Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Grupă imposibilă la Copa America

Ziarul de Vrancea
19 iun 2015 680 vizualizări
Reprezentativa statului Peru a învins, joi seară, la Valparaiso, cu scorul de 1-0, selecţionata Venezuelei, într-un meci din grupa C de la Copa America. olul a fost marcat de Pizarro, în minutul 72

După două etape, cele patru echipe din grupa C au cate trei puncte, Brazilia şi Peru fiind pe primele două poziţii, iar Venezuela şi Columbia pe ultimele două. Ultimele două jocuri din grupă sunt Columbia – Peru (duminică) şi Brazilia – Venezuela (luni).

Un liberian vrea postul lui Blatter

Preşedintele Federaţiei Liberiene de Fotbal, Musa Bility, a declarat, joi, pentru BBC, că intenţionează să candideze la şefia FIFA, după ce elveţianul Joseph Blatter şi-a anunţat demisia la începutul lunii. "Cu toţii suntem de acord că fotbalul trece printr-un moment dificil. Este momentul ca în faţă să iasă adevăraţii lideri. Am susţinerea a 20 de federaţii din Africa. Dacă nu aş fi avut susţinerea continentului meu, nu m-aş fi gandit să candidez", a spus Bility. În varstă de 48 de ani, Musa Bility,  care se află în funcţia de preşedinte al Federaţiei Liberiene de Fotbal din 2010, este a doua persoană care îşi anunţă intenţia de a candida la şefia FIFA, după brazilianul Zico. Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară.

Tudor îl antrenează pe Raţ

Fostul internaţional croat Igor Tudor a fost numit, joi, la conducerea tehnică a echipei PAOK Salonic, la care este legitimat Răzvan Raţ, informează site-ul oficial al clubului elen. Tudor a semnat un contract pe trei ani. Igor Tudor a antrenat anterior echipa Hajduk Split, în perioada aprilie 2013 - februarie 2015.

Parisul îşi anunţă candidatura

Lumea sportului francez va da marţi lovitura de start a campaniei Paris-2024, prin care capitala Franţei va intra oficial în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024, informează cotidianul L'Equipe.  Evenimentul va avea loc la Casa Sportului Francez, cu ocazia Zilei Olimpice, care sărbătoreşte în întreaga lume valorile olimpismului, în prezenţa a numeroase personalităţi.
Pană în prezent şi-au mai anunţat intenţia de a candida la organizarea JO de vară din 2024 oraşele Roma, Boston (SUA) şi Hamburg (Germania), alte potenţiale candidate putand fi oraşele Nairobi (Kenya) şi Casablanca (Maroc).
Gazda JO 2024 va fi aleasă cu ocazia celei de-a 130-a Sesiuni a CIO care va avea loc în capitala statului Peru, Lima, în 2017.

Poliţia croată acuză

Poliţia croată acuză federaţia naţională şi pe reprezentanţii forului, Damir Vrbanovic şi Zoran Cvrk, de neglijenţă la organizarea meciului dintre reprezentativele Croaţiei şi Italiei, în data de 12 iunie, la Split, joc la care pe teren a fost vizibilă o svastică. Federaţia Croată de Fotbal ar putea fi amendată cu o sumă de pană la 33.000 de euro, iar oficialii forului cu pană la 7.000 de euro. Poliţia din Split încă nu i-a identificat pe cei care au implimat pe gazon simbolul nazist. UEFA a deschis o procedură disciplinară la adresa federaţiei croate pentru "comportamentul rasist" al fanilor, după ce la meciul cu Italia, scor 1-1, din preliminariile Euro-2016, pe gazon a fost vizibilă o svastică.  Meciul s-a disputat fără public, Croaţia fiind sancţionată pentru scandările rasiste ale fanilor la jocul din martie cu Norvegia. UEFA va lua o decizie în acest caz în 16 iulie.

Laudrup părăseşte Qatarul

Clubul Lekhwiya a anunţat, pe site-ul oficial, că danezul Michael Laudrup a părăsit conducerea tehnică a echipei din Qatar, după ce oficialii grupării şi tehnicianul nu au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului. "Negocierile dintre Lekhwiya şi antrenorul danez Michael Laudrup pentru prelungirea contractului tehnicianului cu încă un sezon s-au încheiat. Laudrup nu va rămane la echipă", se arată pe site-ul grupării Lekhwiya.Clubul din Qatar a precizat că la conducerea tehnică revine Djamal Belmadi, care a mai antrenat echipa în perioada 2010-2012. Michael Laudrup era antrenorul echipei Lekhwiya din iunie 2014.

Del Potro, din nou la cuţit

Tenismanul Juan Martin Del Potro a fost operat pentru a treia oară la încheietura mainii stangi, intervenţia chirurgicală avand loc joi, la clinica Mayo din Rochester (SUA), informează presa argentiniană. Operaţia a durat o oră şi 20 de minute şi a avut ca scop repararea unui tendon. Del Potro a participat în ultimele 16 luni la doar două turnee (la Sydney în ianuarie şi la Miami în martie) şi a coborat astfel pe locul 578 în clasamentul ATP. în perioada 27 ianuarie - 17 februarie 2014, argentinianul se afla pe locul 4 ATP.  Juan Martin Del Potro a mai fost operat la încheietura mainii stangi în martie 2014 şi în ianuarie 2015.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.