Sport

FC Panciu atacă promovarea în liga a treia

Dan Chiriac
19 iun 2015 997 vizualizări
Victoria Traian - FC Panciu, azi, orele 17.30, într-o partidă de baraj pentru promovarea în liga a treia

Vrancea ar putea avea din nou o echipă în liga a treia, după doi ani şi jumătate. După retragerea echipelor CSM Focşani şi FC Panciu, la începutul anului 2013, Vrancea a rămas fără reprezentantă la nivelul celui de-al treilea eşalon. Azi, FC Panciu are ocazia să facă primul pas spre al treilea eşalon al fotbalului românesc. Este pentru prima oară, după ce judeţul a rămas fără echipă în liga a treia, în care se vorbeşte foarte serios de liga a treia. FC Panciu a anunţat că are resursele financiare pentru a juca din nou în liga a treia, astfel încât nu mai rămâne decât ca formaţia pregătită de Dănuţ Bolocan şi Paul Cioran să câştige dubla manşă cu Victoria Traian. Primul joc are loc azi, de la orele 17.30, pe stadionul comunal din localitatea brăileană. Partida retur se va desfăşura sâmbătă viitoare la Panciu. Având avantajul terenului propriu în meciul retur, vrâncenii pornesc cu prima şansă în dubla manşă.

Păncenii pornesc cu prima şansă

Experienţa jucătorilor pănceni, mulţi cu apariţii în liga a doua şi a treia, dă dreptul echipei vrâncene să spere la promovare. În situaţia în care după cele două manşe rezultatul cumulat  va fi egal, partida se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele, dar cu o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute de joc. În cazul în care egalitatea se va menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare de la punctul de pedeapsă. În partida de azi pot fi efectuate maxim 4 înlocuiri de jucători, nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori sau a jucătorilor sub 21 de ani. Identificarea jucătorilor seniori/juniori se face numai cu carnetul de legitimare sau licenţă. Păncenii pornesc cu prima şansă în dubla manşă. Cu toate acestea, conducerea clubului vrâncean a cerut concentrare maximă din partea jucătorilor pentru a evita surprizele.

Ce s-a întâmplat în ultimii ani?

Echipele vrâncene au avut evoluţii bune, în ultimii ani, la meciurile de baraj pentru promovare în liga a treia. În 14 ani, opt reprezentante ale judeţului au câştigat barajele de promovare. Şoimii Mirceşti, de trei ori, Steaua Focşani, FC Dumitreşti, Energia Vulturu – de două ori şi FC Panciu au reuşit să câştige partidele de baraj. Şoimii Mirceşti 0-4 cu Perko Sînzieni, FCM Adjud 2-6 cu Unirea Mărăcineni, Energia Vulturu 0-2 cu Cetate Tg. Neamţ, 0-1 cu Unirea Casimcea, Naţional Goleşti, 1-2 cu AS Negri şi Selena Jariştea 4-5 după penaltyuri cu Sepsi Sf. Gheorghe nu au reuşit să promoveze în liga a treia. Este de amintit că la precedenta tentativă de a ajunge în liga a treia, FC Panciu a reuşit una din marile victorii, învingând pe FC 2 Vaslui. Vasluienii au avut pe teren opt jucători din liga întâi, dar păncenii au învins cu 1-0 după golul marcat din penalty de actualul antrenor Paul Cioran. Păncenii au jucat ulterior patru ani în liga a treia, dar au fost nevoiţi să se retragă din motive financiare. Cu toate acestea, păncenii au jucat în cei doi ani de exil în liga a patra, în fazele superioare ale Cupei României, unde au eliminat de fiecare dată formaţii din eşalonul al treilea. Este de remarcat că Vrancea şi Brăila se întâlnesc într-un joc de baraj pentru promovare în liga a treia după foarte mult timp. Chiar dacă sunt judeţe vecine, cele două nu s-au întâlnit în ultimii 15 ani la barajele de promovare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.