Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Arbitri spanioli la Belfast

Ziarul de Vrancea
10 iun 2015 795 vizualizări
Arbitrul spaniol Carlos Velasco Carballo va arbitra meciul Irlanda de Nord - Romania, care va avea loc, sambătă, de la ora 21.45, în grupa F de calificare la Campionatul European din 2016

Carlos Velasco Carballo, în varstă de 44 de ani, va fi ajutat de asistenţii Roberto Alonso şi Juan Yuste, iar rezervă va fi Marcos Alvarez Moreno. Asistenţi suplimentari vor fi Carlos Del Cerro şi Santiago Jaime.  Velasco Carballo a fost al şaptelea în topul celor mai buni zece arbitri din lume, în 2014. El a mai arbitrat Romania într-un amical cu Australia, disputat la Malaga, în 6 februarie 2013, scor 3-2. De asemenea, a arbitrat şi meciul Steaua - Chelsea, scor 0-4, din 1 octombrie 2013, din grupele Ligii Campionilor. Carlos Velasco Carballo a condus la centru derbiul Steaua - Dinamo, scor 1-1, din 8 mai 2009, din etapa a XXX-a a Ligii I.

Rădoi, şeful lui Dică şi Opriţa

Fostul jucător stelist Mirel Rădoi va conduce staful tehnic al campioanei Romaniei începand cu sezonul 2015/2016, el urmand să fie director sportiv, funcţia de antrenor principal revenindu-i italianului Massimo Pedrazzini, a anunţat gruparea roş-albastră pe site-ul oficial. "Căpitanul Stelei din deceniul trecut va ocupa funcţia de director sportiv şi va conduce un grup de tehnicieni format, printre alţii, din doi foşti jucători importanţi ai Stelei, Nicolae Dică şi Daniel Opriţa. Rădoi va fi ajutat în startul carierei de tehnician de către Massimo Pedrazzini, care va ocupa funcţia de antrenor principal, acesta fiind sprijinit de secunzii Dică şi Opriţa. Marius Popa va îndeplini rolul antrenorului de portari la Steaua, în timp ce Nikos Karydas şi Ciprian Pruna se vor ocupa de pregătirea fizică a lotului", a anunţat steauafc.com. 
Potrivit sursei citate, obiectivele lui Mirel Rădoi, care a împlinit 34 de ani în luna martie, sunt acelea de a cuceri toate trofeele interne puse in joc (Supercupa, campionatul, Cupa Romaniei şi Cupa Ligii), precum şi calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Băimărencele vin la Bucharest Trophy

Vicecampioana Romaniei la handbal feminin HCM Baia Mare a acceptat invitaţia campioanei CSM Bucureşti de a participa la Bucharest Trophy, în perioada 20-23 august, campioana Norvegiei, Larvik HK, declinand participarea la turneu. Conform anunţului clubului CSM Bucureşti, Larvik HK, anunţată printre participante, a declinat invitaţia din cauza programului foarte încărcat. Astfel, a fost invitată vicecampioana HCM Baia Mare, care se va alătura la turneu campioanei CSM Bucureşti, organizatoare, dar şi medaliatei cu bronz Corona Braşov. Din străinătate vor participa caştigătoarea Ligii Campionilor, Buducnost Podgorica, cu Cristina Neagu în lot, semifinalista competiţiei, ZRK Vardar, dar şi campioana Rusiei, Rostov Don. Cea de-a doua ediţie a Bucharest Trophy va avea loc în perioada 20-23 august. Prima ediţie a fost caştigată chiar de CSM Bucureşti, scor 24-20, cu Buducnost Podgorica.

