Sport

Monica încearcă s-o copieze pe Simona

Ziarul de Vrancea
14 iun 2015 817 vizualizări
Niculescu a învins-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, exact ca Simona Halep, acum doi ani, cand şi-a început ascensiunea * Monica va juca astăzi finala de la Nottingham * Florin Mergea şi Rohan Bopanna au caştigat turneul de dublu de la Stuttgart

Jucătoarea romană Monica Niculescu s-a calificat în finala probei de simplu a turneului de la Nottingham, dispunand, după un meci de o oră şi jumătate, de prima favorită a turneului, poloneza Agnieszka Radwanska (13 WTA) cu scorul e 5-7, 6-4, 6-0. Poate unii amatori de tenis îşi amintesc că ascensiunea fulminantă a Simonei Halep a început acum doi ani la Roma, cu o senzaţională victorie asupra acestei jucătoare. Cealaltă semifinală, între americana Alison Riske (48) şi croata Ana Konjuh (87) s-a întrerupt ieri din cauza ploii, la scorul de 4-3 pentru jucătoarea croată.  Monica Niculescu a disputat ultima dată o finală a unui turneu WTA în 19 septembrie 2014, la Guangzhou, competiţie pe care a caştigat-o, după o finală contra franţuzoaicei Alizé Cornet (6-4, 6-0). Primul turneu WTA adjudecat de Monica a fost cel de la Florianopolis (Brazilia) în 2013, cand a caştigat cu 6-2, 4-6, 6-4 ultimul act cu rusoaica Olga Pucikova. 

Probabil, dacă vremea o va permite, finala turneului se va disputa maine. Monica este înscrisă şi în turneul pe iarbă de la Birmingham în care trebuie să întalnească în primul tur pe jucătoarea cehă  Barbora Strycova. La acest turneu prima favorită este Simona Halep, care va intra direct în turul II în luptă, cu învingătoarea partidei dintre britanica Naomi Broady şi croata Ajla Tomljanovic. Irina Begu joacă în primul tur cu Daniela Hantuchova (Slovacia). Celălalt turneu feminin al săptămanii, s-a încheiat la s’Hertogenbosch şi a revenit italiencei Camila Giorgi, 7-5, 6-3 în finală cu elveţianca Belinda Bencic. 

* Perechea romano-indiană Florin Mergea / Rohan Bopanna (favorită nr. 4) a caştigat turneul de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare de 574.965 de euro. Într-o semifinală foarte dificilă, romanul şi indianul au trecut cu 6-3, 6-7, 10-7 de favoriţii numărul doi, polonezul Marcin Matkowski şi sarbul Nenad Zimonjic. Momemtul psihologic a fost în tie-break-ul setului secund, pierdut pe Florin şi Rohan cu 6-8 după ce au condus cu 6-4. Însă cei doi au revenit rapid şi s-au impus în supertiebreak. Finala s-a jucat cu echipa favorită numărul 3, Alexander Peya / Bruno Soares (Austria / Brazilia), calificată în ultimul act prin neprezentarea favoriţilor publicului, spaniolii Rafael Nadal şi Feliciano Lopez. Deşi au pierdut primul set printr-un break realizat în ultimul game, Florin şi Rohan au dominat setul secund şi supertiebreak-ul, ultimul caştigat la acelaşi scor ca şi cel din semifinală. Scor final, 5-7, 6-2, 10-7 în 71 de minute. A fost al doilea titlu de dublu pentru Mergea cu Bopanna (după cel de la Madrid din acest an), Florin mai deţinand trei succese cu trei parteneri diferiţi: Lukas Rosol (Cehia), Oliver Marach (Austria) şi Marin Draganja (Croaţia). Turneul de simplu de la Stuttgart a revenit lui Rafael Nadal, 7-6, 6-3 în finală cu sarbul Viktor Troicki (28 ATP). La s’Hertogenbosch a caştigat un jucător intrat din calificări, francezul Nicolas Mahut (92), învingător în finală cu 7-6, 6-1 asupra favoritului nr. 2, David Goffin (Belgia), cu 7-6, 6-1. Marius Copil s-a oprit în sferturi în faţa luxemburghezului Gilles Muller (53), scor 6-7, 1-6. În semifinale, Goffin l-a învins pe Muller cu 7-6, 6-4, iar Mahut pe olandezul Robin Haase, 5-7, 6-3, 6-4. Proba de dublu a fost caştigată de echipa Ivo Karlovic / Lukasz Kubot (Croaţia / Polonia), care eliminase în semifinale echipa romano-olandeză Horia Tecău / Jean-Julien Rojer. În finală, Karlovic şi Kubot au învins cu 6-2, 7-6 perechea franceză Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.