Sport

Italiencele fac casa la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
12 iun 2015 516 vizualizări
Sara Errani, Roberta Vinci şi Karin Knapp sunt primele trei favorite ale turneului de tenis care va avea şase romance pe tabloul principal

Jucătoarele Patricia Ţig, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea au primit invitaţii pe tabloul principal al BRD Bucharest Open, competiţie care va avea loc la Arenele BNR în perioada 11-19 iulie, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă preşedintele turneului, Dumitru Hărădău. În total, pe tabloul principal al celei de-a doua ediţii a BRD Bucharest Open vor fi şase romance, Alexandra Dulgheru,  Monica Niculescu şi Andreea Mitu fiind calificate direct. Dulgheru este considerată a 4-a favorită la caştigarea turneului în timp ce Niculescu a fost desemnată cap de serie numărul 7 pe tablou. Principalele trei favorite ale ediţiei 2015 sunt italiencele Sara Errani (20 WTA), deţinătoarea a opt trofee WTA la simplu, Roberta Vinci (36) şi Karin Knapp. Jucătoarea Andreea Mitu, prezentă l-a conferinţa de presă, a declarat că va participa şi în concursul de dublu, dar nu a dorit să dezvăluie numele colegei sale.   Pe tabloul de start al probei de dublu al BRD Bucharest Open sunt înscrise 16 perechi.
Preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, George Cosac a afirmat că Simona Halep, campioana en-titre a turneului, va fi prezentă la evenimentul din acest an, participand alături de celelalte jucătoare romane la Kid's Day unde va schimba cateva lovituri alături de celelalte jucătoare din ţara noastră cu 2-300 de copii.  Federaţia Romană de Tenis a preluat de la Federaţia Ungară de Tenis licenţa pentru organizarea celui mai mare turneu de tenis WTA din Romania pentru încă minimum patru ediţii. Ediţia din acest an are premii totale în valoare de 250.000 de dolari. "Ar fi o satisfacţie deplină dacă romancele vor caştiga punctele şi premiile puse în joc la acest turneu. Avem un contract semnat pentru anul acesta şi pentru următorii trei cu proprietarul licenţei şi dacă vom avea rezultatele scontate vom merge pe o perioadă mai lungă. Ştiu că şi domnul Ţiriac are intenţia de a organiza un turneu WTA la Bucureşti, dar nu e simplu, pentru că e un număr limitat de turnee şi nu poţi cumpăra", a declarat Cosac.

Monica, în semifinală cu Radwanska

 Monica Niculescu (61 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la Nottingham. Ea a învins-o după două ore şi 21 de minute pe britanica Johanna Konta (147) cu 6-2, 2-6, 6-2 într-un meci pe care şi l-a făcut singură greu. În semifinale, Monica o va întalni pe principala favorită, poloneza Agnieszka Radwanska (13), care a trecut, cu scorul de 6-2, 6-2, de americanca Lauren Davis, locul 63 WTA. Niculescu şi Radwanska s-au mai întalnit o dată, în 2009, în turul I al turneului de la Linz, cand jucătoarea poloneză a caştigat cu 6-4, 6-2. Monica Niculescu a disputat ultima dată o semifinală a unui turneu WTA în 19 septembrie 2014, la Guangzhou, competiţie pe care a caştigat-o. La dublu, Monica Niculescu şi spaniola Arantxa Parra au fost învinse, scor 1-6, 3-6 de perechea britanică Jocelyn Rae / Anna Smith.
* Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au fost eliminaţi în semifinalele probei de dublu a turneului de la s’ Hertogenbosch de către perechea Ivo Karlovic / Lukas Rosol (Croaţia / Cehia). În finală, Karlovic şi Rosol va întalni cuplul francez Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut, care a dispus cuj 6-3, 7-6 de Jamie Murray / John Speers (Marea Britanie / Australia).





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.