Sport

Spadasine de aur

Ziarul de Vrancea
9 iun 2015 439 vizualizări
Echipa Romaniei a devenit campioană europeană, la Montreux * sabrerul Tiberiu Dolniceanu a fost eliminat prematur de un francez puternic

Echipa feminină de spadă a Romaniei, formată din Ana Maria Branză, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu, a cucerit, ierii, medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux (Elveţia), informează site-ul oficial al competiţiei. Romania a învins, în finală, cu scorul de 45-35 de  formaţia Estoniei. Anterior, Romania a trecut în sferturi de finală de Ucraina, scor 31-25, şi în semifinale de Suedia, antrenată de Adrian Pop (fost tehnician sătmărean) scor 45-42.Medalia de bronz a fost cucerită de Italia, care a trecut, în finala mică, cu scorul de 45-34, de Suedia. Echipa Romaniei cucerise titlul european şi în 2014, la Strasbourg, iar în 2013, la Zagreb, a obţinut medalia de argint. La această ediţia, Simona Pop a cucerit medalia de bronz î    n proba individuală.
Din nefericire, există şi o veste proastă de la Montreux: principala speranţă a sabiei masculine romaneşti, ieşeanul Tiberiu Dolniceanu a fost eliminat prematur şi s-a clasat doar pe locul 20 în proba individuală de sabie, în care medalia de aur a fost adjudecată de ungurul Aron Szilagyi.  Dolniceanu, numărul trei în clasamentul mondial al acestei arme, a fost învins în şaisprezecimile de finală de francezul Vincent Anstett, cu 14-15. Tanărul Iulian Teodosiu a ocupat cel mai bun loc dintre romani, 15, după 15-9 cu turcul Ibrahim Ahmet Ant în primul tur, 15-13 cu francezul Nicolas Rousset şi 14-15 cu titratul sabrer rus Aleksei Iakimenko, în optimile de finală.  Alin Badea, învins în şaisprezecimi de rusul Veniamin Reşetnikov, cu 15-10, s-a clasat pe locul 18.  Ciprian Gălăţanu, care a pierdut în primul tur la rusul Nikolai Kovalev, cu 8-15, a terminat pe 42.  în finală, campionul olimpic en titre, Szilagyi l-a învins cu 15-11 pe germanul Max Hartung, medaliile de bronz revenind ruşilor Kovalev şi Iakimenko.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.