Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Stranierii pentru Belfast

Ziarul de Vrancea
25 mai 2015 533 vizualizări
Jucătorii Eric Bicfalvi (Volîn Luţk) şi Florin Andone (Cordoba) se află printre cei 16 stranieri convocaţi de principiu de selecţionarul naţionalei Romaniei, Anghel Iordănescu, în vederea meciului cu Irlanda de Nord, din preliminariile Campionatului European din 2016, a anunţat, site-ul FRF.

Ceilalţi stranieri tranieri convocaţi de principiu de Anghel Iordănescu sunt următorii: Tătăruşanu, Pantilimon (portari), Raţ, Chiricheş, Gardoş, Dr. Grigore, Moţi, Măţel, Maxim, Hoban, Torje, Sînmărtean, Stancu şi Keşeru. Partida Irlanda de Nord - Romania, din grupa F a Campionatului European din 2016, se va disputa la 13 iunie, la Belfast, de la ora 21.45. După disputarea a cinci etape din grupă, Romania se află pe primul loc, cu 13 puncte, iar Irlanda de Nord se află pe poziţia a doua, cu 12 puncte.

Platini îl susţine pe prinţul Ali

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a anunţat, luni, că îl susţine pe prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei la şefia FIFA, în dauna elevţianului Joseph Blatter. "Nu am drept de vot la aceste alegeri, dar îl susţin, cu titlu personal, pe prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei. Sunt convins că Ali, pe care îl cunosc de mulţi ani, ar fi un mare preşedinte al FIFA. Are toate calităţile. Este preşedintele federaţiei din ţara sa de 15 ani, este membru în Comitetul Executiv al Confederaţiei Asiatice şi vicepreşedinte al FIFA", a spus Platini. Michel Platini a afirmat că nu are nimic cu actualul preşedinte, Joseph Blatter, dar consideră că este momentul unei schimbări.

“Cu Pancu, suspendat, în teren!”

Suporterii rapidişti solicită conducerii clubului introducerea lui Daniel Pancu la meciul cu Pandurii Targu Jiu, chiar dacă acesta este suspendat în urma cartonaşului roşu primit în etapa precedentă, iar echipa riscă să piardă din acest motiv partida la masa verde, cu scorul de 0-3. Componenţii grupării Radicals de la tribuna a II-a a Stadionului Giuleşti consideră că Daniel Pancu merită să se retragă din activitate într-un meci oficial. Ei susţin că oricum partida cu Pandurii Targu Jiu nu mai are miză, avand în vedere că Rapid a retrogradat matematic în Liga a II-a după meciul cu CFR Cluj. "Am pierdut la «masa verde» un campionat pentru o brichetă... hai să pierdem (tot la «masa verde») un meci pentru Pancu! Daniel Pancu merită să se retragă jucand într-un meci anti-sistem!", anunţă suporterii rapidişti pe contul de Facebook al grupării Radicals.

Daniel Stanciu se întoarce la Timişoara

Fostul manager general al ASA Targu Mureş şi FC Dinamo, Daniel Stanciu, a fost numit luni în funcţia de director sportiv la gruparea ACS Poli Timişoara, informează site-ul oficial al grupării bănăţene. "Începand de astăzi, 25 mai, Daniel Stanciu este noul director sportiv al ACS Poli Timişoaara. îi urăm bun (re) venit în fotbalul timişorean!", se arată în comunicatul ACS Poli. Echipa pregătită de Dan Alexa evoluează în acest sezon în Seria a II-a a Ligii a II-a , dar şi-a asigurat matematic promovarea în Liga I.

Betis a revenit în Primera Division

Echipa Betis Sevilla a promovat în prima ligă din Spania, după ce a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, formaţia Alcorcon, în etapa a 40-a din Segunda Division. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Betis Sevilla a acumulat 84 de puncte şi nu mai poate pierde prima poziţie în clasament. Pe locul doi în clasament, care duce şi el direct în Primera Division, se află echipa Girona. Formaţiile clasate pe locurile 3-6 vor juca meciuri de baraj pentru promovarea în prima ligă.
Durimel pleacă de la Dinamo
FC Dinamo şi jucătorul francez Alexandre Durimel au convenit, luni, încheierea raporturilor contractuale pe cale amiabilă, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării bucureştene. Durimel a fost transferat la Dinamo în 2013, de la CS Turnu Severin, fundaşul central evoluand la formaţia bucureşteană în 24 de partide în Liga I, în 6 jocuri în Cupa Romaniei (2 goluri) şi în 3 partide în Cupa Ligii. În varstă de 25 de ani, fundaşul francez a mai evoluat, în ţara sa natală, la Amiens SC.


Mort pe teren

Jucătorul argentinian al echipei Atletico Parana Cristian Gomez a decedat, duminică, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului din deplasare cu formaţia Boca Unidos, din etapa a XVI-a a ligii secunde din Argentina, informează L'Equipe. Conform presei argentiniene, Gomez (27 de ani) s-a prăbuşit pe teren, a fost urcat de urgenţă în ambulanţă, dar a decedat în drum spre spital. Acesta este al doilea deces înregistrat în acest an în fotbalul argentinian, după ce săptămana trecută jucătorul echipei San Martin de Burzaco, Emanuel Ortega (21 de ani), a murit după ce s-a lovit de un parapet la un meci din liga a patra.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.