Sport

Două romance la Eastbourne

Ziarul de Vrancea
21 iun 2015 478 vizualizări
Irina Begu şi Alexandra Dulgheru vor fi pe tabloul principal al puternicului turneu de categoria Premier dinaintea Wimbledonului * Monica Niculescu a pierdut în cel mai pur stil romanesc calificarea pe tabloul principal * Mergea a jucat finala de dublu la Halle

 Următorul turneu important în circuitul feminin WTA începe astăzi la Eastbourne (Marea Britanie), turneu pe iarbă cu premii totale de 731.000 de dolari. Simona Halep nu va lua parte la acest turneu de categorie Premier şi va sta o săptămană, pană cand va lua startul la Wimbledon. Nu vor fi prezente nici Serena Williams şi Maria Şarapova, astfel încat primele două favorite sunt Petra Kvitova (2 WTA) şi Caroline Wozniacki (5). Din Romania, direct pe tabloul principal concurează Irina Begu, care juca astăzi împotriva jucătoarei cehe Barbora Strycova, cea care a eliminat-o pe Alexandra Dulgheru de la Birmingham. Alexandra a reuşit să treacă bine prin calificări învingand-o cu 6-2, 6-1 pe britanica Naomi Cavaday şi apoi,  cu 7-5, 6-2 (82 de minute) pe japoneza Kurumi Nara (58). Monica Niculescu a evoluat şi ea în calificări şi a învins-o în prima fază pe unguroaica Timea Babos cu 7-5, 6-2 şi a înfruntat-o în faza secundă pe americana Christina McHale. Numai că Monica a ratat acest obiectiv în stil romanesc: 6-1, 5-7, 0-6 (două ore şi 3 minute), după 6-1, 3-1. 

* Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna s-au calificat în finala de dublu a turneului de la Halle, dotat cu premii în valoare totală de 1.696.645 de euro. Mergea şi Bopanna au trecut în semifinale, cu scorul de 7-6 (12-10), 4-6, 13-11, într-o oră şi 29 de minute, de cuplul american Eric Butorac/Scott Lipsky. Florin a avut ocazia în finală de a-l “răzbuna” pe Horia Tecău, eliminat în cealaltă semifinală de perechea Raven Klaasen / Rajeev Ram (Africa de Sud / SUA). Dar Klaasen şi Ram au fost prea buni la acest turneu şi au caştigat cu 7-6, 6-2. 

La simplu, a caştigat eternul favorit de la Halle, elveţianul Roger Federer, care s-a încununat pentru a treia oară consecutiv şi a opta oară în total în oraşul german. În finală Federer l-a învins cu 7-6 (7-1), 6-4 pe italianul Andreas Seppi. În penultima fază, Roger l-a învins în două tiebreak-uri pe favoritul nr. 8, croatul Ivo Karlovic, iar italianul a beneficiat de abandonul japonezului Kei Nishikori, al doilea favorit. Nishikori a abandonat în primul set, la scorul de 4-1 pentru Seppi. În turneul Queen’s, victoria a revenit britanicului Andy Murray, care l-a învins în finală, cu 6-3, 6-4 (64 minute) pe sudafricanul Kevin Anderson

* Proba de simplu a turneului de la Birmingham (731 dolari) a revenit germanei Angelique Kerber, după o finală foarte pasionantă cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova. Victoria a revenit, după o dispută pasionantă, germanei, cu 6-7, 6-3, 7-6, după două ore şi 16 minute. Partida a avut şi o miză suplimentară, fiindcă, în caz de victorie Pliskova ar fi putut lua jucătoarei germane locul X în clasamentul mondial. În semifinale, Pliskova a învins-o cu 6-2, 7-6 pe Kristina Mladenovic (Franţa) – “coşmarul” Simonei Halep – iar Angelique a trecut de o altă nemţoaică, Sabine Lisicki, cu 6-3, 6-3. 

* Perechea romano-chineză Raluca Olaru / Xu Yifan a caştigat turneul ITF de la Ilkley (Marea Britanie), cu premii totale de 50.000 de dolari. Pornite din postura de favorite nr. 4, Raluca şi Yifan au învins în sferturi de perechea Stéphanie Foretz/Shahar Peer (Franţa/Israel) cu 6-4, 6-3, în semifinale au învins cuplul favorit nr. 1, Cara Black / Lisa Raymond (Australia / SUA) cu 4-6, 6-3, 10-6, iar în finală au dispus  cu 6-3, 6-4 de echipa An-Sophie Mestach/Demi Schuurs (Belgia/Olanda), care a eliminat în semifinale perechea favorită nr. 3, Kimiko Krumm / Mandy Minella (Japonia / Luxemburg). 

 

CAS

I-a dat papucii lui Ioniţă

Simona Halep  a renunţat la colaborarea cu antrenorul Victor Ioniţă, după ce a fost eliminată, în această săptămană, în sferturile de finală ale turenului de la Birmingham, sportiva urmand a fi pregătită de Daniel Dobre. Acesta  a mai făcut parte din staful tehnic al Simonei Halep la Turneul Campionaleor de la Singapore, din octombrie 2014. Victor Ioniţă a devenit antrenor al jucătoarei de tenis din Constanţa la finalul sezonului trecut, înlocuindu-l pe belgianul Wim Fissette.  După ce a caştigat trei turnee pe hard în 2015, Halep a avut un sezon pe zgură dezamăgitor. Ea a fost eliminată în turul 2 al turneului de la Roland Garros, după ce anul trecut a jucat finala. Se pare că Simona va apela, pentru turneul de la Wimbledon şi la serviciile tehnicianului australian Darren Cahill. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.