Sport

Serena, extraterestra

Ziarul de Vrancea
3 iun 2015 487 vizualizări
Americanca a făcut ce-a vrut cu Sara Errani în sferturi la Roland Garros şi va juca în semifinală cu elveţianca Timea Bacsinszky

Turneul feminin de la Roland Garros a continuat, ieri, cu ultimele două partide din sferturile de finală. Serena Williams, liderul mondial, nu a avut niciun fel de probleme cu italianca Sara Errani (17 WTA), pe care a învins-o cu 6-1, 6-3 în 65 de minute. Luptătoare prin excelentă şi inventivă în teren, dar fără un serviciu demn de luat în seamă, italianca a fost depăşită foarte clar de Serena în primul set, singurul game caştigat în primul set fiind chiar pe serviciul americancei. În manşa a doua, Sara a rezistat pană la 3-3, după care Serena a caştigat toate game-urile, ultimul, pe serviciul italiencei după aproape zece minute. Cu totul altfel s-a disputat cea de-a doua semifinală, între două revelaţii ale turneului, elveţianca Timea Bacsinszky (24 WTA) şi belgianca Alison van Uytvanck (93) cea care în faza precedentă a eliminat-o pe surpriza noastră Andreea Mitu. Nu numai datorită diferenţei din clasament, victoria Timeei cu 6-4, 7-5 (105 minute) a fost logică, chiar dacă apriga flamandă şi-a vandut greu pielea. În setul secund, elveţianca a avut două şanse de 4-1, pe serviciul adversarei, însă scorul s-a echilibrat, pană cand Timea a reuşit break-ul la 5-5. Elveţianca de 26 de ani a ajuns pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam, va avea o misiune imposibilă în faţa Serenei (învingătoare în 2004 şi 2013), în partida care se va disputa astăzi, la fel ca şi cealaltă semifinală, între Ana Ivanovic (Serbia, 7 WTA) şi Lucie Safarova (Cehia, 13 WTA).
Aseară, tarziu, s-au disputat ultimele două sferturi din turneul masculin: Novak Djokovic – Rafael Nadal şi Andy Murray – David Ferrer. Din păcate, perechea mixtă romano-slovenă Katarina Srebotnik / Horia Tecău a ratat calificarea în finală, fiind învinsă, scor 6-4, 3-6, 8-10 de cuplul american Bethanie Sands / Mike Bryan.
 * Monica Niculescu (67 WTA) s-a calificat în turul doi al turneului ITF de la Marseille, unde este a doua favorită. Ea a învins-o în prima partidă pe vechea noastră cunoştinţă din Fed Cup, canadianca Françoise Abanda (274) cu 6-4,7-6 şi o va întalni în turul II pe americana Sachia Vickery (134) care a dispus cu 0-6, 6-2, 6-3 de jucătoarea franceză Alizé Lim (279). În schimb, Sorana Cîrstea nu mai reuşeşte nimic: în turul I al turneului ITF de la Brescia, Sorana a fost învinsă cu 3-6, 6-3, 2-6 de italiana Claudia Giovine (462).





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.