Sport

Huliganii cu care ne mandrim

Ziarul de Vrancea
16 iun 2015 592 vizualizări
Petarda care a rănit un fotograf la meciul de la Belfast a provenit din sectorul suporterilor romani, susţin autorităţile nord-irlandeze

Federaţia Nord-irlandeză de Fotbal şi asociaţiile de suporteri din Belfast susţin că petarda care a rănit un fotoreporter la meciul Irlanda de Nord - Romania a fost aruncată din zona fanilor romani, iar ancheta UEFA este împotriva FRF în acest caz, nu împotriva IFA, informează The Belfast Telegraph. La meciul de sambătă, de la Belfast, din preliminariile Euro-2016, un fotograf al agenţiei Presseye, Darren Kidd, a fost rănit de o petardă aruncată din tribunele Windsor Park. Kidd a povestit că proiectilul l-a lovit în zona gatului, apoi în cădere a explodat, provocandu-i arsuri pe gat şi pe corp şi afectandu-i auzul. El era convins că petarda a fost aruncată de un localnic.
În urma acestui incident, UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Nord-irlandeze de Fotbal (IFA). însă preşedintele IFA, Jim Shaw, spune că ancheta forului european îi vizează pe romani, iar suporterii nord-irlandezi susţin că, pe langă faptul că ei nu folosesc pe stadioanele lor petarde, deţin o înregistrare video care arată că proiectilul ar fi fost aruncat din sectorul ocupat de oaspeţi.  "Nu am văzut raportul încă, ştiu doar ce mi s-a spus, că acuzaţiile nu sunt împotriva noastră, ci împotriva Romaniei. A fost identificat locul de unde s-a aruncat petarda. Dacă acuzaţiile sunt împotriva noastră, avem motive să facem apel", a declarat preşedintele IFA, Jim Shaw, fost membru al Comisiei de Disciplină a UEFA.
Gary McAllister, purtător de cuvant al unei asociaţii a suporterilor nord-irlandezi, a declarat că imaginile filmate arată că petarda a fost aruncată din sectorul romanilor. "Văzand înregistrarea, pare că petarda sau obiectul a venit din capătul sectorului ocupat de romani. Nu am discutat cu IFA sau cu poliţia, aşteptăm răspunsul lor, dar imaginile arată că obiectul a provenit din sectorul roman. Este foarte important din punctul nostru de vedere dacă a fost un fan nord-irlandez şi dacă sunt probe în acest sens. În acest caz, nu vom întampina nicio dificultate să-i criticăm comportamentul, aşa cum am mai făcut-o în trecut în asemenea situaţii. Ştiu că în alte ţări petardele sunt parte din cultura fotbalului, dar nu şi în Irlanda de Nord. Nu dorim să vedem pe nimeni rănit aşa cum a fost Darren Kidd, dar suntem ferm convinşi că nu vrem să fie acuzat cineva pe nedrept, pentru că suporterii nord-irlandezi au depus eforturi pentru a-şi caştiga o bună reputaţie", a afirmat McAllister.
Reprezentativa Romaniei a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, sambătă, la Belfast, în compania selecţionatei Irlandei de Nord, în etapa a şasea a grupei F de calificare la Campionatul European din 2016, partidă la care au asistat şi aproximativ o mie de suporteri ai tricolorilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.