Cei zece de la Barcelona

Zece jucători de la FC Barcelona au fost incluşi în lotul Ligii Campionilor din sezonul 2014-2015, după ce echipa spaniolă a învins, sambătă, la Berlin, cu scorul de 3-1, formaţia italiană Juventus Torino, în finala competiţiei, informează site-ul oficial al UEFA. Lotul a fost întocmit de Observatorii Tehnici ai UEFA, printre care s-a aflat şi Ionuţ Lupescu. Jucătorii de la Barcelona incluşi în acest loc au fost Ter Steigen (portar), Mascherano, Piqué, Alba (fundaşi), Rakitic, Busquets, Iniesta (mijlocaşi), Suarez, Messi, Neymar (atacanţi). De la finalista Juventus au fost incluşi portarul Buffon, fundaşul Chiellini, mijlocaşii Marchisio şi Pirlo, atacantul Morata. Ceilalţi aleşi sunt Ivanovic (Chelsea), Kroos şi Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Baraj cu ungurii, la futsal

Reprezentativa de futsal a Romaniei va întalni selecţionata Ungariei, în barajul de calificare la Campionatul European din Serbia, din 2016, conform tragerii la sorţi de ieri de la sediul UEFA. Cele patru meciuri din baraj sunt: Romania – Ungaria; Bosnia-Herţegovina – Kazahstan; Cehia – Belarus; Azerbaidjan – Slovacia. Barajul în dublă manșă pentru calificarea la CE este programat la 15 şi 22 septembrie.  Echipele calificate deja sunt Serbia (ţara gazdă), Italia (deţinătoarea titlului), Rusia, Spania, Ucraina, Slovenia, Croaţia şi Portugalia. Turneul final din Serbia se va desfășura în perioada 2-13 februarie 2016.

Se amană alegerea pentru 2026

Procedura pentru alegerea ţării gazdă a Cupei Mondiale de fotbal din 2026 va fi amanată din cauza scandalului care afectează FIFA şi care vizează atribuirea turneelor finale din 2018 şi 2022. Ţara gazdă a Cupei Mondiale din 2026 ar fi trebuit să fie anunţată în 2017, la Kuala Lumpur. Potrivit BBC, Statele Unite ale Americii ar vrea să găzduiască ediţia din 2026, la fel Canada, Mexic şi Columbia. Australia şi China, care ar vrea organizarea CM, nu pot candida, deoarece două ediţii nu pot fi găzduite consecutiv de o ţară din aceeaşi confederaţie. Ambele sunt membre al Confederaţiei Asiatice, la fel şi Qatar, care găzduieşte ediţia din 2022. FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Bologna a promovat în Serie A

Formaţia Bologna a promovat în prima ligă italiană, în urma remizei, scor 1-1, cu echipa Pescara, din returul barajului de accedere în Serie A.  În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 0-0. Pentru Bologna a marcat Gianluca Sansone (‘37), iar pentru Pescara a înscris Cristian Pasquato (‘57).  Bologna a retrogradat la finalul sezonului 2013-2014. Tot în prima ligă italiană au mai promovat echipele Carpi şi Frosinone.

Mandorlini rămane la Verona

Tehnicianul Andrea Mandorlini şi-a prelungit contractul cu echipa Hellas Verona pentru încă două sezoane, actuala înţelegere urmand să expire în vara anului 2017, a anunţat, L'Equipe. Mandorlini, în varstă de 54 de ani, se află la Hellas Verona din noiembrie 2010, după ce anterior a lucrat şi în Romania la CFR Cluj, În sezonul 2099-2010. Hellas Verona a terminat pe locul 13 în sezonul recent încheiat din Serie A, iar Luca Toni a fost golgeterul competiţiei, cu 22 de reuşite.

Alenicev, în locul lui Yakin

Tehnicianul Dmitri Alenicev a fost numit antrenor al echipei Spartak Moscova, el înlocuindu-l în funcţie pe Murat Yakin, a anunţat clubul rus. În varstă de 42 de ani, Alenicev antrena din 2011 formaţia Arsenal Tula.  Spartak Moscova a încheiat ediţia trecută a campionatului Rusiei pe locul 6.  Alenicev a fost campion al Rusiei ca jucător cu Spartak de patru ori şi a caştigat Liga Campionilor şi Cupa UEFA cu FC Porto.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.