Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Mulţumiri haimanalelor!

Ziarul de Vrancea
8 iun 2015 549 vizualizări
Comisia de Etică şi Disciplină a UEFA a sancţionat Federaţia Romană de Fotbal pentru incidentele de la meciul Romania - Insulele Feroe, din 29 martie, de la Ploieşti, cu închiderea unei părţi a arenei la următoarea partidă de pe teren propriu şi plata a 10.000 de euro.

"Ca urmare a deciziei comunicate de UEFA, Federaţia Romană de Fotbal, acuzată pentru comportamentul rasist al fanilor şi pentru aprinderea şi aruncarea torţelor şi petardelor pe teren de către aceştia, este obligată ca la următorul meci organizat pe propriul stadion în competiţiile organizate de forul continental, mai exact din preliminariile EURO 2016, să închidă un sector sau mai multe care să însumeze cel puţin 5.000 de locuri. De asemenea, Federaţia Romană de Fotbal a fost sancţionată cu plata a 10.000 de euro pentru aprinderea de către suporteri a torţelor şi petardelor şi aruncarea lor spre teren", se arată pe site-ul FRF. Reprezentativa Romaniei a învins, în 29 martie, la Ploieşti, cu scorul de 1-0, selecţionata Insulelor Feroe, într-un meci din etapa a cincea a grupei F de calificare la Campionatul European din 2016. Următorul meci pe teren propriu al echipei naţionale a Romaniei este cel cu Grecia, din 7 septembrie.

Maxim este cerut de Hamburg

Mijlocaşul echipei VfB Stuttgart, Alexandru Maxim, este dorit de antrenorul Bruno Labbadia la formaţia SV  Hamburg,  a anunţat site-ul stuttgarter-zeitung.de. Conform sursei citate, Labbadia l-ar dori pe internaţionalul roman în cazul în care olandezul Rafael van der Vaart ar pleca la Betis Sevilla. De serviciile lui Maxim mai este intersată şi gruparea galeză Swansea City, care evoluează în Premier League. VfB Stuttgart s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă din Bundesliga, în timp ce SV Hamburg a rămas în prima ligă după un meci de baraj cu Karlsruhe SC.

Concordia poate fi retrogradată

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, luni, că va propune înlocuirea formaţiei Concordia Chiajna din Liga I, în cazul în care investigaţia declanşată de FRF va dovedi că persoane apropiate grupării ilfovene i-au premiat pe jucătorii FC Braşov la meciul cu Gaz Metan Mediaş din ultima etapă. "Este o anchetă la federaţie, la departamentul de integritate, şi s-au început cercetările în această privinţă. Dacă la final va fi o decizie nefavorabilă uneia dintre părţi s-ar putea să mergem în Comitetul Executiv cu propunerea de a fi o altă echipă în Liga I în locul formaţiei Concordia Chiajna", a spus Iorgulescu într-o conferinţă de presă. FRF a deschis o investigaţie după ce jucătorii de la FC Braşov au fost premiaţi de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-0, în urma căreia echipa antrenată de Adrian Szabo a retrogradat în Liga a II-a. Ulterior Federaţia Romană de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz.

Eşecuri pe gazon

Andreea Mitu a fost eliminată ieri în primul tur al turneului pe iarbă de la s’Hertogenbosch. Ea a cedat cu 6-7, 1-6 după o oră şi jumătate în faţa favoritei numărul 3, americanca Coco Vandeweghe (34 WTA).  La dublu, perechea Elena Bogdan/Eva Hrdinova (Romania/Cehia) a fost eliminată în primul tur, scor 4-6, 2-6 de cuplul Kiki Bertens / Johanna Larsson  (Olanda / Suedia, nr.4).

Brata se transferă la Botoşani

Directorul sportiv al FC Botoşani, Anton Heleşteanu, a declarat că mijlocaşul Ciprian Brata va semna cu gruparea botoşăneană un contract pentru o perioadă de trei ani. "Ne-am înţeles cu Ciprian Brata, care va semna cu noi un contract pentru o perioadă de trei ani. Jucătorul trebuie să ajungă la Botoşani şi să semneze cu noi, urmand ca maine să meargă cu echipa la Iaşi pentru a face vizita medicală, după care în cantonamentul din Austria", a spus Anton Heleşteanu. Ciprian Brata are 24 de ani, este mijlocaş şi a evoluat de-a lungul carierei la Olimpia Satu Mare, Şimleul Silvaniei, Pandurii Targu Jiu, FC Braşov, Turnu Severin, Corona Braşov şi din nou Pandurii Targu Jiu. Brata are cinci convocări la naţionala de tineret a Romaniei. Totodată, preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a anunţat că nu se3 vor mai prelungi  contractele jucătorilor Marius Curileac şi Răzvan Tincu, după ce aceştia au refuzat ofertele făcute

Wiggins bate recordul orei

Britanicul Bradley Wiggins, în varstă de 35 de ani, a îmbunătăţit, duminică, la Londra, recordul orei la ciclism el parcurgand distanţa de 54,526 kilometri. "Sunt bucuros că s-a terminat ora. A fost foarte greu", a spus Wiggins la final. Precedentul record, de 52,937 kilometri, fusese stabilit tot de un britanic, Alex Dowsett, în luna mai.

Gijon a promovat în Primera

Formaţia Sporting Gijon a învins, ieri, în deplasare, cu scorul de 3-0, echipa Betis Sevilla, în ultima etapă a ligii secunde din Spania, şi a promovat în primul eşalon. Sporting Gijon a încheiat sezonul pe locul doi, cu 82 de puncte. Pe primul loc a terminat chiar echipa învinsă de Spoting Gijon, Betis, cu 84 de puncte. Cele două formaţii au promovat. Echipele de pe locurile următoare, Girona, La Palmas, Valladolid şi Real Zaragoza, vor juca la baraj pentru promovare. Sporting Gijon revine în prima ligă spaniolă după trei ani.

Moartea unui muşchetar

Fostul sabrer Serghei Şarikov, în varstă de 40 de ani, campion olimpic cu echipa Rusiei la Atlanta, în 1996, şi la Syndey, în 2000, a încetat din viaţă în urma unui accident rutier. Accidentul a avut loc sambătă seară, pe o autostradă în regiunea Kaluga, la aproximativ 200 de kilometri de Moscova, vehiculul condus de Şarikov intrand în coliziune cu o maşină.  Serghei Şarikov a fost transportat la un spital local, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Şarikov a mai caştigat de-a lungul carierei trei titluri mondiale şi cinci titluri europene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.