Sport

Simona, ce poznă ai făcut?

Ziarul de Vrancea
27 mai 2015 686 vizualizări
Evoluand neaşteptat de slab, Halep a părăsit din turul II turneul de la Roland Garros învinsă, ca şi anul trecut, la US Open, de croata Mirjana Baroni * Alexandra Dulgheru a fost şi ea eliminată

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, finalista ultimei ediţii a turneului de tenis de la Roland Garros, a fost eliminată în turul al doilea al turneului francez, de către jucătoarea croată Mirjana Baroni (70 WTA), scor 5-7, 1-6 după 71 de minute. Jucătoarea croată în varstă de 33 de ani a eliminat-o pe Simona Halep şi anul trecut, în turul III de la US Open, cu 6-7, 2-6. În urma acestui eşec, Simona rămane cu 70 de puncte de la Roland Garros, din cele 1300 care le avea de apărat şi poate cădea pană pe locul V în topul WTA. Eliminarea în turul 2 la French Open este cel mai slab rezultat al Simonei Halep la un Grand Slam, de la ediţia 2013 a turneului de la Wimbledon.
După modul în care a evoluat ieri, Simona Halep nu a avut nicio şansă în meciul cu puternica sportivă croată. Simona  a fost tot timpul cu un pas în urma adversarei ei, care a dominat, a jucat variat, a servit bine şi a lovit tare mingile. Mirjana Baroni  a fost agresivă încă de la început, obligand-o pe Halep să se apere şi să lovească din poziţii incomode. Jucătoarea din Constanţa a părut obosită, ajungand mereu la minge cu întarziere. Ea a fost condusă cu 1-3 şi 3-5, reuşind cu efort să egaleze de fiecare dată. însă de la scorul de 5-5, Simona Halep a mai gaştigat un game din nouă, pe cel de 1-5, din setul secund. Astfel, după trei titluri pe hard în 2015, Simona Halep încheie sezonul pe zgură fără rezultate notabile: o semifinală la Stuttgart şi alta la Roma, eliminare în turul I la Madrid şi în al doilea la Roland Garros. Pentru ea urmează sezonul pe iarbă, pe care îl va începe probabil la Birmingham, un turneu de categorie Premier, programat între 15 şi 21 iunie.
Eliminarea Simonei Halep a fost dublată de o alta: Alexandra Dulgheru (51 WTA) a pierdut în turul II în faţa franţuzoaicei Alizé Cornet (29), scor 2-6, 5-7. Alexandra a dat semne de revenire în setul secund, cand a condus cu 5-2, dar n-a mai reuşit niciun game pană în final. În turneul de simplu feminin, Romania a mai rămas cu Irina Begu, care joacă astăzi, cu croata Ana Konjuh, şi Andreea Mitu, care se confruntă cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova (12 WTA).
Veştile bune vin de la echipele din care fac parte jucătorii Horia Tecău şi Florin Mergea în concursul de dublu. Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer (nr. 5) au dispus cu 6-4, 7-6 de cuplul cuplul Rameez Junaid/Adil Shamasdin (Australia/Canada), în timp ce perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India), cap de serie numărul 9, a trecut, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, de sarbii Filip Krajinovic şi Viktor Troicki. În faza următoare, Tecău şi Rojer vor da piept cu americanii Steve Johnson şi Sam Querrey, care au învins cu 2-6, 7-6, 6-2 cuplul Martin Klizan / Philipp Oswald (Slovacia / Germania), iar Mergea şi Bopanna se vor confrunta cu alţi americani, Austin Krajicek şi Donald Young, care au dispus cu 6-1, 6-3 de francezii Florent Serra şi Maxime Teixeira. Din trei jucătoare romane care au evoluat în proba de dublu, s-a calificat în turul II doar Irina Begu, alături de Lara Arruabarrena. Romanca şi spaniola au învins cu scorul de 6-2, 6-0, după 53 de minute, cuplul francez Manon Arcangioli / Chloë Paquet. În turul doi, Irina şi Lara vor juca împotriva învingătoarei partidei dintre cuplurile Caroline Garcia/Katarina Srebotnik (Franţa/Slovenia, nr. 8) şi Bojana Jovanovski/Chen Liang (Serbia/China). Celelalte două fete au fost învinse:  Raluca Olaru / Nadia Kicenok (Romania / Ucraina) – Zarina Dias / Xu Yifan (Kazahstan / China) 7-5,6-7, 4-6; Monica Niculescu / Arantxa Parra (Romania Spania) / Timea Bacsinszky / Chuan Chia Jung (Elveţia / Taiwan) 4-6, 3-6. Ieri, Horia Tecău, împreună cu slovena Katarina Srebotnik, a trecut primul hop şi la dublu mixt, scor 6-2, 6-4 cu francezii Stéphanie Foretz  şi Edouard Roger-Vasellin. În optimile de finală, Horia şi Katarina vor întalni perechea care se va impune între Martina Hingis / Leander Paes (Elveţia, India, nr. 8) şi Alla Kudriavţeva / Juan Sebastian Cabral (Rusia / Columbia). Rezultate înregistrate la simplu:
Feminin: Sabine Lisicki (Germania) – Daria Gavrilova (Rusia) 6-1, ab; Lucie Safarova (Cehia) – Kurumi Nara (Japonia) 6-2, 6-0; Maria Şarapova (Rusia) – Vitalia Diacenko (Rusia) 6-3, 6-1; Donna Vekic (Croaţia) – Bojana Jovanovski (Serbia) 6-4, 6-3;
Masculin: Benjamin Becker (Germania) – Fernando Verdasco (Spania) 6-4, 1-6, 0-6, 7-5, 10-8; Stanislas Wawrinka (Elveţia) –Dusan Lajovic (Serbia) 6-3, 6-4, 5-7, 6-3; Teimuraz Gabaşvili (Rusia) – Juan Monaco (Argentina) 6-3, 6-4, 6-2; Kei Nishikori (Japonia) – Thomaz Bellucci (Brazilia) 7-5,6-4, 6-4; Roger Federer (Elveţia) – Marcel Granollers (Spania) 6-2, 7-6, 6-3; Damir Dzumhur (Bosnia) – Markos Baghdatis (Cipru) 6-4, 6-3, 4-6, 6-2; Nicolas Mahut (Franţa) – Ernests Gulbis (Letonia) 6-3, 3-6, 7-6, 6-3; Benoît Paire (Franţa) – Fabio Fognini (Italia) 6-1, 6-3, 7-5;


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.