Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tudor arbitrează finala Cupei

Ziarul de Vrancea
29 mai 2015 476 vizualizări
Arbitrul Alexandru Tudor va conduce la centru finala Cupei Romaniei-Timişoreana, care se va disputa, duminică, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, între Steaua şi Universitatea Cluj.

Tudor va fi ajutat la cele două linii de Valentin Avram şi Vladimir Urzică, în timp ce rezervă va fi Ciprian Danşa. Asistenţi suplimentari vor fi George Găman şi Iulian Călin. Observatori vor fi Cristian Nica, Octavian Goga şi Aurel Ionescu.

Poli revine la ACS Poli

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că echipa de fotbal ACS Poli Timişoara, susţinută financiar de autorităţile locale, poate folosi numele Politehnica Timişoara, precum şi culorile alb-violet în sezonul competiţional 2015- 2016 din Liga I. Nicolae Robu şi-a aniversat, joi, ziua de naştere: ”Ceea ce vă prezint acum chiar este un cadou de ziua mea. În urma diligenţelor făcute, administratorul judiciar al SC Politehnica 1921 Ştiinta Timişoara &Invest, care are dreptul de utilizare a numelui Politehnica, a culorilor alb-violet şi alb-negru şi a palmaresului istoric al Politehnicii Timişoara - această societate comercială a fost a lui Marian Iancu, care acum este în administraţie judiciară -, deţine dreptul de utilizare asupra acestora încă un număr mare de ani şi a transmis astăzi o scrisoare”, a spus Nicolae Robu. În scrisoarea citită de primar se arăta că echipa de fotbal ACS Poli Timişoara poate folosi numele Politehnica Timişoara, culorile alb-violet şi alb-negru, precum şi palmaresul, pentru sezonul competiţional 2015- 2016. Nicolae Robu a împlinit, joi, 60 de ani.

Carţu şi Săndoi continuă la Craiova

Directorul tehnic Sorin Carţu şi antrenorul principal Emil Săndoi vor continua să pregătească echipa CS Universitatea Craiova, a anunţat gruarea olteană, într-un comunicat postat pe site-ul oficial. “Clubul nostru anunţă că nu s-a pus în niciun moment problema unei schimbări a băncii tehnice. Sorin Carţu şi Emil Săndoi au creditul Consiliului de Administraţie al Universităţii Craiova", se arată pe site-ul citat. CS Universitatea Craiova, ocupanta locului VI în clasament, va întalni, pe teren propriu, sambătă, de la ora 18.00, formaţia CFR Cluj, în ultima partidă  a Ligii I.

Curg acuzaţiile de corupţie la FIFA

Acuzaţiile de corupţie continuă să vizeze atribuirea unor ediţii ale Cupei Mondiale, ultima pe această listă fiind Germania, despre care preşedintele Federaţiei Congoleze de Fotbal, Constant Omari, membru în Comitetul Executiv al FIFA, spune că a cumpărat Oceania pentru a organiza turneul din 2006. "Germania a cumpărat vocea Oceaniei, ilegal, pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale, dar despre asta nu vorbeşte nimeni. Cand e vorba de Germania, nu trebuie spus nimic", a declarat Constant Omari, potrivit L'Equipe. Congolezul i-a reproşat preşedintelui UEFA, Michel Platini, că vorbeşte cu "dispreţ" de federaţiile mici. "I-am spus ca de la bărbat la bărbat că nu sunt de acord cu el. La FIFA, principiul este clar, o federaţie este egală cu un vot, chiar dacă te numeşti Federaţia Franceză de Fotbal sau nu. Nu se poate vorbi cu un asemenea dispreţ", a adăugat Omari, care şi-a reafirmat susţinerea pentru Joseph Blatter, la alegerile pentru preşedinţia FIFA.

Se măreşte Formula 1?

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a deschis o procedură pentru atragerea unor noi echipe în Formula 1, care ar urma să se alinieze pe grila de start în 2016. Candidaţii trebuie să-şi anunţe intenţia de se alătura Marelui Circ pană la 30 iunie, apoi trebuie să prezinte dovada capacităţilor lor tehnice şi finaciare, pană la 1 septembrie, urmand ca FIA să dea verdictul la 30 septembrie. În procesul de selecţie, FIA va urmări capacitatea tehnică şi resursele echipei, capacitatea de a obţine şi menţine o finanţare suficientă, care să-i permită participarea în F1 la un nivel competitiv, experienţa şi resursele umane, precum şi valoarea pe care candidatul o poate aduce campionatului. Forul automobilistic mondial a mai deschis o procedură similară în decembrie 2013, iar singura echipă acceptată a fost Haas Formula, patronată de omul de afaceri american Gene Haas, team ce va debuta în F1 sezonul viitor. Printre candidaţii de atunci s-a numărat şi o echipă romanească, Forza Rossa, susţinută de premierul Victor Ponta, însă proiectul nu a primit acordul FIA.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.