Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ne-am lămurit cu baschetul

Ziarul de Vrancea
16 iun 2015 655 vizualizări
Naţionala de baschet feminin a Romaniei a ratat alificarea în grupele principale ale CE, găzduit de ţara noastră şi Ungaria, după ce a fost învinsă de Cehia, cu scorul de 82-71 (39-35), în ultimul meci din grupa A, de la Timişoara, tricolorele încheind faza grupelor cu patru înfrangeri.

Pentru echipa Romaniei au marcat Gabriela Mărginean 22, Florina Paşcalău 14, Eliszabeth Pavel 11, Claudia Pop 5, Annemarie Părău 4, Gabriela Irimia 4, Adina Stoiedin 3, Anca Stoenescu 3, Andreea Orosz 2, Sonia Ursu 2.  În primele trei meciuri din grupa A, Romania a fost învinsă de Muntenegru, cu 61-79, de Ucraina, cu 71-78 şi de Franţa, cu 67-76, astfel încat încheie grupa A cu 4 puncte, pe locul 5, ultimul. Din grupa A s-au calificat mai departe Franţa, Muntenegru şi Cehia.

Zi cu goluri în Copa America

Echipa Boliviei a învins selecţionata Ecuadorului, scor 3-2, luni seară, în etapa a doua a grupei A de la Copa America din Chile. Bolivia a condus cu 3-0 prin reuşitele lui Raldes (‘5), Smedberg (’18) şi Moreno (’43 – penalty), golurile ecuadoriene fiind reuşite de Valencia (’48) şi Bolanos (’81). În celălalt meci al grupei A, Mexic a remizat cu Chile, scor 3-3. Au marcat pentru Mexic, Vuoso (’21, ’66) şi Jimenez (’29), iar pentru Chile Vidal (’22, ’55 – penalty) şi Vargas (’42). În clasament, Chile şi Bolivia conduc cu cate patru puncte, urmate de Mexic (2) şi Ecuador (0). Sambătă, în etapa a treia a grupei A, Chile va întalni Bolivia, iar Mexic va juca în compania Ecuadorului.

Amicale pentru Steaua în Austria

FC Steaua va susţine patru meciuri amicale în cantonamentul din Austria, unde va pleca luni dimineaţă,  a anunţat campioana Romaniei pe site-ul oficial. Jucătorii Stelei vor încheia vineri cantonamentul de la Săcele, iar apoi vor avea două zile libere, urmand să plece, luni, în Austria, unde vor rămane pană în 4 iulie. Echipa bucureşteană va juca îîmpotriva formaţiilor SK Austria Klagenfurt (24 iunie), Legia Varşovia (26 iunie), Rubin Kazan (30 iunie) şi FK Qarabagh (3 iulie).

Sinisa a preluat AC Milan

Tehnicianul sarb Sinisa Mihajlovic este noul antrenor al echipei AC Milan, a anunţat, ieri, clubul milanez. El a semnat un  contract pe doi ani şi  va conduce echipa începand din sezonul viitor. Mihajlovic îl înlocuieşte la AC Milan pe Filippo Inzaghi, demis oficial tot marţi. Sinisa Mihajlovic, în varstă de 46 de ani, a antrenat Sampdoria Genova în sezonul trecut, după ce a mai pregătit Bologna, Catania şi Fiorentina. El a fost şi selecţioner al Serbiei.  Filippo Inzaghi a condus echipa AC Milan un sezon şi a încheiat campionatul Italiei pe locul 10.

Juventus îl vrea pe Witsel

Echipa Juventus Torino vrea să-l achiziţioneze pe mijlocaşul formaţiei Zenit Sankt Petersburg Axel Witsel, a anunţat, ieri, cotidianul Gazzetta dello Sport. Potrivit sursei citate, jucătorul belgian mai este dorit şi de Chelsea şi Manchester United, însă venirea sa la Juventus depinde foarte mult de situaţia lui Paul Pogba.Gazzetta dello Sport notează că Witsel vrea să plece de la Zenit la o echipă care joacă în mod regulat în Liga Campionilor. Axel Witsel evoluează la Zenit din 2012, cand a fost transferat de la Benfica Lisabona.

Cupa Stanley poposeşte la Chicago

Echipa Chicago Blackhawks a caştigat Cupa Stanley, după ce a învins, cu scorul general de 4-2, formaţia Tampa Bay Lightning, în finala ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL). Luni seară, la Chicago, în meciul al şaselea al finalei, Chicago Blackhawks s-a impus cu scorul de 2-0.  Chicago Blackhawks a obţinut al şaselea titlu din istorie, după cele din 1934, 1938, 1961, 2010 şi 2013.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.