinşi a înscris Miku, în minutul 84. Clasamentul final al grupei C este următorul: 1. Brazilia - 6 puncte, 2. Peru - 4 puncte, 3. Columbia - 4 puncte, 4. Venezuela 3 puncte. Programul meciurilor din sferturile de finală ale Copei America este următorul: Chile - Uruguay, Bolivia - Peru, Argentina - Columbia, Brazilia - Paraguay.

Vintilă, antrenor la Voluntari

Tehnicianul Bogdan Vintilă a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei FC Voluntari, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării nou promovate în Liga I. Vintilă a semnat un contract pe un sezon cu FC Voluntari şi va fi ajutat de secunzii Ilie Poenaru şi Sorin Popescu, iar antrenor cu portarii va fi Cristian Preda. Începand cu 1 iulie, din staful administrativ al clubului FC Voluntari vor face parte şi foştii fotbalişti Florentin Dumitru şi Bogdan Nicolae. Pe de altă parte, FC Voluntari a anunţat transferul fundaşului dreapta Radu Zaharia (26 de ani), care a evoluat în ultimele şapte sezoane pentru echipa Gaz Metan Mediaş.Echipa FC Voluntari a mai anunţat că va juca meciurile de pe teren propriu pe stadionul Dinamo, pană la finalizarea lucrărilor de modernizare ale stadionului Anghel Iordănescu din Voluntari.

Culio a promovat în Primera Division

Echipa Las Palmas a promovat în Primera Division, după ce a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Real Zaragoza, în manşa retur a barajului din liga a doua. În tur, Real Zaragoza s-a impus, acasă, cu scorul de 3-1, dar Las Palmas a reuşit promovarea datorită golului înscris în deplasare. La echipa Las Palmas, promovată în prima ligă după 30 de ani, evoluează fostul mijlocaş argentinian al formaţiei CFR Cluj, Emmanuel Juan Culio, dar şi fostul internaţional spaniol Juan Carlos Valeron. În Primera Division au mai promovat formaţiile Betis Sevilla şi Sporting Gijon.

Pirlo părăseşte Juventus

Mijlocaşul Andrea Pirlo a anunţat, luni, într-o postare făcută pe contul său de Instagram, că va pleca de la echipa Juventus Torino în această vară, informează L'Equipe. "Mulţumesc tuturor pentru sprijinul oferit. A fost o mare bucurie pentru mine să fac parte dintr-o mare echipă. Am trăit momente frumoase la Juventus, iar clubul m-a ajutat mult în cariera mea. Va începe o nouă fază pentru cariera mea şi sper să am parte de multe bucurii", a scris Pirlo pe Instagram. Campionul mondial în varstă de 36 de ani nu a anunţat la ce formaţie va evolua din sezonul viitor, dar presa italiană a scris că este dorit de Los Angeles Galaxy şi Sydney FC.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.