Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Al Ittihad i-a mazilit pe romani

Ziarul de Vrancea
11 iun 2015 624 vizualizări
Oficialii clubului saudit Al Ittihad au decis să renunţe la colaborarea cu antrenorul Victor Piţurcă şi cu tot staful acestuia, a scris, ieri, site-ul sportakhbar.com

De asemenea, oficialii grupării din Arabia Saudită au decis să renunţe la toţi jucătorii străini din lot, printre care se află mijlocaşul roman Lucian Sanmărtean şi fundaşul polonez Lukasz Szukala, transferaţi de la Steaua Bucureşti la cererea lui Piţurcă. Conform sursei citate, fostului selecţioner al naţionalei Romaniei i se impută- parcursul slab din campionat, acolo unde Al Ittihad a terminat pe locul patru, ratand calificarea în Liga Campionilor Asiei. Victor Piţurcă, în varstă de 59 de ani, a preluată pe Al Ittihad în octombrie 2014, după ce şi-a reziliat contractul de selecţioner. El i-a transferat, în pauza de iarnă, pe Sanmărtean şi Szukala la Al Ittihad.

Sabrerii au ratat medalia de puţin

Echipa masculină de sabie a Romaniei, formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu şi Iulian Teodosiu, a încheiat, ieri, pe locul patru la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux (Elveţia), informează site-ul oficial al competiţiei. Romania a fost învinsă, în finala mică, cu scorul de 31-45, de formaţia Ungariei. În semifinale, elevii lui Mihai Covaliu au fost învinşi, cu scorul de 32-45, de echipa Italiei, după ce anterior trecuseră în optimi de Turcia (45-30) şi în sferturi de Rusia (45-40). Romania a caştigat două medalii la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux, aur prin echipa feminină de spadă şi bronz prin Simona Pop în proba individuală de spadă.

Yankeii fac ravagii în Europa

Reprezentativa Germaniei, campioana mondială en titre, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 2-1, de selecţionata Statelor Unite ale Americii, într-un meci amical disputat la Köln. Gazdele au deschis scorul în min. 12, prin Götze, dar americanii au întors rezultatul prin Diskerud (’41) şi Wood (’87). De remarcat că formaţia SUA a învins, vinerea trecută, cu 4-3 reprezentativa Olandei la Amsterdam, după ce olandezii au condus cu 3-1!Echipa Germaniei va întalni sambătă, în deplasare, naţionala Gibraltarului, în preliminariile Campionatului European din 2016.

Supiciuni de blat în Spania

Federaţia spaniolă a deschis o anchetă cu privire la meciul FC Barcelona - Deportivo La Coruña, disputat la 23 mai, în ultima etapă a campionatului Spaniei. LFP a hotărat de deschidă ancheta după ce fundaşul Alberto Lopo, de la Deportivo La Coruña, a recunoscut că în timpul meciului i-a spus lui Xavi Hernandez ca FC Barcelona să micşoreze puţin ritmpul şi că o remiză ar fi bună pentru toţi. "Jucătorii de la FC Barcelona sunt profesionişti sută la sută. Xavi nu mi-a spus nicio clipă că nu îşi vor apăra corect şansele", a declarat ulterior Lopo. Meciul dintre FC Barcelona şi Deportivo La Coruña s-a terminat la egalitate, scor 2-2, iar oaspeţii s-au salvat de la retrogradare.

Încă o demisie la FIFA

Directorul de comunicare şi afaceri publice al FIFA, Walter De Gregorio, a anunţat, ieri, că demisionează din funcţie, informează site-ul oficial al forului mondial. "Walter a lucrat din greu în ultimii ani şi îi mulţumim pentru munca depusă. Ne vom bucura de experienţa sa pană la sfarşitul anului, el urmand să fie consultantul nostru", a declarat secretarul general al FIFA, Jérôme Valcke. Interimatul va fi asigurat de adjunctul lui De Gregorio, Nicolas Maingot. Walter De Gregorio, în varstă de 50 de ani, lucrează la FIFA din 14 septembrie 2011. FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului. în urma scandalului, preşedintele Jospeh Blatter şi-a anunţat demisia.


Alegeri la Barça

FC Barcelona a anunţat, pe site-ul oficial, că alegerile pentru postul de preşedinte al grupării vor avea loc în data de 18 iulie. Candidaturile pentru postul de preşedinte vor putea fi depuse în perioada 27 iunie - 4 iulie, iar fiecare candidat trebuie să prezinte susţinerea scrisă a 2534 de membri pentru a intra în cursă. La 8 iulie, Comisia Electorală va anunţa candidaturile valide, după care candidaţii se vor afla în campanie în perioada 9-16 iulie. Actualul preşedinte al clubului catalan, Josep Maria Bartomeu, a anunţat încă din luna ianuarie că "socios" (suporterii-membri) vor alege o nouă echipă de conducere la finalul sezonului, deşi iniţial alegerile erau prevăzute în 2016.

Robbie rămane în “Galaxie”

Fotbalistul irlandez Robbie Keane şi-a prelungit contractul cu gruparea Los Angeles Galaxy, a anunţat clubul american, pe site-ul oficial, fără să ofere detalii legate de noul acord. "Suntem foarte mulţumiţi că Robbie va continua să facă parte din echipa LA Galaxy anii următori. El a fost unul dintre jucătorii cruciali pentru succesele noastre în ultimele cinci sezoane", a declarat tehnicianul Bruce Arena. Keane este legitimat la LA Galaxy din 2011. Ela a jucat în 91 de meciuri şi a marcat 55 de goluri pentru echipa din Los Angeles.

Mourinho, vitezomanul

Tehnicianul echipei Chelsea Londra, José Mourinho, a fost sancţionat cu suspendarea permisului pe o perioadă de şase luni şi o amendă de 910 lire sterline (aproximativ 1.250 de euro) pentru că a condus cu viteză excesivă pe o autostradă în Surrey, în septembrie 2014. Mourinho a fost surprins conducand cu aproximativ 95 de kilometri pe oră într-o zonă în care viteza maximă era de 80 de kilometri pe oră. Permisul lui Mourinho a fost suspendat deoarece tehnicianul avea deja nouă puncte de penalizare şi a acumulat mai multe după această ultimă încălcare a codului rutier.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.