Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Petrolul a luat trei francezi

Ziarul de Vrancea
9 iun 2015 660 vizualizări
Jucătorii francezi Sanaa Altama, Jeremy Faug-Porret şi Ismail Ahmed Kadar Hassan au semnat contracte valabile trei sezoane cu Petrolul Ploieşti. Mijlocaşul central Sanaa Altama (24 ani) a evoluat în această primăvară în Liga I, pentru Oţelul Galaţi

Născut în Franţa, la Lille, Altama a mai jucat în cariera sa la OSC Lille, FCO Dijon şi Mouscron-Peruwelz. Jeremy Faug-Porret (28 ani) a evoluat în returul sezonului recent încheiat pentru formaţia FC Botoşani. Jucătorul francez, care poate evolua atat pe postul de fundaş central, cat şi pe cel de fundaş stanga, a mai jucat pentru Chambery, Vauban Strasbourg, Strasbourg B, Chernomorets Burgas şi ţSKA Sofia.Mijlocaşul de bandă Ismail Ahmed Kadar Hassan (28 ani) a mai evoluat pentru Dunajska Streda, ASO Chlef şi ultima oară pentru gruparea franceză Epinal. De asemenea, fotbalistul a disputat şi zece partide pentru reprezentativa statului Djibouti.

A plecat şi Runkauskas de la Ploieşti

Baschetbalistul lituanian Marius Runkauskas a părăsit campioana Romaniei, CSU Ploieşti, el urmand a-şi continua cariera în ţara natală, la Lietuvos Ritas. Potrivit unui anunţ, de ieri, al campioanei CSU Ploieşti, Marius Runkauskas (29 ani) a semnat un contract valabil în sezonul 2015-2016 cu vicecampioana Lituaniei, Lietuvos Ritas.  Runkauskas a caştigat titlul naţional în 2015 cu CSU Ploieşti, fiind declarat MVP-ul sezonului regulat. Noua sa echipă a fost adversară a formaţiei prahovene în grupele Eurocup.

Montella, demis de la Fiorentina

Antrenorul Vincenzo Montella a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Fiorentina, pe care o antrena de trei sezoane, a anunţat, luni seară, gruparea toscană. "Clubul a apreciat că recentul comportament al antrenorului Vincenzo Montella reprezintă o dorinţă de a fi eliberat de contract, deoarece conţine o clauză despre care antrenorul apreciază că nu este în interesul său, dar pe care a acceptat-o cand a semnat înţelegerea. Deci, spre marele nostru regret, relaţia de încredere necesară pentru continuarea colaborării este ruptă. Pentru binele clubului nostru suntem constranşi să-l eliberăm din funcţie pe Vincenzo Montella", a anunţat clubul Fiorentina. Fiorentina a ocupat locul 4 în ultimul sezon din Serie A şi va evolua în următoarea ediţie a Ligii Europa.  La Fiorentina este legitimat şi portarul Ciprian Tătăruşanu.

Chelsea îl doreşte pe Higuain

Gruparea Chelsea Londra oferă 30 de milioane de lire sterline pentru achiziţionarea jucătorului Gonzalo Higuian de la Napoli, anunţă presa engleză. Higuain evoluează la Napoli de două sezoane, iar în acest an a marcat 18 goluri în 37 de meciuri de campionat şi opt în cupele europene.  Gonzalo Higuian a mai lucrat cu managerul grupării Chelsea, Jose Mourinho, timp de trei sezoane, la Real Madrid.  De asemenea, jucătorul argentinian este dorit de Juventus Torino, dar şi de Arsenal Londra.

Golurile sezonului în Liga Campionilor

 Corpul de observatori tehnici al UEFA, din care face parte şi Ionuţ Lupescu, a stabilit, ieri, că atacantul portughez Cristiano Ronaldo a marcat cel mai frumos gol din actualul sezon al Ligii Campionilor, în partida pe care Real Madrid a caştigat-o, cu scorul de 3-0, în faţa lui FC Liverpool. Reuşita lui CR7 a fost urmată de cea a croatului Ivan Rakitic (Barcelona) în finala cu Juventus, scor 3-0 şi de golul lui Messi în partida Barcelona – Bayern (3-0) din sferturile de finală). Cel mai frumos gol din lovitură liberă al sezonului aparţine coreeanului Son Heung-min de la Zenit St. Petersburg, într-o partidă cu Bayer Leverkusen.

Cele mai tari servicii

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, locul 1 mondial, a trimis mingea din serviciu cu o viteză de 206 kilometri pe oră, la turneul de la Indian Wells, ceea ce reprezintă un record pentru actualul sezon, se arată într-o statistică prezentată de site-ul WTA. A doua performanţă de acest fel a anului a fost înregistrată de jucătoarea cehă Denisa Allertova, locul 77 WTA, care a servit cu 201 de kilometri pe oră, la Australian Open. Podiumul este completat de sportiva germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA, care a servit cu 199,6 kilometri pe oră, la Indian Wells.  De altfel, Lisicki deţine recordul absolut din tenisul feminin, ea servind cu 210,8 kilometri pe oră, la Stanford, în 2014. Statistica a fost realizată pe baza datelor colectate de la anumite turnee de IDS, care efectuează măsurători din 1989. în 2015, vor fi înregistrate date de la 12 competiţii. A fost reţinută viteza cea mai mare pentru fiecare jucătoare. Recordul în tenisul masculin este deţinut de australianul Samuel Groth, care a servit, în 2012, la Busan Open Challenger, cu 263,4 de kilometri pe oră. Pe locul 8 în această ierarhie figurează Marius Copil, care a trimis mingea cu 242 de kilometri pe oră, din serviciu, în meciul cu Stan Wawrinka, de la Australian Open, ediţia 2015.

Khedira s-a mutat la Juventus

Oficialii clubului Juventus Torino au anunţat, ieri, achiziţionarea mijlocaşului german al echipei Real Madrid, Sami Khedira, informează site-ul oficial al UEFA. Internaţionalul german, aflat la final de contract cu Real Madrid, a semnat o înţelegere pe patru sezoane cu Juventus Torino. Khedira este al doilea jucător achiziţionat de Juventus Torino în această vară, după atacantul argentinian Paulo Dybala (US Palermo).  Sami Khedira, în varstă de 28 de ani, a mai evoluat în cariera sa la formaţia VfB Stuttgart.

Rebecca Adlington este mamă

Fosta înotătoare Rebecca Adlington, în varstă de 26 de ani, dublă campioană olimpică, a devenit mamă pentru prima oară, după ce a născut, luni, o fetiţă. Rebecca Adlington şi soţul ei, Harry Needs, nu au anunţat ce nume va purta fetiţa.  Medaliată cu aur la Beijing în probele de 400 şi 800 metri, Rebecca Adlington a obţinut doar medaliile de bronz în aceleaşi probe la Jocurile Olimpice de la Londra. Adlington a fost campioană mondială la 800 metri în 2011 şi campioană europeană la 400 metri în 2010. Rebecca Adlington s-a retras din activitate în 2013.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.