Sport

Monica Niculescu a reintrat în formă

Ziarul de Vrancea
9 iun 2015 575 vizualizări
După turneul caştigat de la Marseille, romanca a învins-o la Nottingham pe americanca Varvara Lepchenko

După victoria în turneul ITF de la Marseille, Monica Niculescu confirmă pe iarbă la turneul de la Nottingham, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. În primul tur, Monica Niculescu a dispus cu 4-6, 6-3, 6-1 după 131 de minute, de Varvara Lepchenko (SUA, 31 WTA). În turul secund, Monica Niculescu va avea o adversară mai puţin dificilă, Olga Govorţova (Belarus, 127 WTA), venită din calificări, care a trecut cu 6-1, 6-2 de Katy Dunne (Marea Britanie, 300), beneficiară a unui wild-card. Niculescu (27 de ani) şi Govorţova (26 de ani) s-au mai întalnit o singură dată în carieră, jucătoarea din Belarus impunandu-se, în 2006, cu scorul de 6-3, 6-1, în calificările turneului de la Milano. Favorita principală a turneului este poloneza Agnieszka Radwanska, urmată de Zarina Dias(Kazahstan).
* Un rezultat excelent a obţinut Marius Copil (196 ATP) care a intrat în turneul de la s’Hertogenbosch pe baza unui wild card şi a reuşit să-l învingă cu 6-3, 2-6, 6-4 (99 de minute) pe experimentatul finlandez Jarkko Nieminen (91).  Marius Copil a reuşit nu mai puţin de 12 aşi (Nieminen doar doi), aceasta fiind prima victorie în faţa nordicului, care se impusese în 2011 şi în 2012 în faţa lui Copil. În turul doi, Marius Copil îl va întalni pe spaniolul Guillermo Garcia (34), cap de serie numărul 4, care a fost direct acceptat în această fază a competiţiei. Copil (24 de ani) şi Garcia-Lopez (32 de ani) nu s-au mai întalnit în carieră. De remarcat faptul că la dublu, perechea Horia Tecău / Jean-Julien Rojer este prim favorită şi va întalni în turul  I cuplul Lu Yen Hsun / Oliver Marach (Taiwan / Austria). Florin Mergea participă, alături de indianul Rohan Bopanna, la turneul de la Stuttgart. Din postura de favoriţi nr. 4, Mergea şi Bopanna vor întalni în primul tur echipa Marin Cilic/Frank Moser (Croaţia / Germania). Turneul pe iarbă de la Stuttgart beneficiază de prezenţa starului spaniol Rafael Nadal, care a coborat pană pe locul 10 în clasamentul ATP.
* Adrian Ungur s-a calificat în optimile de finală ale turneului challenger de la Caltanissetta (Italia), dotat cu premii totale de 106.500 euro, după o victorie în trei seturi în faţa francezului Maxime Hamou (20 ani), cu 6-4, 3-6, 6-4. Ungur, aflat pe locul 193 în clasamentul ATP, a avut nevoie de două ore şi 10 minute pentru a trece de un adversar care ocupă locul 232 în ierarhia mondială. În optimi , el va da piept cu brazilianul Guilherme Clezar, cap de serie numărul nouă. Bilanţul dintre cei doi este egal, după două jocuri directe. Victor Hănescu (33 ani, 193 ATP) îl va înfrunta în primul tur pe portughezul Gastao Elias (24 ani, 155 ATP), al optulea favorit. Scorul este egal între cei doi, 1-1. Ungur şi Costin Pavăl sunt favoriţii numărul trei la dublu, urmand să joace contra suedezilor Andreas Siljestrom/Elias Ymer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.