Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: A treia înfrangere a baschetbalistelor

Ziarul de Vrancea
15 iun 2015 475 vizualizări
Naţionala de baschet feminin a Romaniei a fost învinsă în grupa A, de la Timişoara, a CE, de vicecampioana olimpică şi europeană Franţa, cu scorul de 67-76 (40-37), aceasta fiind a treia înfrangere consecutivă pentru tricolore în competiţia găzduită, în premieră, de Romania şi Ungaria

n aceeaşi grupă, Muntenegru a învins Ucraina cu 84-71. În primele două partide din grupa A, Romania a cedat în faţa Muntenegrului, cu 61-79 şi în faţa Ucrainei, cu 71-78, iar şansele de calificare în faza următoare sunt pur teoretice. Primele trei clasate se vor califica în faza grupelor principale, care se vor desfăşura în Ungaria, la fel ca şi fazele superioare ale competiţiei, programată a se încheia în 28 iunie. Campioana europeană en-titre este Spania. Romania a participat ultima dată la Campionatul European în 2007 (Italia), iar cea mai bună performanţă din palmares este locul 4, obţinut la ediţiile din 1962, 1964 şi 1966.

Handbaliştii mai au de tras

Echipa naţională de handbal masculin a Romaniei va întalni, în play-off-ul Campionatului European din 2018, pentru calificarea în turul II al preliminariilor, una dintre formaţiile Turciei, Israelului şi Finlandei. Potrivit anunţului EHF, Turcia, Israel şi Finlanda au fost echipele cu cel mai slab punctaj din grupele de calificare la CE din 2016, meciurile încheindu-se duminică seară. Tot duminică, naţionala Romaniei a încheiat parcursul în grupa C cu o victorie categorică împotriva Italiei, scor 44-25 (23-13), care i-a adus primul loc (8 puncte) şi, implicit, calificarea în faza play-off a CE din 2018. Conform regulamentului, doar prima clasată din fiecare din cele trei grupe din turul I preliminar, adică Belgia, Luxemburg şi Romania, s-au calificat în play-off-ul competiţiei. Cele trei echipe calificate din turul I vor juca apoi în compania Turciei, Israelului şi Finlandei, echipele cu cel mai slab punctaj în grupele de calificare la CE din 2016. Tragerea la sorţi va avea loc la finalul lunii. Meciurile sunt programate tur-retur, în 6-7 şi 9-10 aprilie 2016, iar caştigătoarele se vor califica în turul II al preliminariilor CE din 2018, în care se va lupta pentru locurile de la turneul final.
 
Antrenor de liga a doua

Tehnicianul Cosmin Bodea, în varstă de 42 de ani, este noul antrenor al echipei FC Braşov, el înţelegandu-se, ieri, cu membrii conducerii clubului pentru un contract pe două sezoane. La FC Braşov, Cosmin Bodea va face echipă cu Flavius Moldovan, care va fi antrenor secund dar şi cu Andrei Şanta, care se va ocupa de pregătirea portarilor.  În cariera de antrenor, Cosmin Bodea a mai antrenat echipele Precizia Săcele, FCM Targu Mureş, Gaz Metan Severin şi Olimpia Satu Mare, toate formaţii de liga a doua.  Tot luni s-a decis ca omul de afaceri braşovean Vasile Dochiţa să fie preşedinte al clubului FC Braşov, iar Romeo Paşcu să  rămană preşedinte onorific şi consilier al patronului Ioan Neculaie.

Un pas pană la Primera

Fostul mijlocaş al echipei Steaua Bucureşti, Răzvan Ochiroşii, va evolua din sezonul viitor la formaţia AD Alcorcon, informează site-ul oficial al grupării din liga a doua spaniolă. "Este o recompensă pentru munca depusă în ultimele sezoane. Mulţumesc oficialilor de la Alcorcon pentru încredere şi voi da totul pentru a ajuta echipa", a spus Ochiroşii, care va fi prezentat oficial în această săptămană. De asemenea, AD Alcorcon a mai anunţat achiziţionarea jucătorilor Marc Nierga şi Juan Collantes şi a oficializat numirea antrenorului Juan Ramon Lopez Muniz. Răzvan Ochiroşii, în varstă de 26 de ani, a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Steaua Bucureşti, Gloria Buzău, Oţelul Galaţi, Săgeata Năvodari, Prahova Tomşani, Fuenlabrada şi Guijuelo.AD Alcorcon, care şi-a propus promovarea în Primera Division, a încheiat sezonul 2014-2015 pe locul 11 în liga a doua.

Brazilia tremură, Columbia pierde

Echipa naţională a Braziliei a învins la Temuco, cu scorul de 2-1 (1-1), reprezentativa Perului, într-un meci din prima etapă a grupei C de la Copa America, competiţie ce se desfăşoară în Chile, informează site-ul oficial al competiţiei. Peruanii au înscris primii în min. 3, prin Christian Cueva. Neymar a egalat imediat (‘5), dar pană la golul victoriei marcat de Douglas Costa a trebuit să se aştepte şi minutele adiţionale. Într-un alt meci din grupa C, selecţionata Venezuelei a  învins, la Rancagua, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Columbiei. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Salomon Rondon, în minutul 60. Următoarea etapă din grupa C programează meciurile Brazilia - Columbia şi Peru - Venezuela.

Finala NBA, aproape de deznodămant

Echipa Golden State Warriors a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 104-91, formaţia Cleveland Cavaliers, în meciul al cincilea al finalei ligii profesioniste nord-americane de baschet. Cei mai buni marcatori ai învingătorilor au fost Stephen Curry - 37 de puncte şi Draymond Green - 16 puncte, în timp ce de la oaspeţi s-a remarcat LeBron James, cu 40 de puncte. Golden State Warriors conduce la general cu scorul de 3-2 şi mai are nevoie de o victorie pentru a cuceri titlul de campioană. Meciul al şaselea al finalei NBA va avea loc astăzi, la Cleveland.

Sally ratează Mondialele atletice

Campioana olimpică la 100 m garduri, australianca Sally Pearson, a renunţat să participe la ediţia 2015 a Mondialelor de atletism, de la Beijing (22-30 august), unde a caştigat argintul olimpic în 2008, din cauza problemelor la braţul stang.
Sally Pearson (28 ani(, s-a accidentat la braţ după ce a căzut rău la un concurs la Roma, din Liga de Diamant, la începutul lunii iunie. Campioana mondială din 2011 s-a operat în Italia, dar astăzi va fi supusă unei alte intervenţii chirurgicale. Imediat după accidentare, Sally s-a temut că ar trebui să-şi amputeze partea inferioară a braţului, care a devenit vanăt din cauza exploziei osului din încheietura stangă. Australianca va avea însă mai mult timp să se concentreze pe pregătirea JO 2016 de la Rio de Janeiro.

Veh revine pe bancă la Frankfurt

Tehnicianul Armin Veh a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei Eintracht Frankfurt, înlocuindu-l pe Thomas Schaaf, a anunţat, duminică, clubul german. "Eintracht Frankfurt are un loc special în inima mea. Voi face totul pentru a duce echipa în varful clasamentului", a declarat Veh. Armin Veh, în varstă de 54 de ani, a mai pregătit-o pe Eintracht Frankfurt în perioada 2011-2014, reuşind promovarea în Bundesliga în primul sezon şi accederea în Liga Europa în anul următor. El a plecat de la Eintracht în vara anului trecut pentru a merge la VfB Stuttgart, formaţie de la care a fost demis după doar 12 etape. Eintracht Frankfurt a terminat sezonul recent încheiat pe locul nouă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.