Sport

Cătălin Pătraşcu, campion judeţean la şah

Dan Chiriac
11 iun 2015 519 vizualizări
În perioada 7 -9 iunie 2015 la Sala Polivalentă din Focşani şi la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea s-a desfăşurat ediţia 2015 a Campionatului Judeţean Individual de şah al judeţului Vrancea. La turneele B şi C s-au impus Alexandra Banciu şI Ştefan Dănilă

Este cea mai importantă şi populară competiţie anuală. Spre deosebire de alte ediţii, când la un campionat judeţean veneau mai puţini şahişti din afara judeţului, la această ediţie au participat foarte mulţi jucători din alte judeţe. S-au desfăşurat trei turnee distincte. Turneul A a fost rezervat seniorilor legitimaţi şi celor mai buni juniori legitimaţi peste 12 ani. S-a jucat şah rapid, sistem elveţian, 7 runde. Pe primele trei locuri s-au clasat: Cătălin-Lucian Pătraşcu de la C.S.M. Focşani 2007, Ştefan-Daniel Done de la Pheonix Buzău şi Vasiliu Cosmin de la C.S.M. Focşani 2007. Turneul B a fost rezervat juniorilor legitimaţi până la 12 ani în care s-a jucat şah rapid, sistem elveţian, 7 runde. Pe primele trei locuri s-au clasat: Florin Mihai de la Smart Galaţi, Ştefan Dănilă şi Alexandra-Ioana Banciu, ambii de la C.S.M. Focşani 2007. Turneul a fost destinat copiilor legitimaţi până la 8 ani în care s-a jucat şah clasic, sistem elveţian, 7 runde. Pe primele trei locuri s-au clasat: Lukas Jiglău, David-Ştefan Ianitchi-Culea şi Claudiu-Teodor Ariton, toţi trei de la Genius Galaţi. Pentru stabilirea ierarhiei şi campionilor judeţeni s-au întocmit şi clasamente numai pentru şahiştii vrânceni. Conform criteriului stabilirii ierarhiei locale, la seniori şi juniori peste 12 ani, campion judeţean este Cătălin-Lucian Pătraşcu, urmat de Cosmin Vasiliu (vicecampion judeţean) şi Grigore Mălureanu. La juniori până în 12 ani campion judeţean este Alexandra-Ioana Banciu, urmată de Carmen-Nicola Ioniţă (vicecampion judeţean) şi George-Ionel Bitere. La juniori până în 10 ani campion judeţean este Ştefan Dănilă, urmat de Mihnea-Iustin Baciu (vicecampion judeţean) şi Cristian-Eduard Şimon. La copii până în 8 ani campion judeţean este Sebastian-Mihail Potlog, urmat de Ileana-Veronica Niţu (vicecampion judeţean) şi Matias-Ioan Negoiţă. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.