Sport

Mai rău nu se poate!

Ziarul de Vrancea
3 iun 2015 472 vizualizări
în Fed Cup 2016, echipa feminină de tenis a Romaniei va întalni în sferturi cel mai dificil adversar posibil, Cehia * întalnirea va avea loc în Romania

Echipa Romaniei va întalni, pe teren propriu, formaţia Cehiei, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei, s-a stabilit, ieri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la muzeul Federaţiei Franceze de Tenis de la Roland Garros. Cehia este finalistă a ediţiei 2015 a Cupei Federaţiei, urmand a evolua împotriva Rusiei. Întalnirea Romania - Cehia va avea loc la 6-7 februarie 2016.
Cehia, Rusia, Italia şi Germania au fost capi de serie la tragerea la sorţi, Franţa, Olanda, Romania şi Elveţia au fost în urna a doua. Adversara Romaniei a fost stabilită de jucătoarea australiană Casey Dellacqua, care a efectuat tragerea la sorţi a întalnirilor din Grupa Mondială. Tot ea a tras la sorţi şi gazda întalnirii dintre Romania şi Cehia. Viitoarele adversare ale romancelor reprezintă, după SUA, a doua cea mai de succes naţiune în Cupa Federaţiei, avand în palmares opt titluri, ultimul cucerit în 2014 şi are şanse mari să cucerească şi acum trofeul în finala cu Rusia. Anul trecut, Cehia a învins în finala de la Praga cu 3-1 echipa Germaniei, în cea mai bună garnitură posibilă, cu Petra Kvitova (4 WTA) şi Lucie Safarova (13 WTA) la simplu şi cu echipa Lucie Hradecka / Andrea Hlavackova la dublu, ajunsă chiar în aceste zile în finala de la Roland Garros, iar anul acesta are şanse importante de a cuceri acest trofeu, întrucat va găzdui finala. În afară dec cele amintite, din echipa Cehiei mai poate face parte şi Karolina Pliskova (12 WTA). Romania a mai jucat o dată împotriva Cehoslovaciei, în 1980, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, cand Virginia Ruzici, Lucia Romanov şi Florenţa Mihai au fost învinse, cu scorul de 1-2 de o echipă din care făceau parte Hana Mandlikova şi Renata Tomanova. Celelalte partide din sferturi sunt Germania – Elveţia, Franţa – Italia şi Rusia – Olanda. Învingătoarea partidei Romania – Cehia va juca finala cu caştigătoarea partidei Germania – Elveţia. Partida va avea loc pe 6 februarie 2016 în Romania, pe o suprafaţă care va fi stabilită de FR Tenis, după consultarea cu jucătoarele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.