Sport

Gino nu face compromisuri

Ziarul de Vrancea
8 iun 2015 476 vizualizări
Adunarea Generală a LPF a respins din start propunerea privind diminuarea contractului pentru drepturile de televizare

Adunarea Generală a LPF a respins, ieri, propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele CS Pandurii Targu Jiu.  “Conducătorii de cluburi l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să facă toate demersurile pentru ca acest contract să se deruleze conform prevederilor sale", a declarat Narcis Răducan. Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea dreturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor.
ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentand prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I se vor reuni la 19 iunie pentru a decide soarta contractului cu firma din Malta, a declarat, ieri, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu."În Adunarea Generală cluburile au hotărat să mă împuternicească să discut cu ISB pentru a duce la bun sfarşit contractul semnat anul trecut, în aceleaşi condiţii. Pe 19 iunie o să avem o nouă AG, în care cluburile vor hotărî dacă reziliem contractul sau acceptăm o altă variantă. Acest contract are garanţii. Pe 15 iunie, trebuie să ne dea garanţia. Pe 15 trebuie să intre 17 milioane de euro. Dacă nu intră aceşti bani, pe 19 iunie avem Adunare Generală şi vom lua o hotărare", a spus Iorgulescu, într-o conferinţă de presă.
Gino Iorgulescu, a anunţat că instituţia pe care o conduce nu are un plan de rezervă în cazul rezilierii contractului cu Intel Sky Broadcast (ISB), precizand că nu există o altă ofertă pentru drepturile TV, deşi a contactat mai multe companii media. El a adăugat că un proces în instanţele civile cu ISB, companie care solicită diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din sezonul viitor al Ligii I, nu ar fi în avantajul cluburilor. "Dacă nu se respectă contractul există şi posibilitatea ca LPF să rezilieze unilateral acest contract. în ceea ce priveşte daunele, se pot cere daune... dar în instanţe şi cu termene foarte lungi. Nu ne-ar avantaja o dispută în acest caz. Bine ar fi să încerce să respecte contractul", a menţionat oficialul LPF.
Deocamdată, sistemul rămane
Tot ieri, Gino Iorgulescu a anunţat că revenirea la un sistem competiţional cu mai multe echipe se va lua în calcul doar în cazul în care se va constata că Liga I cu 14 formaţii în format play-off/play-out este un eşec. "Nu se iau hotărari decat în momentul în care constatăm că acest campionat cu 14 echipe în sistem play-off /play-out este un eşec. Atunci s-ar putea să luăm în discuţie să revenim la un alt sistem, pe care îl vom hotărî de comun acord. Dar nu trebuie să se facă legătura între banii din drepturile TV şi numărul de echipe. Acest nou sistem cu 14 formaţii este făcut pentru a creşte calitatea campionatului, pentru concentrarea valorii jucătorilor", a explicat Iorgulescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.